Tr0llet

Medlem
 • Innehållsantal

  252
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  9

Tr0llet vann senast 28 Mars

Tr0llet hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

798 Enastående

Om Tr0llet

 • Rank
  Stammis

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Finland
 • Interests
  Hälsa, kost, hundar, friluftsliv, hem och trädgård.

Senaste besökare till profilen

430 profilvisningar
 1. Haha. Sockertrollet dök upp idag. Det får mig att tänka på lchf-kakor och godis. Men mig lurar det inte.
 2. Nu har jag gått ner 10 kg. Vägde mig vid jul, så det tog tre månader att komma så här långt. Då jag var mera liberal stod vågen stilla. Nu då jag striktat till det rejält och kombinerar med fasta går det åt rätt håll. Vågar jag tro på att jag uppnått målet till midsommar? Jag mår förträffligt. Både i kroppen och i knoppen. Jag är också glad över att - 10 kg syns. Berättade om mitt socker- och matberoende åt mina väninnor igår. Har inte fått något svar. Kanske de måste fundera på vad jag skrev, men börjar kännas olustigt.
 3. Nu har jag läst igenom din tråd, Effie. Det är intressant att läsa någon annans dagbok också, inte bara sin egen 😊 Jag tänker på hur olika vi alla är, hur olika vi upplever saker och hur olika våra kroppar reagerar. Jag vägrar envist att äta tre gånger om dagen, även om experter påstår att det är det bästa man kan göra. Det händer att jag äter middag, men bara om jag verkligen är hungrig. Min tanke är, att då man läst på, lyssnat på föreläsningar och följt med andras erfarenheter, har man tillräckligt med kunskap för att göra rätt beslut för sin egen del. Och, även experterna lär sig nytt och ändrar åsikter. Vad vet vi vad som är "rätt" ens om ett år. Och, för att genast säga emot mig själv... 🤣 Har du provat ALP? Du skrev om Anna Hallen, men inte om ALP, vad jag såg? Jag har en väninna som är jättenöjd, är mätt och belåten och går ner i vikt...
 4. Tänk att du lyckats hålla dig till lchf i så många år! Grattis till alla hälsovinster 😊 Jag har även påstått att jag ätit lchf i ungefär lika många år, men gjort stora, fatala avsteg på vägen. Nu funderar jag bli nykter sockerberoende. Igår delade jag den tanken med mina väninnor.. Så kanske även jag kan hålla mig till kosten i 11 år framåt. Nu ska jag koka kaffe och äta de här https://4health.se/superrecept-pa-mjolfritt-brodbullar-av-birgitta-hoglund Med philadelphiaost, port salut och paprika. På min förra arbetsplats berättade diabetesskötaren att "fettdoktorn från Sverige" hållit föreläsning i deras kommun för några år sedan. Hon hade blivit inbjuden av någon lokal företagare. Diabetesskötaren ruskade febrilt på huvudet och berättade med skräckblandad förtjusning om hur invånarnas kolesterolvärden hade stigit med raketfart. Sjukvårdspersonalen hade avrått alla från kosten, och allt återgick så sakta till det "normala" igen 🙄
 5. Jo, min inbyggda matlåda innehåller inte så mycket annat än energi, så ska se till att fylla på med alla viktigheter då jag äter. Ska prova göra leverpastej, se om jag då skulle äta mera lever.. Annars fortsätter jag som vanligt med maten. Och fyller på med omega 3, d-vit och magnesium i tablettform.
 6. Imorgon bryter jag fastan. Jag har varit/är på jobb alla dagar under fastan, och ser på när mina arbetskamrater äter. Doften av mat är lite plågsam, men helt överkomlig. Jag väntar nog lite på lunch/middag imorgon. Läste just vad Jonas Bergqvist skriver om fasta. Han rekommenderar att alla fastar 2 x 5 dagar i året. Jag har fastat 3 - 4 dagar x 3 mars. Finns det månne någon gräns på hur ofta man kan syssla med det här? Så länge som jag släpar omkring på min inbyggda matlåda, antar jag att jag kan fasta flera gånger i månaden. Ifall jag vill. Än så länge är det mest fråga om nyhetens behag, så intresset kommer säkert att ebba ut. Läste också att varannandagsfasta är den versionen som stöds mest av vetenskapen. Det kunde ju vara något att satsa på, tänker jag. Jag vill inte binda mig till några benfasta rutiner, utan vill vara flexibel och göra som jag vill, annars blir det en börda att bära. Tänkte att periodisk fasta nästan alla dagar, några dygnsfastor i veckan, terapeutisk fasta så ofta jag känner för det och strikt - lite mindre strikt lchf skulle vara min kostcirkel. Jag antar att jag också ska räkna med något enstaka avsteg, kaka på kalas någon gång i året, också bör räknas med.. Jag har en god väninna som har börjat med ALP och tycker att det passar henne riktigt bra. Hon har gått ner 3 kg!! på en månad. Att unna sig/äta med måtta/sunt bondförnuft/äta lite av allt passar inte heller henne, utan strikta matvanor är vad hon behöver. Så då är vi två i min närmsta krets som upplever det liknande. Jag berättade också om mitt flippade förhållande till kolhydrater för en annan väninna. Kändes skönt, faktiskt. Nu är jag hungrig. Ska slicka i mig lite salt och dricka ett stort glas vatten. Ha det gött 🥰
