Gå till innehåll

Malin303

Medlem
 • Innehållsantal

  505
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  12

Inlägg postad av Malin303

 1. Jag tror det där kommer att bli bra :)

  Om de verkligen har ansträngt sig för att hitta ett bröd tyder ju det på att de är engagerade i sitt arbete och vill göra sitt bästa för Storasyster. Att de inte hinner baka kan man inte säga så mycket om.

  Du vet ju också vad som verkar rimligt att få igenom och vad som helt enkelt inte funkar, och kan argumentera för din sak.

   

  Heja heja! :)

  • Gilla 3
 2. Brukar varje dag ta en kopp te med kokosfett i på eftermiddagen men klarar verkligen inte av kokosfett längre, inte heller den utan smak. Det är väl synd eftersom det är nyttigt men tänker inte tvinga i mig. Känner ändå att jag behöver fylla på energin vid den tiden och har lite hjärnsläpp, vad ska man ta istället.

  Ketobollar! :)

 3. Hej!

   

  Hm, finns det något sätt du kan slippa den eventuella tårtbiten på? Tårtbiten i sig ger kanske några hekto upp på vågen, men vad som är värre (tycker jag!) är det sötsug som kan följa på det, om du är känslig, och som leder rakt ner i diket :wacko:

  Men jag förstår att du inte vill berätta att du bantar - det ville inte jag heller, inte förrän jag hade gått ner ca femton kilo berättade jag vad jag höll på med.. Och i efterhand var det nog ganska bra.

  Jag drog mig inte för att ljuga! "Nej tyvärr kan jag inte äta fikabröd, jag var så konstig i magen igår.. En slät kopp kaffe, bara tack" vilket fick min Gubbe att få världens hostattack för att dölja att han skrattade, eftersom han vet att jag har plåtmage :)

  Men jag tog till lite vadsomhelst, för att behålla fokus och för att själv bestämma vad jag skulle stoppa i magen eller inte!

   

  lycka till :)

  • Gilla 6
 4. Jag har nog också missbrukshjärna. När jag får min drog tar det aldrig stopp..

  Men på god, riktig mat reagerar jag som så, att jag tenderar att äta för mycket på en gång! Resten av dagen känner jag mig som en boaorm som har käkat en get och är som mest sugen på kolsyrat vatten..

  Får jag min drog, pizza är favoriten, kan jag äta fast jag mår illa. Inga problem.. Sjukt!

   

  Duktigt av dig att identifiera suget som sug, inte hunger :)

  • Gilla 3
 5. Usch vad trist det är när man tappar inspirationen sådär!

  Jag hade en period när jag hade i bacon i allting - döpraktiskt, tyckte jag, för att få upp fetthalten. Jamen vad hände, jo jag blev apless på bacon och kunde knappt titta på ett paket en gång. Samma sak med ägg, på längden och tvären och kokta med majje som tillbehör till allting.. Bläh, till slut.

  Och laga tre olika rätter VARENDA DAG, ja det kan väl en ängel tröttna på till slut..

   

  Nu vet inte jag hur gamla dina barn är, men jag kan tipsa om vad min syster gjorde när hennes tjejer, fjorton och sexton år då, blev petiga med maten. Den ena skulle ha vegetariskt, den andra behövde mer protein, den ena ville inte ha pasta och den andra skulle inte äta potatis och så vidare och så vidare i all oändlighet amen.

  Då sa min syster okej,antingen äter ni det som serveras ELLER så lagar ni egen mat, och det måste vara riktig mat, alltså inte mackor, OCH ni diskar och städar köket efter er.

  Efter ungefär en vecka, då min syster vänligt men obevekligt tvingade tjejerna att städa efter sig oavsett om de hade läxor fotbollsträning matcher kompisar osv, så var det slut på gnället.

   

  Dottern med särskilda behov måste naturligtvis få sina behov tillgodosedda, men de andra kan äta det du äter, plus potatis, typ. Tänker jag.

   

  Vad gäller vikten så har du gått ner väldigt mycket på inte så värst lång tid. Det kanske är dags för en platå? Utan att det behöver vara nåt som är fel.

  Ät du dina grönisar, dra för tusan inte ner på fettet!

   

  Kanske köpa en ny kokbok, för att få inspiration?

  Jag ska unna mig någon av Birgitta Höglunds, de verkar bra :)

  • Gilla 4
 6. 20-30 minuter "gå-så-du-nästan-halvspringer" tre gånger i veckan. Gärna så du blir flåsig, lite blodsmak i käften är inte fel heller :)

  Du hinner inte ha supertråkigt, som vid en vanlig promenad, eftersom du hela tiden känner dig lite stressad. Fortare, gå fortare! är den tanke du ska ha i skallen.

