Tr0llet

Medlem
 • Innehållsantal

  167
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  5

Tr0llet vann senast 11 Januari

Tr0llet hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

535 Enastående

Om Tr0llet

 • Rank
  Stammis

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Finland
 • Interests
  Hälsa, kost, hundar, friluftsliv, hem och trädgård.

Senaste besökare till profilen

233 profilvisningar
 1. Hej Inga återfall. Förra veckoslutet blev jag bjuden på mat. Åt även en del av efterrätten, creme brulee, men skrapade bort sockret utanpå. Åt alltså inte allt. Och sockersuget kom aldrig. Känner mig ganska säker. Och så har jag börjat springa igen. Började för för tio dagar sedan, har sprungit bara 5 gånger, men det känns som himmelriket. Jag försöker sköta om mig genom att göra yoga som motvikt. Är så rädd att kroppen ska börja protestera igen. Jag sprang i över 20 år innan min rygg, axel och till sist mina benhinnor sade upp kontraktet. Vikten går tydligen neråt. Jag väger mig inte, men det syns och känns. Den här gången är min viktnedgång annorlunda än den tidigare har varit. Fettet på magen är mera motstridigt. Men, magen har blivit mindre och bara jag håller ut antar jag att kroppen återhämtar sig från sockermisshandeln den blivit utsatt för de senaste två åren. Ha det gött!
 2. Jag vill inte tro att det är så. Det KAN inte vara så 😱
 3. Nej, jag vet inte. Han var så klok, att han genast tackade nej till statiner. Efter att han gjort det, började läkaren ge kostråd. Som handlade om havregrynens förträfflighet och fördärvet med ost 🙄
 4. Hej En bekant som har högt kolesterol, enligt läkaren alltså, hade fått höra att ost orsakar största problemen då det gäller kolesterol. Vet någon på vad läkaren baserade det här påståendet. Han har ju knappast hittat på det själv.
 5. Jag kryddade hjortköttet och slevade i mig med sked. De var gott 😊
 6. Jag har flera kilo hjortkött i frysen. Jag har alltid tyckt att köttbullsmeten är godare innan den steks. Gissa vad jag tänker prova på imorgon 😜
 7. Men då skulle det ju inte ha någon betydelse hur man tar huset, bara det är med vatten. Och det har det helt tydligt. Det är ju inte världens viktigaste fråga, men jag är nyfiken eftersom det är så kinkig med min mage 😊
 8. Så är det. Och med lång erfarenhet av vad man måste kalla hetsätning, vet jag att den tillfredsställelse man söker försvinner i det ögonblicket man slickar i sig sista smulan. Kvar finns bara ånger och självförakt. Den tillfredsställelse man upplever när man väljer att låta bli håller däremot i sig läääänge 😊 Det är värt det att låta bli.
 9. Jepp. Det här tänker jag också på. Senast i går sade jag till min far att äta många gånger om dagen är ett I-lands problem. Jag tror inte att det är normalt för människan att ha så lätt tillgång till maten. Vi jobbar på ett annat sätt för att få mat i dagens läge, vi sitter på våra ändor flera timmar om dagen och går med pengarna till affären för att få tag på det som är tillfredsställande. Förr hamnade man att ta i för kung och fosterland, i värsta fall riskera livet, för att få tag på föda som närde både kropp och knopp. Man ska vara säker i sin process för att stå emot semlor. Eller fastlagsbulle, som vi finlandssvenskar kallar det. Och på min dialekt är det faslasbolla. (o, inte å.) Jag är så innerligen lättad över att jag har kraften att stå över. Jag älskar semlor, det är en riktig favorit. Jag kan minnas hur gott det är, överväga att ta en, men jag tappar intresset för spörsmålet innan den inre debatten ens kommit igång ordentligt. Före nyår skulle jag ha satt ner stor energi på att stå emot, medan jag hela tiden visste att jag inte skulle stå emot och ha grymma samvetskval över både tankar och gärning. Lättnad. Det är känslan då jag tänker på det här.
 10. Godmorgon! Eftersom det finns en sån här gammal tråd, hoppar jag på den istället för att börja på en ny.. Jag försökte googla vad skillnaden är mellan fiberhusk och andra psylliumprodukter. Jag har sedan barn haft långsam mage som blir förstoppad om jag inte mutar den med goda fibrer. Innan lchf åt jag spannmål, vilket inte gjorde annat än att kasta mina tarmar mellan förstoppning och diarré med gaser som extra bonus. Nu vet jag ju NATURLIGTVIS bättre och rör inte spannmål. Undantag kunde jag göra för havregryn, men kolhydrater... 