Gå till innehåll

Tr0llet

Medlem
 • Innehållsantal

  401
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  17

Tr0llet vann senast 23 September

Tr0llet hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

1 340 Enastående

Om Tr0llet

 • Rank
  Stammis

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Finland
 • Interests
  Hälsa, kost, hundar, friluftsliv, hem och trädgård.

Senaste besökare till profilen

616 profilvisningar
 1. Ketonerna var 4,1 sent på eftermiddagen. Då jag satte mig i bilen och körde hem från jobbet längs den slingriga byavägen märkte jag hur hemsk huvudvärk jag hade. Jag hade nog noterat den stundvis under dagen, men tryckte den åt sidan eftersom jag måste koncentrera mig på jobbet. Hade ont i pannan och hade värkande ljuskänsliga ögon. Sen började jag må illa. Jag har alltså migrän 🙄 Jag hade lätt huvudvärk redan i morse då jag vaknade och gick på promenad med hundarna, har inte sett min aura. Eftersom jag var så övertygad att huvudvärken hade att göra med att jag var vaken i natt, lyckades jag jobba en helt supereffektiv dag idag. Mitt i ett migränanfall... Skulle jag sett min aura skulle jag säkert hänfallit åt självömkan och stor ynklighet. Men nu gick jag på äkta finsk sisu 🤣 Det är lite konstigt det här. För huvudet värker, men jag är underligt pigg och mjuk i kroppen. Avslappnad och medveten? är kanske ett beskrivande ord. Imorgon är migränen ett minne blott, kommer bara att vara trött i hela kroppen och må lite illa. Hoppas att jag ändå kommer att kunna njuta av min frukost. Och SMÖRkaffet.
 2. Mätte ketonerna igen. Nu 3.0. Jag har huvudvärk och känner mig lite trött. Annars mår jag bra. Huvudvärk och trötthet beror på att jag vaknade inatt av de där 🤬 mårdhundarna igen skulle slåss nedanför mitt sovrumsfönster. Vaknade så opassligt att jag sen hade svårt att få tag på ordentlig sömn. Kommer att fasta till frukost imorgon. Då blir det 3,5 dygn. Visst känner jag mig lite hungrig, men det är jättelätt att avstå från mat. Skön känsla i kroppen. Avslappand och tillfreds. Snudd på euforisk ännu.
 3. Smög mig in på diabetssyrrans rum och mätte ketoner. 1,7. Optimalt.
 4. Jag är mitt inne i min euforiska fasta 🤣 Mår som en prinsessa. Är ju nog hungrig, men den här känslomässiga och psykiska effekten man får av fasta är helt underbar. Hade tänkt att jag bryter fastan imorgonkväll, men är det vettigt att göra det till natten? Jag åt mitt sista mål på söndagskväll, så det skulle bli jämt 3 dygn. Men kanske jag bryter fastan först på torsdagsmorgonen.
 5. Jag svettades betydligt mindre i natt. Sov som en gris istället 😊 Jag vaknade av att mårdhundarna hade slagsmål under äppelträdet vid 23.30-tiden och då hade jag varmt. Men jag hade dubbla filtar på mig, eftersom jag frös så hemskt då jag skulle sova. Efter att mina hundar meddelade om vad dom tycker om mårdhundsslagsmål mitt i natten, och mårdhundarna förstod att sticka, sov jag gott till morgonen. På söndagen åt jag rätt mycket Birgitta H:s bröd med valnötter. Det var kanske det som gjorde saken värre? Jag har redan i ett- ett par års tid lidit av svettningar på natten. Ska börja följa med vad jag äter då det är som värst. Tack för tipset.
 6. Jag är hungrig. Vill äta. Jag vill inte fasta. Att jag vill äta beror mest på att jag just kom hem från jobbet, vill mysa med lite god mat framför teven. Hungern ska jag väl stå ut med på något vis..
 7. NU var det länge sen, över en månad!!, sedan jag skrev något i min dagbok. Det går upp och ned med kosten. Tappar jättefort kontrollen över mitt ätande ifall jag inte är j.vligt noggrann med mina rutiner och måltider. Jag måste planera, planera, planera. Annars börjar jag äta sån där ketoskit, ni vet, ketobars med "inget tillsatt socker". Jag har nog stor nytta av att hänga här på Forumet också, att skriva min dagbok och reflektera över hur jag tänker och gör. Imorgon har jag faktiskt födelsedag. Blir 44 år. På fredagen ska jag bjuda min bror med familj och mina föräldrar på fredagsmys. Gör kanske en ostkaka, tror att jag kommer att göra den på socker. Jag tror att alla sötningsmedel smakar metalliskt och lämnar en kall eftersmak som jag avskyr, så tänker inte börja experimentera med sånt. Ifall jag nu gör ostkaka. Kan väl hända att jag plockar alla ideér direkt från kostdoktorns recept. Sedan igårkväll fastar jag. Har inte ännu bestämt mig för hur länge jag gör det. Tänker gå på känsla. En tanke är att fasta till fredagen. Får se vad det blir. Eftersom jag ännu åt igår på kvällen, räknar jag med att jag egentligen inte fastar ännu. Sedan jag skrev senast, för ungefär en månad sen, har jag bara kört 24- 36 h fastor. Nu ska det nog bli lite längre än så. Jag åt ganska sent på kvällen iågr. Jag åt också mera än jag brukar göra under en dag. I natt vaknade jag av att jag svettades som en liten gris. Beror det på att jag åt så sent, eller beror det på att jag börjar bli tant? Ifall det beror på något hormonellt lär jag ska svettas nästa natt, ifall det beror på att jag åt så sent lär jag inte ska svettas nästa natt. Ha det gött, alla forumister!
 8. Tr0llet

