Inez

Medlem
 • Innehållsantal

  590
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  18

Inez vann senast 26 Oktober 2019

Inez hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

2 052 Enastående

Om Inez

 • Rank
  Gammal i gården
 • Födelsedag 14 Juli

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  : I Roslagens famn
 • Interests
  Gå med hunden ute i naturen, läsa, skriva, måla akvareller.

Senaste besökare till profilen

1 185 profilvisningar
 1. Nu har jag svaret: Danderyds sjukhus. Heder åt deras moderna kunskaper om kost vid cancer!
 2. Inez

  Solvezink?

  Stackars Jack: Efter att ha sett den här videon tittade jag på säkert 10 till som han gjort. Verkligen informativa och inspirerande. Nu prenumererar jag, så jag inte missar någon nygjord Dr Berry-video
 3. Inez

  Solvezink?

  Välkommen till forumet, jentan! Nätbutiken Topformula har sitt eget märke av zink i form av zinklaktat, som skall vara lättupptagligt. Kostar 34 kr för 90 tabletter som skall sväljas hela, och gratis frakt. Det finns många olika fabrikat att välja på, och många hälsokostbutiker... Annars sägs zink från animalisk föda vara det som är lättast att tillgodogöra sig. Ost och musslor t. ex. innehåller bra med zink. (Ostron leder överlägset ligan, men man måste ju vara realistisk.) Kramp i vaderna/fötterna är ganska vanlig när man äter LCHF. Vi är många som tar magnesiumtillskott mot det. Äter man stora doser zink kan det motverka kroppens upptag av magnesium. Antingen kan man komplettera med ett magnesiumpiller, eller också äta ett kombinationspiller med både zink och magnesium. Topformula har ett sådant, men där ingår också vitamin B6 (varför vet jag inte).
 4. Personligen kunde jag trappa ner bltr-medicinen stegvis på egen hand (den var handikappande, och jag ville inte leva så), och efter ca 5 veckor med LCHF klarade jag mig fint helt utan mediciner. Blodtrycket var då lägre än när öppenvården var nöjd med min medicininställning. Det framgår inte hur länge din fru ätit LCHF-mat, men hjälper inte den kosten, utan hon ändå behöver medicin (som hon verkar ha besvär av), så vore det väl bra att få utrett vad det förhöjda trycket beror på. Det kan ju finnas en underliggande fysisk orsak som inte manifesterar sig på annat sätt än genom förhöjt bltr- än så länge. Dessvärre har jag inget tips på doktorer med moderna kunskaper om kost, för jag har inte behövt besöka någon på evigheter... men andra på forumet känner säkert till någon.
 5. Mycket intressant utvikning, tack för den
 6. Jag skulle också vilja påpeka att "sura uppstötningar", som oftast uppfattas som FÖR MYCKET magsyra, och därför behandlas med neutraliserande ämnen, i själva verket kan bero på FÖR LITET magsyra. Magsaften är normalt så sur, att den övre magmunnen måste hållas väl tillsluten för att det inte ska läcka ut syra från magsäcken och fräta på matstrupen, som inte har det skyddande slem som magsäcksväggarna och magmunnen har. Magmunnen reagerar på syrahalten i magsaften. Är inte magsaften tillräckligt sur, så sluts inte magmunnen till ordentligt, och då trycks magsaften lätt upp i matstrupen. Så i just det fallet finns det kanske anledning att försöka påverka pH-värdet i magsaften...
 7. Välkommen Ulrika! Utan att vara helt torrskodd så vill jag ändå förmedla den synpunkten, att vi ska nog inte alls laborera med att försöka påverka pH-nivåerna i vår kropp, så länge vi inte har symtom på något som kräver behandling. Kroppen behöver ha olika pH på olika ställen, och det är ett så viktigt och känsligt system att vi bör överlämna balanserandet till vår fenomenala kropp, och låta den sköta det hela ostört. Så har jag uppfattat det. (Dessutom har jag läst någonstans att det faktiskt inte går att påverka pH-nivåerna genom födan, som en ren säkerhetsåtgärd för kroppen. Men det kanske är fel.)
 8. Inez