🙄 Hursom.. Min mage är också kräsen då det gäller fiberhusk och psyllium. Min tarm får ingen som helst hjälp att föra sin last vidare mot slutdestinationen av olika sorters psyllium (alltså allt annat än fiberhusk). Jag har provat att använda i bakverk, käka med matsked 🤢🤢🤢🤮 och i form av kapslar. Tarmen min tar lång siesta, visar ingen som helst reaktion på psylliumet. Äter jag fiberhusk med matsked, vilket är lika äckligt som vilken psyllium som helst, händer igen inget. MEN om jag bakar med fiberhusk, då händer det först saker. Bästa tarmkompisen är Cecilia Folkessons fröknäcke. En annan favorit är Höglunds bröd på valnötter. Jag undrar om psyllium i kombination med fett är grejen? Eller förvandlas vanliga huskfibrer till dunderhuskfibrer då de gräddas? Jag är bara nyfiken, jag är nöjd att det fungerar oberoende orsaken. Men jag är nyfiken. Finns det någon annan med samma erfarenheter? Och vad tror/gissar/VET?? ni? Är det fett+fiberhusk som orsakar magi? Och kom nu inte och påstå att det här är en slump, att jag råkat äta fiberhusk just då som min mage bestämt sig för att komma igång. Den knarrar inte heller motvilligt igång med hjälp av lchfbröd på fiberhusk, utan det fungerar som jetbränsle som måste handskas med med särskild försiktighet. Jag har många års erfarenhet av detta och har experimenterat mig fram. Ha de!
 11. Hej på er. Jag håller mig fortfarande till lchf, äter mest två gånger om dagen. Har inte haft något återfall. Då jag är på studieresa passar jag på att fasta på samma gång. Jag är ifs inte så ofta på studieresa för tillfället, men fram på våren blir det mera av den varan och då ska jag fasta mera. Och nej, jag väger mig inte. För en människa som har stirrat på vågen i över halva sitt liv, och sett siffran som vågen visar som ett mått på hur duktig (lat), duglig (oduglig), snygg (oattraktiv) och mycket annat hon är, är det här en helt ny erfarenhet. Jag har aldrig förstått mig på människor som kastat ut vågen, förrän nu. Vågen har tidigare beskrivit mycket mera än bara min vikt, och det stämmer inte överens med hur jag nuförtiden ser på mig själv. Jag måste erkänna att jag överraskad av hur min inställning till vikten har ändrat, för ännu för en månad sedan var det jätteviktigt för mig att mäta framstegen på vågen. Nu har jag kastat den, så som en feminist på 60-talet kastade behån. Jag känner att kläderna blir större och jag mår bra, det duger 😊 Jag planerar redan hur jag ska svara på kommentaren "oj, du har gått ner i vikt!". Jag ska vårdslöst, ointresserat rycka på axlarna och svara "ja, jag tror det. Men jag har inte inte vägt mig, så vet inte riktigt". Sen ska jag byta samtalsämne 🤣 För jag är inte en kvinna som fäster mig vid så ytliga saker som VIKT mera.. 🙄 Nej, nej, jag skämtar! Jag är fortfarande fåfäng och kommer nog att stiga på vågen i något skede, men vet inte när. Med tanke på hur mycket skit jag proppade i mig ännu för drygt två månader sedan, tror jag att jag inte behöver oroa mig för att jag inte skulle gå ner i vikt nu. Men jag har inte bråttom, det har jag haft förut och varit nästan euforisk då jag sett siffrorna på vågen minska med fart. Om jag äter lchf och fastar emellan, kommer fläsket att rinna av mig med tiden oberoende om jag väger mig eller inte. Det här är mina tankar om min viktresa. För tillfället. Trevlig lördag till er alla!
 12. Hej. Här knallar jag på som vanligt. Efter att jag åt min choklad har jag inte drabbats av sug. Den andra plattan är fortfarande kvar i skåpet. Den frestar mig inte. Jag har inte vägt mig. Mitt huvud är så underbart tyst, inget inre snack om sug och inget snack om vikt. Vet inte när jag väger mig nästa gång. Jag vill njuta av den här lugn och ron. Jag har ALDRIG i hela mitt liv känt en sån likgiltighet inför vikten. Jag är väl inte helt likgiltig inför utseendet, men även det har förändrats. Det är möjligt att jag som 40-plussare accepterar min kropp. Något som jag aldrig haft som målsättning, eftersom det har känts omöjligt.
 13. Suget är på minussidan. Jag testade det just genom att kika på chokladen som fortfarande finns kvar och tänka på att äta den. Känslan jag får är ett lätt illamående. Inget sug eller snålvatten. Jag kan säga att jag sällan, kanske aldrig, får en känsla av motvilja då jag tänker på något som är sött. Känslan jag får av kvällens insikter är tacksamhet. Kanske jag kan vara lite tacksam för missen igår också, för utan den skulle jag inte ha samma upplevelse idag.
 14. Jag kan ha vadsomhelst hemma, bara jag inte öppnar. Och så länge jag planerar och förbereder mig på sug. Alltså att jag har hemma sådant som jag gärna äter och som förstör suget. Lchf bröd med ost, fungerar bra. För mig är det fråga om planering. Jag slänger inte den sista plattan choklad. Jag kommer inte att äta den, jag är tvärsäker. Nu ska jag äta engelska muffins och dricka fettkaffe. Jag är egentligen inte hungrig, men tänker äta regelbundet idag. Chokladen som försvann igår tänker jag inte mera på. Den är inte viktig. Det är viktigt att äta bra idag.
 15. Nja. Inte vet jag om jag städar bort den. Den går att använda till chokladmousse. Den stora risken är att jag igen har börjat fuska med att göra mat och köpa hem sådant som jag kan äta. Mera omväxling, planering och eftertanke är min lösning 👍