egaz

Medlem
  • Innehållsantal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av egaz

  1. Tack för ditt svar, och jo jag har funderat lite på det här och kommit fram till att om jag hade börjat med LCHF så hade det varit av fel anledningar. Jag har haft anorexi men just nu är det ätstörning UNS. Är dock rätt säker på att jag kommer att börja med kosthållningen i framtiden!
  2. Tack för era svar och tips! Ja jag har läst runt lite en del så jag är inte livrädd för fett längre. Men dock så vet jag inte om det är en bra anledning att börja med LCHF för att jag är så rädd att lägga på mig fett? (ätstörningsrädsla).
  3. Hej! Jag är en 15 årig tjej som har haft ätstörning i 2 år nu och ligger just nu på en lite för låg vikt för min kropp, men inom normalt BMI. Underhudsfett har jag inte mycket av och tränar inget just nu. Vad skulle hända om jag gick upp med LCHF? skulle jag gå upp i fettvikt och/eller muskelmassa? Och vice versa, med högkolhydratskost som vården och min familj vill att jag ska äta? Så har jag lite andra frågor också. Vad händer om man fuskar eller slutar med kosten efter att ha ätit LCHF förutom att man går upp i vikt? Rubbar man balansen med omega 3/6 igen? och vad kan det leda till? Just nu äter jag ju som sagt enligt tallriksmodellen (aldrig margarin dock!), hur dåligt/bra är det att jag inte är så rädd för med ost, smör och sånt? Risk för åderförkalkning? Hur snabbt kan kolesterolvärden förändras? Väldigt stökiga frågor, men tacksam för svar!