 7. Det var nog den stressen jag tänkte på. Tänker att den också känns, men kanske det inte är så.
 8. Alltså fasta. Jag är nog hungrig. Men jag har en så lugn och skön känsla i kroppen. Borde man inte bli stressad av fasta? Jag är också klar i knoppen. Jag har just börjat det andra dygnet, och har planerat att bryta fastan på tisdag. Jag kan erkänna att se att blodketonerna var 3 i morse motiverar mig att fortsätta. O DETTA motiverar. Fåfängan. Förändringen som sker känns spännande. Som en efterlängtad julklapp.
 9. Utav allt du skrev fastnade jag här. Fåfängan har kapat min hjärna... Men är inte grejen med lchf med eller utan fasta att man inte äter sina muskler, utan fläsket? Att magen blir hängig får jag leva med, kanske skinnet drar ihop sig i något skede. Men nu verkar vikten ju inte sjunka så fort att jag behöver oroa mig, precis.
 10. Blodsocker 4.3 Blodketoner 3.0 Det är optimal ketos, yes?
 11. Det vill jag också! Vad är faran med att vikten rasar för snabbt? Jag ska fasta till tisdagen, har jag idag bestämt. Åt lunch/middag vid kl 15. Jag ska vara på jobb, dubbla skift imorgon och sen morgon och sen kväll, och jag är redan irriterad över att kollegorna kommer att fråga varför jag inte äter. Jag antar att jag kommer att få både den ena och den andra föreläsningen... Men, nu vill jag fasa. Basta.
 12. Det är inte riktigt PK att erkänna det här, vi lever ju trots allt i kroppspositivismens tidsålder, eller något ditåt. Men jag räknade ut att ifall min viktminskning fortsätter i den här takten kommer jag att väga under 70 kg till midsommar. Det skulle betyda att jag går ner ännu tio kilo, och sammanlagt omkring 17 kg. Det kan också vara att vikten inte stannar där, att den går ner till 63-65 kg, för där stannade den förra gången jag gick ner i vikt med lchf. Nu har jag blivit mera tant under de senaste åren, så det kan väl också hända att min kropp beter sig annorlunda, men det får man se sen. Förra gången gick jag mycket fortare ner i vikt, det går långsammare nu. Åtminstone har det gått långsammare så här långt, men kanske det tar mera fart i något skede. Det jag vill säga att jag väntar såååå på midsommar i år 😜 Jag är nästan glad att jag gick upp så mycket i vikt i höstas, för jag njuter så av den här resan för tillfället. Det här är alltså den sidan av mig som är fåfäng och vill se bra ut, den får utrymme nu då jag inte behöver vara orolig för min hälsa. Jag tror nämligen att jag har hälsan under kontroll nu, eftersom jag äter så mycket hälsosammare och fastar med jämna mellanrum. Jag väntar så på att känna mig smidigare och lättare och att kläderna ska sitta lite löst på mig.
 13. God morgon! Det har blivit varannandagsfasta så här långt den här veckan. Tidigare har ett dygns fasta känts som en stor sak, något riktigt krävande som jag med stor möda måste tvinga mig igenom. Nu är det plättlätt. Känns riktigt löjligt att jag någonsin tyckt att det var såååå svårt... Det är också lite intressant att följa med hur hormonerna påverkar intresset för mat. Jag märkte att jag börjar tänka på choklad och kaka igår, men jag vet att det är ett par dagar så har det går det över. Och det är inget stort sug, heller. Dels syns det också genom att jag googlar på olika lchf-recept. Jag är liksom mera intresserad av mat överlag. 56 kilo har mycket gott, verkar det som. Jag ska prova göra paj till fredagsmys i något skede. Har minskat på matportionerna. Det har varit svårt att få det att sjunka in att jag kan göra lite mindre portioner mat åt mig då jag är hungrig, och lita på att det räcker. Men jag har en mycket starkare mättnadskänsla nu, så jag kan inte överäta som jag kunnat innan. Allt är liksom ganska bra.
 14. Tack. Är trevligt att få se sina tankar uttryckta i text av någon annan. Det här är vad jag hoppas att mina val leder till, det puttar på mig i rätt riktning att läsa orden. Jo, jag tror att det är fråga om en teori för min del också. Jag tror inte att jag kommer att förändras så mycket att jag plötsligt kan äta lite socker och sedan återgå till lchf... Eller om jag gör det så måste det vara S Ä L L A N! Men, som jag skrev i ett tidigare inlägg är det ett val jag kan göra. Det är skönt att veta att jag kan välja, absolut ingenting är förbjudet. Jag kan när som helst köpa ett kilo godis och äta tills jag vill spy. Det ger mig en frihet att tänka så och när jag känner mig fri gör jag sååå mycket lättare rätt val. Om något är förbjudet tynger det, gör mig ledsen och jag känner mig maktlös. Då är det lättare att jag försöker lätta den känslan genom att göra det förbjudna som jag ju egentligen längtar efter. Förstår ni hur jag menar? Tror det kan vara så här för många.
 15. Jess. Jag tar med mig "genomtänkt" jag också. Det beskriver bra hur avsteg ska göras, ifall det uppstår en situation där det mer eller mindre är ett måste.