Gå till innehåll

Liniloto

Medlem
 • Innehållsantal

  59
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

30 Bra

Om Liniloto

 • Rank

 1. Pudra lite kardemumma eller kanel på kaffet istället - det är en riktig LCHF-bulle det (eller en "bullet" om du har smör i)!
 2. Jag tror jag fick magkatarr en gång när jag tvärt slutade med mejeriprodukter. Det som till sist hjälpte var en klunk Aloe Vera Gel lite då och då, som balsam för magen!
 3. Lite OT -ett lästips apropå depression: http://ettsotareblod.se/lasarfraga-kan-depression-hanga-ihop-med-vart-sotare-blod/
 4. Värt att notera vad dom dricker dock: "Vad dricker ni? – Vi dricker i huvudsak vatten och fyller på med Coca Cola då och då. Ingen av oss dricker Cola hemma över huvud taget men då man springer så här mycket är det gudomligt gott! Vi dricker ingen form av sportdryck då vi inte tycker att det tillför något. Dessutom skulle det ta för mycket plats och vikt för att släpa på."
 5. Lite OT (detta skulle vara ett svar till Valin som kände sig förolämpad): Bland det viktigaste när man studerar är just att vara kritisk till det som lärs ut, ifrågasätta och kräva källor. Det finns massor av kurslitteratur på alla nivåer som inte är opartisk eller vinklad. Många lärare är dessutom ovilliga att ta till sig ny forskning och ny kunskap och ändra sig på punkter där man tidigare varit övertygad om att det varit på ett visst sätt. Så bara för att man lärt sig något på en utbildning ska man inte tro att det är sant i all evighet. Det finns all anledning att ständigt ifrågasätta det
 6. Man kan göra gröna smoothies oxå på maskros och nässla och annat grönt i naturen. Man mixar helt enkelt ett par nävar gröna blad med en frukt och vatten och dricker genast. Istället för frukt använder jag avokado, som har samma funktion (gör smoothien len pga de vattenlösliga fibrerna). Brukar vara gott med saften av en lime, lite riven ingefära eller färska örter i oxå. Tar man mindre vatten blir det en god avokadoröra till maten. Här skriver Ulrika Davidsson om gröna smoothies och LCHF: http://6kilo6veckor.se/njut-av-en-gron-smoothie-varje-dag-och-oka-din-forbranning
 7. Mer om bly i viltkött från jägarhåll: http://www.jagareforbundet.se/mobil/Press/Felaktig-hantering-kan-ge-bly-i-viltkott/ http://www.jaktojagare.se/kronika/overdrifter-om-bly-i-viltkott Sen tror jag att det pågår en debatt huruvid man ska jaga med bly eller inte oxå, eftersom en hel del missar bytet och hamnar i skogen.
 8. Apropå Spirulina, så har jag läst att den kan hämma upptaget av vitamin B 12. Den som är intresserad kan säkert leta fram nåt på nätet om det.
 9. Jag tycker inte det handlar om valfrihet när förskolor och skolor handlar in billiga livsmedel som barnen tvingas äta. Hade socker varit dyrare hade man kanske haft råd att göra bättre val.
 10. Jag trodde man valde att mäta på morgonen för att värdena är som lägst efter fasta?
 11. Kanske nån gammal amalgamlagning som spökar?
 12. Tummen upp för ditt engagemang Sasch! Förhoppningsvis märker förskolepersonalen att barngruppen blir enklare att hantera när barnen inte har en massa sockertoppar och sockerkoma och att det i sej gör dem mer positiva till att minska på socker och så småningom kanske även spannmål och frukt. Förutom föräldrarna är det nog förskolepersonalen som har störst möjlighet att påverka vad som serveras i förskolan. De kan förmedla till sin arbetsgivare att kosten gör skillnad på deras arbetsmiljö!
 13. Jag trodde det var vanligt med kaliumbrist hos äldre? Har själv en gammal släkting som äter medicin, Kaleroid, för sin kaliumbrist. Jag vill oxå gärna veta mer om varför man får kaliumbrist och vilka livsmedel som är kaliumrika, gärna "LCHF-godkända". Finns det livsmedel/ämnen som hämmar kaliumupptaget? Läste t.ex. på Aftonbladet att vitt mjöl/gluten kan hämma upptaget: http://www.aftonbladet.se/halsa/mage/article14673992.ab
 14. Jag tycker Matrevolutionen är en bra ögon-öppnare som ger mersmak för ämnet! Definitivt en bok jag gärna skickar runt bland vänner och bekanta.
 15. Om inte vården belastades med en massa välfärdssjukdomar, då skulle vi ha råd att ge en bättre vård till dem som vekligen behöver det. Jag menar inte att sockersjuka inte är en sjukdom och jag menar inte att en sockersjuk person inte ska ges vård. Jag menar inte heller nödvändigtvis att vi ska införa en sockerskatt. Däremot vill jag inte att mina skattepengar ska underhålla ett system där sjukhusen tjänar pengar på att människor är sjuka och där sjukhus och apotek har märkliga relationer till läkemedels- och livsmedelsjättar vad gäller forskning och utbildning. Jag ifrågasätter också L
×
×
 • Skapa nytt...