   

  Tipset kommer från min träningshatande kompis som körde denna metod några veckor när hon fastnade på en besvärlig platå. Hon får inte heller någon endorfinkick och anser att träning är för självplågare och idioter..  ;) 

   

  Jag vet att hon plöjde teori för att komma fram till detta upplägg, men inte vad/hur/vem. Kan fråga henne om du är intresserad?

   

  För min kompis funkade det, vikten började ticka neråt igen. Jag tror hon körde ca sex veckor.

  • Gilla 2
 7. Samma här!

  Mackor, pasta, pizza finns inga LCHF-alternativ. Tur man överlever utan, även om pizzacravingsen menar annat ibland.. :rolleyes:

  Birgitta Höglund har ett recept på ett morotsbröd på sin blogg som jag har tänkt testa. Hon menar att om man skivar och fryser det, och sedan tinar dem i brödrosten så är det typ riktigt bröd.. (Hon uttrycker sig inte riktigt så, jag parafraserar.)

  30 kilo är bra jobbat :)

  • Gilla 2
 8. Heja heja :)

  Visst är det väl f*n vad hårt det där sitter, äta mindre, kanske till och med vara hungrig=duktig flicka..

  Det tog ett tag för mig, men när jag hade identifierat det hjärnspöket var det ju lätt att kontra med verkligheten. Alltså, höja fetthalten, vara mätt och belåten=duktig flicka :rolleyes:

  Det låter ju vansinnigt töntigt när man ser det nerskrivet, hjärnspöken gör ofta det har jag märkt..

  Kanske spola vågen ett tag? Din långsiktiga trend är ju tjusig, det är väl viktigare än vad de dagliga vägningarna visar?

  • Gilla 4
 9. Men så bra att du är medveten om de där tankarna. Då har du identifierat ett problem och kan börja jobba med det.

  Din största motivation har varit utseendet - låt det vara det då, det är väl inget fel på det? Hälsan tiger ju still.. Har man inte haft hälsoproblem av sin övervikt är det svårt att ta in, känslomässigt, att man faktiskt KAN få det. Så är det för mig i alla fall!

  Men du kan ju vrida lite på tankegången, eller fortsätta på den. Typ, "jaha nu är du smal och snygg vid 76 kilo. Vill du fortsätta vara smal och snygg? (Ja tack, hemskt gärna :) ) Ja, då kan du inte börja äta skitmat igen. Då är det god och nyttig mat som gäller"

  Och så vidare. Ungefär så låter det när jag snackar med mig själv, och även om det låter fånigt så funkar det. Jag har blivit väldigt mycket snällare mot mig själv, på ett bra sätt ;)

  O grönsaker är gott.. :)

  • Gilla 4
 10. Dagens intressanta iakttagelse...som egentligen började redan i går...

   

  Efter Peter B's svar och funderingar så har jag också funderat...

  Dels på det där med vilken maxpuls jag egentligen har...

  Dels inom vilket pulsintervall jag "bör" ligga.

   

  I går tänkte jag att jag skulle testa så de sista tre minuterna höjde jag hastigheten från 4,2 km/h till 5 km/h.

  Effekt?

  I stort sett ingenting!

  Den sista halvminuten ökade pulsen en aning, men bara snabbt över 150, annars låg den mellan 130 - 140... Intressant...

   

  I dag bestämde jag mig för att testa mera ordentligt så då satte jag hastigheten på 5 km/h redan från början, och döm om min förvåning!

  Nästan hela tiden höll sig pulsen mellan 125 - 140, med nåt enstaka hopp upp till 150!

  Detta TROTS att jag fortfarande har aningen av en infektion i kroppen! :)

   

  Bådar gott för våren! :D

  Ååå vad avis jag blir, jag har inte fått upp fläsket från soffan och ut i spåret på flera veckor.. :blink:

  Nu är det precis glashalt så det får väl vänta ett par dar till, men oj vad löpardojorna ropar på mig :)

   

  Heja heja :)

 11. Fortfarande 1,7 kg till min vikt innan jul. Men snögubben ska bannemig få stå tills jag är där igen, då ska jag byta till annat motiv, se framåt med våren. Kanske kanske jag ska våga ha bikini i år, utan att grannen ringer djurskyddsföreningen för att rädda en strandad val...

  He he, strandad val.. :)

  Samma här, kaggen har verkligen tagit för sig och lever nästan ett eget liv.. Men nu ska den plats i korgen, och jag ska definitivt ha bikini i sommar!

