Jump to content

Amigo

Medlem
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

Amigo's Achievements

(2/7)

0

Reputation

 1. I lördags påbörjade jag mitt tredje försök med LCHF och min intention är att hålla ut tills omställningsbesvären ger vika! Jag har dock inte kommit i ketos än med det kommer med stor sannolikhet idag eller imorgon. Det känns så. Jag har haft följande besvär som jag inte tycker har varit några problem nu när jag är så motiverad: Hunger (Jag äter ännu mer men det känns som ett svart hål. Efter 1 timma är jag hungrig igen. Jag äter mer fett för det vet jag att man skall göra och ibland blir jag hungrig igen. Men men det har ändå gått bra.) Ont i huvudet Lättirriterad Domningar i vaderna och fötterna. Äcklig smak i munnen Detta kan jag stå ut med och är inga problem. Det kommer även bli tuffare när man luktar som en gris både från andedräkten och kroppen. Det som gör mig oroad är följande: Efter att jag har ätit får jag nu sedan någon dag tillbaka ont i magen. Magen blir också svullen. Den står rätt ut. Detta var också en av anledningarna till att jag slutade mitt andra försök redan efter 14 dagar. Jag hoppas detta går över eller kanske behöver jag någon tablett eller ta någon vitamin av något slag. Jag tror dock inte jag är mjölkintollerant dels för att jag har testat detta för några år sedan och dels har jag inte dessa problem när jag äter som jag gjorde innan. Jag är dock motiverad att stå ut med smärtan och fortsätt och se hur det utvecklas. Samtidigt så är det ju en klar signal att något inte är rätt ställt. Men med er hjälp skall det nog gå bra. Det känns mentalt otroligt spännande den här gången vart det här leder. Ciao
 2. Jag har testat LCHF 2 gånger förut. Första gången 8 dagar och andra gången 14 dagar. Dessa besvär var särskilt jobbiga och jag vill gärna ha lite kommentarer från er om dessa. Lukten från kroppen och andedräkten. Är detta verkligen övergående eller kan det vara så att en del får dras med det i alla fall? Jag blev tillslut nedstämd och tyckte att jag fick försaka mycket av mitt sociala liv. Det är svårt att gå in på ett kafé eller restaurang och njuta utan att det blir onödigt krångligt. Tanken och känslan "ska det vara så här resten av livet" gjorde mig nedstämd. Orken. Kommer jag verkligen få orken tillbaks. Gick hungrig ofta. Även om ni säger att man skall äta när man är hungrig så upplevde jag det som att jag blev hungrig igen redan efter 30 minuter. Då åt jag igen och så va det samma sak igen. Detta kunde upprepa sig flera gånger i veckan. Det kändes som jag hade ett hål i magen. Det spelade oftast ingen roll om jag åt eller inte. Nästan som magsår skulle jag tro. (Jag vet faktiskt inte hur det känns att ha magsår men det är en bild jag får upp och ett sätt att försöka beskriva det). Okej ibland kunde det lindras i 20-30 om jag åt men sedan kom det tillbaks igen. Jag blev mycket lättirriterad. Jag hade svårt att koncentrera och fokusera mig. Hur lång tid tog det för er innan de flesta av dessa omställningsbesvär började försvinna?
 3. MKJ jag har inte alls skrivit att jag funderade på att börja med GI det är bara ett antagande du har gjort. Däremot är jag allmänt intresserad av de svar jag fick. Och jag förstår själv att det inte är särskilt bra att hoppa mellan olika dieter eller matfilosofi. I en perfekt värld skulle jag gärna prova LCHF i några månader och sedan utvärdera om det är något för mig. Okej okej nu kommer någon att skriva att det bara finns ett alternativ och det är LCHF och det får ni gärna tycka. Jag försöker ha ett öppet sinne och som sagt utvärdera när jag har provat. Kjell Granelli: Det var detta svaret jag ville ha! Tack för det. Det där med honungen verkar rimligt så det borde inte vara någon fara.
 4. Jag är nöjd med svaren för min del och bockar ödmjukast för svaren och den här tråden!
 5. Okej du då! Jag ville dock ha lite mer respons för att se hur flera andra tror eller vet! Men tack för svaret MKJ!
 6. Jag vill veta om det ändå är okej att få ett återfall då och då och äta det ovan nämnda.(alltså om det är normalt att må skit dåligt eller om det bara va tillfälligheter som jag och min bekante vän hade) Inte för att jag vill utan för att det blir lättare mentalt. Eller kanske en förutsättning mentalt sätt helt enkelt. Det blir så oerhört laddat för mig om jag vet att jag alltid måste äta lchf. Även under 2 månader som test period. Självklart är det bra att testa för att sedan utvärdera vilket jag tänkt att göra.
