Gå till innehåll

Sirri

Medlem
 • Innehållsantal

  7
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Sirri

 • Rank
  Nyanländ
 1. Efter denna typ av diskussioner i denna forum har jag slutat äta mellan målen. Jag äter någon gång mellan 18:00-19:00 på kvällen. Därefter dricker jag enbart vatten eller eller te. Äter absolut inget. Det har jag kört på 4 veckor nu. Mitt blod socker på morgonen är mellan 3,8 och 4.5. Tidigare var det 5,7 - 6,3. Efter mål tider hamnar jag högst på 5,2. Förra året 14 Januari var jag på 19,5. Jag vet inte om detta hjälper.
 2. Tack hjärtligt mycket. Hur ska man avgöra om man ska ta magnesium tillskott? Finns det risk för överdosering?
 3. Hej Doc, Skulle du kunna ge tabeller som visar nivåer för Magnesium och Kalium på samma sätt som du har visat för D-vitaminer på din blogg? Jag syftar till följande tabell för D-vitaminer:
 4. Jag hoppas att följande ger några idéer: 1. Pocherade ägg ( 2-3 per måltid). Sås med smör + mynta + cayenne peppar. (Mynta används inte så mycket och det ger en ny smak). 2. Pocherade ägg. Sås med yoghurt + salt + vitlök. Toppa med samma sås som ovan. 3. Stek tomat + gullök. Blanda in ägg. (Man kan förändra lite genom att lägga till andra grönsaker. Framför allt paprika passar bra). Det blir inte som omelett. Mera som en lätt röra. Hjälper detta?
 5. Jag följer Erika på Facebook. Hennes blogg (LCHF till vardag och fest) hjälpte mig en del vid övergångsfasen. Hon verkar inte ha problem med diabetes. Så man får kanske tänka på det ibland. Idag har hon skickat detta: http://vardagfest.blogspot.se/2013/01/varm-smorgastarta-lchf.html
 6. Ketonmätare fick jag fri från Abbot. Det är bara att ringa. Mät stickor och lansetter kostar pengar om man inte kan komma överens med systern på vårdcentralen. Om man har diabetes typ 1 får man det på vårdcentralen i vilket fall som hest. Jag har typ 2 (eller typ 0 nu mera). Då blir de lite motvilliga.
 7. Jag tror att motivationsfrågor är mycket viktiga och de varierar för varje enskild person. Dessa frågor tyvärr underskattas av samhället och inte minst av sjukvården. Frågor presenteras som karaktär eller disciplin problem. Så är det inte. Det handlar om aktivera de rätta motivationsknapparna. Ämnet är djupt är svårt att täcka här. Det finns några punkter som jag har konstaterat i mina kontakter med diabetiker. 1. Ordet "förändring" i sig är ett mycket speciellt ord. Enligt en undersökning (Roger Baily, IBM 1982) %20 procent av befolkningen i västvärlden motiveras av förändring. 65 % moti
×
×
 • Skapa nytt...