   

  How to have a beach body:

  You have a body. You take it to the beach B)

  (stulet och fritt citerat efter en forummedlem med huvet påskruvat :D )

  • Gilla 3
 12. "Nästan sockerfri" med två deciliter socker.. Jeezez, det skulle kunna vara min svärmor! Som hävdar att "alla kan äta lite av allt", gärna medan hon trycker ett par kakor till elvakaffet. Det som är så provocerande är det där ALLA kan äta lite av allt. Nej, alla kan ju inte det..

  Det känns ju ändå som om Storasysters släkt borde ha förståelse för hennes problem, och att man - faktiskt! - inte frestar en unge med saker hon inte kan äta genom att sitta och moffla i sig själv! De kan väl äta det vid nåt annat tillfälle, kanske..?

  Själv kommer jag att få ta djuupa aandetag mer än gång i jul..

  Best of luck :)

  • Gilla 3
 13. Återvänder till den här gamla tråden för jag tänkte jag skulle berätta hur det gick..

  Åt fanders, med pukor och trumpeter :lol:

   

  Dels gjorde jag misstag själv, dels var inte vädergudarna med. Och jag tror att den plats odlingen hamnade på till slut är för blåsig, samt att jorden inte var bra nog eftersom det var en ny låda. Det brukar ta en eller ett par säsonger innan jorden är på topp hos mig.

   

  För det första sådde jag majsen för tidigt, när det blev dags att sätta ut dem hade de flesta plantorna rotsnurr och hade slutat växa.. Aldrig ett bra tecken. Jag borde förstås ha skolat om dem en gång till, men jag hade inte tid. Sen blev det kallt igen, jordtemperaturen var okej när jag sådde bönorna (en böna per två majs), men efter några kalla regn och snålblåst var det nog några som ruttnade i jorden. De få bönor som kom upp for illa i det blåsiga hörnet. Squashplantorna var jättefina när jag satte ut dem, sen vet jag inte vad som hände?! Trots att jag skyddade dem mot snigeljäv.. enligt konstens alla regler, med äggskal och kaffesump, och trots att det var stora fina plantor jag satte ut, så blev de snigelmat allihopa.

  Det har jag aldrig varit med om! Vem kan misslyckas med squash liksom, den busenklaste grödan som finns.. Tja, jag tydligen :blink:

   

  Slutresultatet blev noll. Ingen majs, inga bönor, ingen squash.

  Jaja, det gör ingenting. Det var klart värt att prova i alla fall :)

  Jag ska faktiskt testa igen, inte i år men kanske nästa. Då vet jag att jag ska vänta ett par veckor längre än vad det står på fröpåsen med att så majsen. Fiberduk på när bönorna är i jorden. Byta plats för hela försöket, jag har en tanke om var.. Och hoppas på att vädergudarna samarbetar lite!

  Snigeljäv.. är ett större bekymmer. Jag har en helvetisk massa mördarsniglar som ställer till det, det är framför allt därför det mesta av köksträdgården består av lådor. Då har man en chans att få nån vettig avkastning, ändå måste jag skydda med äggskal och plastgräsmatta och plocka för hand. Jag lutar också mer och mer på sånt som snigeljäv.. inte nödvändigtvis har som favoritföda, men vissa saker vill jag ha ändå.

  Alltså tänker jag odla squash i år, det gäller att hitta ett sätt att överlista dem! Och gurka. Och sallat. Jag tänker ju inte låta dem v i n n a.. 

  • Gilla 2
 14. Märkligt fenomen det där..

  Läkare (generellt, det finns ju undantag) borde få tops och revaxör till julklapp av landstinget. För det största problemet är ju att de för f*n inte HÖR VAD MAN SÄGER!

  Släng in en kurs i bemötande också, så har man raskt löst ett problem till.. ;)

  • Gilla 4
 15. Vägning idag -0,7 kilo, 77,8kg. Nervöst som vanligt att väga sig men blir glad att det går nedåt på vågen.

   

  Fick igenom, ingen läsk denna helg, med familjen. Inte ens saft drack dom :). Popcorn, cashewnötter och chokladpudding blev det. En viss förbättring jämfört med godispåsar, chips, glass och läsk. Jag själv mumsade på ost, ölkorv och macadamianötter. 

  De stora barnen känns mer "förlorade" men den minsta (3-åring) äter hellre ölkorv och nötter än chips och godis och tycker varken om läsk eller saft, vilket gläder mig

  Heja heja :)

  Vad gäller familjen tror jag på att vara lågmält ihärdig. Och du fick ju igenom en rejäl förbättring där tycker jag!

  Man kan envisas på ett fint sätt, man behöver inte bli otrevlig men man behöver inte ge sig heller. En fin balansgång ;)

  • Gilla 3
 16. Har de tagit några prover i förväg?

  Eller är timmen upplagd så att ni får ta proverna först och sen får den vanliga kvarten med doktorn?

