Gå till innehåll

Hildegaard

Medlem
 • Innehållsantal

  304
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

160 Utmärkt

Om Hildegaard

 • Rank
  Stammis
 • Födelsedag 1980-03-04

Profile Information

 • Gender
  Male

Senaste besökare till profilen

664 profilvisningar
 1. Tillsatta kemikalier överhuvudtaget tror jag aldrig är bra (ex P stav). Och det kan ta flera månader ett tag för kroppen att återgå till en bra hormonbalans. Fasta som sådant är bra för kroppen, rent generellt. Men jag har svår för kombinationen med att höja blodsockret (godis etc) och fasta, jag tror inte att det blir så bra för då eftersom din kropp aldrig får någon balans. Det är via tarmfloran som resten av kroppens kemi utgår ifrån. Så ät det som är bra för att få en bra tarmflora, sedan kan din kropp ordna med din hormonobalans. Läs magstarkt av Martina Johansson.
 2. Dr Georgia Ede http://www.diagnosisdiet.comlyfte fram något som jag fann intressant. efter att hon letat i olika studier så menade hon att purin inte har med gikt att göra. Eftersom människan inte äter mer purinrik föda nu än vi gjort tidigare tillbaka när människan inte hade gikt. Men att den föda som ökat i takt med att gikt ha blivit mer och mer vanligt är just processad och modern mat.
 3. Jag behöver mer salt ju striktare jag äter. Nu på fakir så tar jag minst 1 tsk om dagen annars så märker jag det direkt på orken och att blodtrycket blir för lågt. Jag äter himalaya salt som jag tycker är mycket godare att ta som det är, eftersom det har en mild smak jämfört med äckligt salt med tillsatt jod, då äter jag heller jodtillskott Vilka salter har mer/mindre natrium?
 4. Min man har haft gikt i mer än tio år. Det jag tycker du behöver se upp med är inflammatorisk mat. Läs Magstarkt av Martina Johansson (finns på biblioteket). Det är enklast att läsa sig till tyvärr, och du vet ju vad du äter själv. http://www.diagnosisdiet.com/got-gout-but-love-meat/Här tycker jag det står jättebra dock på engelska. En kort sammanfattning är ät naturlig mat i den mängd du vill ÄVEN protein. Det jag kan tänka mig ha utlöst giktanfallen är att du har gifter i dina fettdepåer från "vanlig" processad mat och att de nu släpps ut fritt i kroppen eftersom kroppen försöker göra sig av med gifterna. Så ev kan du minska i vikt i långsammare takt för att slippa attackerna. Bra att du inte dricker alkohol det är helt förödande för gikten. En snabbkur som inte är LCHF som har hjälpt min man väldigt mycket med snabb effekt är körsbär! I stora mängder kanske en 15st om dagen, det spelar ingen roll om de är torkade eller inte.
 5. Jag rekommenderar fakir som detox. Själv får jag eksem, finnar och liknande som är tecken på detox Och jag mår som en prinsessa efter fakir i ett par veckor. Dock var det jobbigt i början av fakirandet för mig, men det är bara att bita i det sura äpplet
 6. Jag får se, jag bor i Norrland så det blir lätt -20 här. Men mina fötter är väldigt varma av sig, och om man rör sig så blir det inte så kallt. Mina vanliga vinterskor (som jag aldrig kommer att ha igen) är fodrade och det blir nästan för varmt när jag promenerar i - 30!. Jag såg träningsinstruktioner för att klara av att vara ute i bara sandaler utan sockar, det beror väl på hur hardcore man är Men det lär ju bli kallare med separata tår oxå!
 7. Jag kombinerar Speed XC med gaiters, det blir jättemysigt, och skönt!
 8. Jag blev oxå besviken på Lontra, köpte VFF Speed XC, dessa är bättre, men även de lite stela, nu i efterhand så tror jag att det skulle vara bättre utan separata tår för det blir för tjockt. Enklare med hel tåbox då finns det ju fler sockar etc. att välja på oxå. Men Speed XC är verkligen vattentäta, lekte med min son och gick runt i en djup vattenpöl i flera minuter, så helt klart godkända. Ska ha dem som stövlar i vilket fall
 9. kolla på www.northsport.se där har de barfotaskor för höst och vinter, finns flera modeller.
 10. Jag tycker om att läsa mig till smarta bra ha saker, tänkte att i denna tråden så kan man få tips om "smart böcker", eller bara intressanta faktaböcker, om näring, oil pulling, barfota springande etc etc. Vilka böcker har gjort er "smartare"
 11. Nybörjarn: Du får gärna lägga upp en bild på dina barfotaskor så kan jag se om jag tycker att mina VFF KMD är snyggare eller fulare än dina.
 12. Lyx-LCHF: Jag har samma storlek på alla VFF som jag provat som jag har på vanliga skor, utom på classic där ska man gå ned en storlek. På http://www.vibramfivefingers.it/default.aspx så kan du räkna ut vilken storlek du ska ha.
 13. https://www.northsport.se/category.html/tastrumpor
 14. Huaraches kan du snöra utan ha snöret mellan tårna!
×
×
 • Skapa nytt...