  Statiner

  Oj vad många, långa svar. Tack! Finns det NÅGON nytta med att äta statiner? Ser nu närmare på labsvaren. HDL ligger just under referensvärdet, och trigly är 3,25. Inget alarmerande alltså. Eftersom högt trigly + lågt HDL är dåligt, och statiner kan ha en VISS verkan på båda, kanske det är i just dessa fall som de är till någon nytta? Hur är dessa värden i kombination med DM II? Är det motiverat att äta statiner även därför? Hinner inte just nu se på filmer och läsa på närmare, får spara dem till senare..
 9. Tr0llet

  Statiner

  Hej! Försöker förstå mig på kolesterol och statiner. Eftersom det finns mängder av olika alternativ som måste beaktas och jag har begränsad tid att läsa på, fuskar jag och frågar er 😜 En person har lågt HDL, LDL inom referensvärdet och höga triglycerider (över 3) och har DM II som är helt bananas. Äter Simvastatin sedan många år tillbaka. Kostomläggning är svårt, finns en psykiatrisk diagnos i bakgrunden. Har ni tankar på det här? Undrar Tr0llet
 10. Det var lite så jag tänkte. Eller så meddelar rättsläkaren till polisen att det finns oklara frågor kring dödsorsaken. Och så börjar polisen reda ut varför det saknades bröd till leverkorven. Börjar ta in folk på förhör; "Nämnde hon någon gång något gällande bröd innan sin död?" "Berätta lite om hennes förhållande till bröd." "Hurudant var hennes förhållande till leverkorv, då?" "Känner du till ifall det fanns någon annan som hade tillgång till hennes bröd?" "Vem försåg henne med leverkorv?"
 11. Jag har privata klienter idag efter jobbet. På vägen från mitt dagsjobb märkte jag att jag nog ska äta innan jag tar emot klienterna. Blev helt plötsligt sugen på leverkorv/pastej. Så jag svängde in i en affär och köpte en leverkorv. Sen skalade jag den och åt den som en banan. Sen tänkte jag att det skulle vara pinsamt om någon skulle se mig äta leverkorv som en banan. Sen tänkte jag, igen helt plötsligt, "tänk om jag dör!". Då skulle jag obduceras. Rättsläkaren skulle rota runt i maginnehållet och mumla: - Leverkorv. Leverkorv.... Mera leverkorv. - ... - ... - Var fan e brödet? Nu ska jag ta emot klienter så jag måste skärpa mig.
 12. Hej och välkommen! Det var roligt att läsa den här 6 år gamla tråden 😊 Vår förståelse för fasta har förändrats lite under åren som gått.
 13. Jag har utvärderat mitt sista fastedygn. Fick huvudvärk på förmiddagen, som blev bara värre. Framåt eftermiddagen blev jag jättetrött. Jag hade intensiv arbetsdag, så iakttog inte hur mycket jag drack. Slickade i mig salt på morgonen, men gjorde det nog inte under resten av dagen. Tala om nybörjarmiss! Kanske det skulle ha känts lättare om jag tagit salt och druckit mera under dagen? Nu måste jag ju fasta på nytt så jag kan se ifall det är skillnad. Finns ju andra skillnader som kan påverka, men jag kan nog inte kopiera allt exakt. Joggning timma 12-14 under fastan, se till att det är mitt i cykeln och sova mellan 9 och 5. Det är väl det jag kan påverka själv..
 14. Morgonens b-gluc 3,6. Är egentligen inte hungrig, men känner mig lite darrig. Och hjärtat slår lite för hårt.
 15. Precis! Himmelriket! Jag har tidigare tyckt att det varit riktigt lätt och skönt, men inte igår. Nu har jag vaknat tidigt och tog mitt Thyroxin (Levaxin) och väntar en stund innan jag äter. Jag ville väl att det skulle vara svårt igår, för jag tog inget salt och låg dessutom i soffan och såg på recept på Kostdoktorn. Det var alltså tortyr, förstår du! Nu när jag sovit en natt känns det lättare, men det ska bli såååå gott med mat. Fettkaffe är bästa kaffet. Med osaltat smör 🤤 Lade i saltigt smör en gång förra veckan. Smakade skit.
×
×
 • Skapa nytt...