   

  En av mina tjejer blev utredd för bl a glutenintolerans för några år sedan. Anledningen var att hennes tillväxtkurva planade ut, hon växte varken på längden eller tvären.

  Då tog de proverna först, när alla svar kommit in fick vi träffa en doktor och prata om resultaten. Eftersom alla provsvar var negativa så FRÅGADE faktiskt doktorn oss vad vi tyckte, var vi oroliga? Ville vi utreda vidare?

  Någon sällsynt, enstaka gång träffar man på läkare som faktiskt lyssnar :)

  Hoppas er doktor gör det. Tryck på att både ni föräldrar och flickan själv ser förbättringar i både mående OCH beteende, och att det troligtvis är spannmål och inte endast gluten.

   

  Lycka till o berätta gärna hur det går :)

  • Gilla 1
 17. Idag är en sådan där dag man helst spolar över. Självförtroendet på botten. Fet= ful. Huden hänger här och var, såg ju bättre ut innan viktnedgång? Vad är det för mening då? Tycker jag ser äldre och lite sjuk ut, i ansiktet. Deppigt, måste jag skönhetsoperera mig nu för att bli nöjd? Är arg på mig själv för att jag drog på mig all övervikt. Varför valde jag att blunda och bara fortsätta. Nej nu måste jag försöka fokusera på annat än egot.

   

  Såna dagar är inte roliga.

  Men du - huden drar ihop sig. Hälsosam=snygg.

   

  Om jag ska vara jobbig så ställer du en bra fråga: Varför valde du att blunda? Man har ofta mer eller mindre bra anledningar - vilken är din? Kommer du använda den igen, eller har du lärt dig något? (Min anledning? Riktigt, riktigt lam.. :( )

   

  Stor peppkram till dig :)

  • Gilla 1
 18. Som en gubbe som sprungit från och till hela livet vill jag säga att framfotslöpning, som jag försökt lite med,kräver en del försiktighet så man inte drar på sig muskelbristningar i vaderna.

   

  Hursomhelst lycka till, New York marathon låter superkul :)

  I egenskap av tant som ganska nyss börjat springa undrar jag då: Hur menar du försiktig? Finns det nåt särskilt att tänka på, förutom att börja med väldigt korta pass? När man nu byter dojor, menar jag :)

   

  Lycka till Tommy :)

  • Gilla 1
 19. Så vitt jag vet...

  http://www.westonaprice.org/health-topics/mad-as-a-hatter/

  http://www.westonapr...he-liver-files/

  http://wellnessmama....-meats-healthy/

   

  Jag sa oxå att kroppen rensar sig själv om den är välnärd i den mån den kan.

  Den tredje källan hänvisar huvudsakligen till den andre, som sjunger leverns lov i alla tonarter. Inte riktigt vad jag var ute efter, men nu har jag fått recept på hur man lagar lever och tips på hur man kan äta den rå. Det är ju bra :)

  Den första källan tar upp huruvida man kan göra sig av med anrikade tungmetaller eller ej.  Ät the Weston A. Price Diet, möjligen med tillskott av en tesked kiselgur (diatomaceous earth) per dag, så undviker man i möjligaste mån att få i sig mer och detoxar det man redan har.

  Så långt så väl. Och är det så så är det ju goda nyheter! :)

  Artikeln innehåller emellertid en del tveksamheter av annan art, som gör att jag undrar lite över slutsatserna.

  Jag är inte övertygad. 

 20. Tack för tips, Stoscha! Fin katt förresten!

  Var tvungen att skratta åt mig själv igår. Något jag bekymrat mig för jättemycket, inklusive dålig sömn och ont i magen var gjort på tre minuter, helt problemfritt... Varför måste jag bekymra mig så mycket! Helt onödigt!

  Men, kära vänner! Nu förtjänar jag Nobels tapperhetspris. Jag är den största pizza-älskaren på jorden. Bara lukten av pizza får mig att bli helt Gollum. Och de gånger jag har trillat av lchf är på just pizza. Igår var vi på roadtrip, och hamnade på ett shoppingcenter, där det var pizza och taco buffé. Och jag åt inte en enda bit pizza! Jag snodde inte pizza från småbarn och gömde mig under bordet, jag dregglade inte på pizzabuffén, eller hittade på en bra ursäkt om varför jag skulle få ta eeeen bit bara! Jag öste på med tacokött, ost, salsa, sallad och vitlöksdressing, och mumsade glatt. (Jadå, det var säkert socker i tacokryddan, men det gav jag bängen i. Jag var hungrig!!) A small step for mankind, but a big step for me... :-)

  Från en pizzatorsk till en annan, då..

  Vänligen mottag tapperhetsmedaljen :)

  Bra gjort att stå emot!

×
×
 • Skapa nytt...