 7. Tackar för svaren! Det är inte det att jag vill äta kolhydrater det är det att jag är rädd för att någon gång frossa i kolhydrater. T ex 5 öl och en pizza. Om jag skulle få det infallet vad händer med kroppen då? Det är mer så jag menar. Det är en kanske obefogad rädsla men jag skulle gärna vilja veta vad som händer med kroppen rent akut. Jag vill som sagt inte göra det. En liten mini fobi helt enkelt!
 8. Tycker nog inte jag fick något generellt bra svar på min fråga och får nog förklara mig lite bättre. Om man kör GI är det rimligt att man även då bör äta mättat fett mer. Eller kan det vara så att kombinationen Gi+mättat fett är sämre än GI+Omättat fett. Jag är inte just nu i detta inlägget intresserad av hur bra LCHF eller någon annan variant är. Utan borde man äta mer mättat fett till GI om man nu kör det?
 9. Ditt svar besvarar inte frågan! Du kommer med en motfråga som inte på något sätt hjälper mig! Men för att det är du skall jag ge dig en hint. Det kan vara så att man vill äta kolhydrater och det kan vara så att man håller på med bodybuilding. Och ja, jag har läst boken "LCHF och träning" med Jonas Bergqvist.
 10. Jag har försökt följa LCHF två gånger förut. Den första gången 8 dagar den andra 14 dagar. Jag vet att det är på tok för kort tid för att utvärdera resultatet för mig. Den första gånger slutade jag delvis pga min puls inte gick ner efter några konditions pass. Eller rättare sagt det tog många timmar. Jag vet nu att detta inte är helt ovanligt och att man får stå ut tills omställningsfasen är över. Den andra gånger gick det lite bättre men jag lagade för ensidig mat, blev nedstämd och fick jätteont i magen. Jag håller inte med om att man blir så himla mätt heller. Jo i 30 minuter sedan kom hungern smygande tillbaks. Nu vet jag att det är många som kommer att skriva att det är nog inte hunger utan sug. Pockar på uppmärksamheten på ett jobbigt sätt gjorde det och även detta kanske ger med sig efter omställningsfasen. Jag har nu bestämt mig för att göra ett tredje försök men det skall jag göra först när sommaren är över. 1 september hade jag tänkt. Eftersom jag just nu har några privata problem som jag måste lösa under sommaren så vill jag förbereda mig och vara ute i god tid. Så jag lagar LCHF måltider lite då och då och äter dem samtidigt som jag försöka hitta recept jag gillar. Nu skulle det vara intressant och få lite respons över vad jag har skrivit och mina frågor som kommer nedan; Om han går på strikt LCHF och vill festa loss rejält. Äta "riktig" pizza, dricka 6-8 öl och lite annat smått och gott. Hur kommer kroppen reagera då? Jag förstår ju att jag får ett otrolig insulinpåslag men kommer kroppen tåla det rent chockmässigt. Kommer jag må dåligt nu eller inom några timmar eller är det okej att kolhydratchocka kroppen ibland med eller utan alkohol. När jag gjorde mitt andra försök att anamma LCHF "råkade" jag dricka 5 glas starköl. Två timmar senare började jag må illa och sedan kräktes jag konstant i sextimmar i rad. Inte för att jag var full. Nej det verkade som kroppen ville stötta ut det fortare än en vanlig alkoholförbränning. Som alkoholförgiftning. På 5 öl! Jag väger 140 kg och är 190 cm lång. Detta kan inte vara normalt. En bekant till mig beskrev också hur han efter att ha gått på LCHF en tid fick för sig att äta upp en stor chokladkaka. Han fick frossa och började kallsvettas och hjärtklappning om jag inte minns fel. Han blev så orolig så att han åkte in till akuten. Han var övertygad om att kroppen chockades. Han är fortfarande en inbiten LCHF anhängare! Jag märkte att jag blev nedstämd av tanken att sällan aldrig få äta kolhydrater om jag vill vara duktig med min hälsa och följa LCHF. Jag vill mildra den bilden! Har ni andra råd på hur jag kan förbereda mig nu över sommaren?
 11. En av de stora poängerna med LCHF är att man inte vill ha något insulinpåslag eller i vilket fall som helst minimera det. De som dock vill äta kolhydrater brukar ju då anamma Gi vilket jag tycker är ett intressant alternativ till LCHF. Inget konstigt med det. Eller? Min fråga till er är följande: Borde det vara bättre att äta även frikostigt med mättad fett i kombination med långsamma kolhydrater? Gi+mättat fett istället för Gi med nyckelhålsmärkt? Mvh Amigo
×
×
 • Create New...