Gå till innehåll

Tr0llet

Medlem
 • Innehållsantal

  464
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  26

Allt postat av Tr0llet

 1. I somras var jag på blodprov, de tog alla fastevärden, även om jag inte hade fastat. Lipiderna var alltså åt skogen. Triglyceriderna var närmare 4 om jag minns rätt. I morse pallrade jag iväg mig för att ta nya prov, mest bara av nyfikenhet, för jag är inte orolig. Kol 6.1, HDL 1,74, LDL 3,8 och trigly 0,78. Jag äter Thyroxin (Levaxin i Sverige?) TSH var 0.08 medan T4 var 17. Förstå sig på det, liksom... Vad betyder det när TSH är så lågt? Har det någon betydelse? Orsaken till att jag äter Thyroxin är autoimmun sköldkörtelsjukdom.
 2. Det är sant, ohälsan kommer knappast smygande bakifrån. Med långt tovigt hår och skägg. Hår på bröstet och ett mammutskinn knutet över ena axeln. Med en stor knölpåk höjd över sitt huvud. Redo att bonka oss i skallen. Nä. Ohälsan kommer säkert mera framifrån Förlåt. Min fantasi rusade iväg från meningen "...smygande bakifrån?".
 3. Tja. En tid kan det väl vara sunt... Bekvämt är det åtminstone Men nog vill jag också äta något annat ibland. Jag brukar hojta om att jag inte tycker om grönsaker, men om jag på riktigt tänker att jag aldrig mera skulle få äta blomkålsmos tycker jag att det känns lite ledsamt..
 4. Jo, människan är nog omnivorer. Tänder och matsmältning berättar det för oss.
 5. Exakt! Har man inte i åratal försökt få folk att göra små, mjuka förändringar? Det sättet har inte varit vidare framgångsrikt. Jag gjorde också en totalomvändning i min kost från ena sekunden till andra. Hade inga värre besvär av det. Jag hittade kostdoktorns hemsida via en slump, kan faktiskt ha varit redan innan 2010, och blev inspirerad att prova själv. Sen läste jag på mera och det tog inte länge så var jag övertygad. Jag är ännu övertygad och är less på att folk (de allra flesta i min närmsta omgivning) inte ännu heller har förstått.. Ska kolla upp vad du skrivit i tråden om
 6. Kan man se carnivore som en elimineringsdiet? När man sätter hundar på elimineringsdiet sätter man dem på 1 proteinkälla, och sen då hunden är symtomfri börjar man lägga in andra, en i taget. Så kan jag ju också göra? Äta carnivore två veckor för att se om det händer något, och sen införa ett livsmedel i gången.
 7. Första dagen av fasta undan. Vet inte om det har att göra med att jag nollade kolhydraterna helt några dagar innan, men så här lätt har första dagen inte varit tidigare. Känner mig pigg och kry. Nu på kvällskvisten pinades jag av en släng av hunger, men då jag undersökte den lite närmare, erkände att den var närvarande och störde mig lite, gav den med sig. Nu har jag tom mage, men jag pinas inte. Jag har druckit buljong tre gånger, och slickat i mig salt ett par gånger. Får se hur morgondagen går. Har buljong kvar, så ska nog ta med en portion till jobbet. Kan hända att jag går in f
 8. Jag vet inte egentligen vad jag haft för mening med det hela, för jag har inte gått in för det till 100, utan mest njutit av att slippa enkelt undan då jag lagar mat. Inte bara, förstås, men ärligt har det nog spelat en roll. Jag börjar mera och mera tänka att jag borde ge det en ordentlig chans, har hört att för dom det fungerar märker man skillnad på två veckor. Jag har olika problem med hälsan, jag är främst nyfiken på att se vad som händer ifall jag går helt in för det en viss tid. Å andra sidan skulle jag kunna göra andra förändringar också, som att lämna bort alla mjölkprodukter och se v
 9. Hon har börjat "lätt" skriver hon, med vattenmelon och jordgubbar. Jag har börjat med en skål varm buljong. Skit samma hur man gör det, bara man gör det. Tror att det är hälsosamt. Eller inte tror, VET. Hoppas hon fyller på med salt också, eller hur? Har börjat först idag, men den psykiska effekten har redan infunnit sig. Jag är liksom betingad, yes? Kom med och fasta du också, @MariaF. Har också hittat ett "trippelmagnesium" som verkar hålla min mage igång. Ifall det är så kommer jag helt säkert att vara norra halvklotets tacksammaste person den här vintern.
 10. Jag är så van med att det står ”glutamatfri" eller liknande på alla förpackningar, att jag inte ens sett efter. Ska kolla. Idag åt jag sista måltiden på åtminstone fem dygn. Jag avbryter fastan ifall hjärtat börjar hacka, jag känner mig darrig och/eller trött på riktigt. Hoppas att jag orkar bra, för jag längtar efter den där lätta och klara känslan som kommer. En av väninnorna ska börja fasta med mig imorgon. Misstänker att det hör juicer och sånt till.... Blodsockret kommer att såga av och an. OM det hör juicer till. Nog har det väl ändå någon nytta ändå. Men svårt kommer det kansk