  Fetter

  VÄLKOMMEN till Forumet, sth07! Jag är en sån människa. Det är "genetiskt". Jag och några släktingar har för dåligt med saltsyra i magsäcken (=läkardiagnos). Men det går att ordna genom att äta saltsyretabletter, gärna med tillsats av peptin. Det gick åt många saltsyrepiller i början av min LCHF-karriär... Konstigt nog har kroppen anpassat sig, så nu är det mycket sällan jag behöver något tillskott av saltsyra. Men jag har alltid en burk på lut, för konsekvenserna av ett akut tillstånd av saltsyreunderskott är väldigt otrevliga. Min dagliga måltidsdryck är vatten med en msk äppelcidervinäger, vilket möjligen kan vara till hjälp för att hålla syrligheten på en god nivå.
 9. Jag blir inte förvånad om det även kan ingå adrenalin i den hormonsoppa som Erik 2 lämnade recept på ...
 10. Hmmm... jag erinrar mig den gamla huskuren att dricka varm mjölk vid sänggåendet för att sova gott 🤔 Erik2:s förträffliga beskrivning förklarar ju bra varför många får sömnsvårigheter när de fastar, även om de annars klarar t.o.m. strikt LCHF. De får helt enkelt för stor insulinbrist under fastan. Man börjar snarare undra hur vissa kan må bättre av att fasta. Själv klarar jag inte ens av periodisk fasta. Jag får så lågt blodsocker att jag blir svimfärdig innan lunch.
 11. Det verkar vara mer regel än undantag att sömnbehovet minskar med en eller ett par timmar när man äter strikt LCHF. Känner man sig inte utsövd och inte funkar bra under dagen, så får man förstås försöka göra något åt det. Men i annat fall är det som iAnna och Al@j skriver- bara att tacka och ta emot. Ett par timmar extra varje dygn är ju välkomna När jag någon gång har fuskat och proppat i mig festliga kolhydrater, sover jag ofelbart ett par timmar mer än vanligt natten efter. (Fuskar jag så brukar det vara någon storhelg, när man kan sova obegränsat morgonen därpå). Det verkar som om kroppar som min och många andras behöver mer sömn för att processa en ökad mängd kolhydrater, medan Håkan M och andra behöver mer kolhydrater för att få tillräckligt med sömn. Vilket bevisar den gamla sanningen att vi alla är olika... På strikt LCHF vaknar jag utsövd efter c:a 5 timmar. Under perioder med måttlig LCHF brukar jag behöva runt 6 timmars nattsömn. Så har det varit under de närmare 8 år som jag ätit enligt LCHF, och än så länge har inga inre organ protesterat.
 12. Skönt att få veta att man kan bli fri från virus om man häller sprit på dem... jag fick felaktig information av en veterinär. Fast spriten måste självtorka på händerna, och tvålen behöver 20 sekunder på sig att verka, läste jag igår. Men hur kan det komma sig att virus "förökar sig" och smittar om de inte lever? Att de behöver en levande organism för att fortsätta existera? Att de "dör"/slutar fungera som virus på t ex hissknappar och dörrhandtag om ingen rör dem under, säg, ett par timmar? Det här är visserligen inte LCHF, men kolossalt intressant.
 13. Jag frågade inte om vilket sjukhus, men jag ska nog göra det och återkomma. De förtjänar berömmelse...
 14. Halsont beror ofta på streptocock-bakterier i stället för virus, så då kan päronkonjaken ha varit bra. Det är ju inte fel att chansa 😊
 15. Såvitt jag vet biter inte sprit på virus. Där är det omsorgsfull skrubbning med tvål/diskmedel under rinnande vatten som gäller. I brist på vatten borde våtservetter kunna fungera tillfälligt, ett par stycken efter varandra. Eller sprit och flera pappersnäsdukar. Huvudsaken är att man gnider bort det man har fått på händerna genom "mekanisk bearbetning".