 11. Tredje dagen carnivore. Igår hade jag migrän igen, men det var ju ett par veckor sen sist. Jag hade köpt kycklingvingar, färdigmarinerade, och åt en megaportion på eftermiddagen. Vet inte om det hänger ihop med migränen, ska se vad som händer nästa gång. Färdigmarinerade kycklingvingar är för mig vad McDonalds är för andra. Jag håller på att koka buljong. Ska fasta. Berättade det på whatsappgruppen vi har med väninnorna, och två vill hänga på. De funderar båda mycket på kost och hälsa, men ingen av dem har sett ljuset Den ena av dem hänger lätt på trender, den andra har svårt att göra
 12. Hej! Och välkommen Kan du förtydliga "lagom+ portioner med mycket sallad"? Hur menar du att du fastar? Förstår jag rätt, att du tänker att fettkaffe betyder att du fortfarande fastar? Ålder/hormoner påverkar hur man går ner i vikt. Stress och sömn påverkar också.
 13. Tack för tipset. Vet inte vad jag ska tänka. Har fått ont leden var jag har artros, alltså väldigt ont, och mina eksem ärr tillbaka. Sen hade jag också symtomen som tolkades som borrelia. Idag var jag till läkare för att få en kortisoninjektion i artrosleden. Är inte så förtjust i det, men har väl ingen annan råd eftersom jag inte är arbetsduglig pga smärta. Läkaren stack injektionen och sen satt han ännu och funderade på cystan jag har i ett ben, satt och kikade på en röntgenbild. Då kom jag ihåg att jag har ju andra problem också, så jag räknade upp dem, och då började han fundera ifall jag
 14. Sen funderar jag ifall du borde döpa om din tråd. Jag menar... Vadå "månad"?
 15. Ifall du vill kan du ännu visualisera. Se framför dig det du inte vill ha. Måla upp en bild som representerar det som du vill komma bort ifrån. Sen börjar du förändra den: gör den svartvit, tvådimensionell, suddig, ta bort ljus, ljud, dofter. Ta bort känsla. Sen börjar du knuffa bilden bortåt. Den blir allt mindre efterhand. Då den är tillräckligt långt borta sopar du undan den helt. Nu börjar du måla upp en bild av det du vill ha. Hur är det sen då det är som du vill? Se bilden framför dig. Gör den tydligare, ljusare, tredimensionell. Lägg till doft, ljud. Lägg till en känsl
 16. Du sätter fingret på problemet. Folk äter LCHF och keto på fel vis, det funkar inte - > det är fel på dieten. Jag är på en finsk keto Facebooksida. För en tid sedan hade en medlem lagt upp en bild på ett ketomellanmål; cottage cheese och gurka... Sen är jag av nyfikenhet med på en sida som handlar om ketobakverk och - efterrätter. Där är INGET keto. Det har blivit ett modeord som tappat sin betydelse.
 17. Jag hade glömt Taubes bok! Den kanske skulle löna sig att läsa Tack!
 18. Jo, jag tror på små, konkreta förändringar. Men patienten ska bedöma vad som är passligt små, inte vårdarna. Tanken med gruppen är att man får komma dit frivilligt. Får se hur många som anmäler sig. Vi planerar för tillfället, gruppen drar igång sen när det är mera lämpligt. Du vet.. Covid. Och ja, känner igen det där med mellanmål. Behöver aldrig äta mellanmål. Är skönt. Hungern känns ju också annorlunda, inga blodsockerkast. Det är ju bara så bra.
 19. Tack för tipsen. Ska kolla in varenda en! Återkommer med åsikter om dem Hit med flera tips, bara!
 20. Tack för det @Nils Engström. Jag bor i Finland. Här är vi faktiskt lite, lite mindre PK än så länge. Men den yngre generationen finländare är nog klart på samma nivå som vilken svennebanan som helst Jag jobbar med psykisk hälsa, men delar min kunskap även gällande kost med mina patienter. Sen pratar vi förstås också om att det jag vet inte stämmer överens med vad läkaren och diabetesskötaren (tror att de) vet. Jag poängterar också ALLTID att vi alla är olika, har olika behov, och var och en har rätt att lära känna sig själv så bra att man kan göra bästa möjliga beslut för sin egen del.
 21. Jag började faktiskt överväga det idag. Tänkte att jag dessutom kan vara absolut ärlig. Tycker ändå inte att jag kan dra mig ur helt. Liten kommun, jag är den enda som har lite större kunskap om psykiskt välmående.
 22. Tack. Men det ska vara ljudbok och finnas på Storytel. En bok som dessutom till innehållet ska vara lite mera avancerad. Jag har liksom grunderna på koll. Jag ska lyssna på den där podden som @Erik 22 (visst var det du, Erik) tipsade om i min dagbok. Den som handlar om biohacking. Ska skaffa mig sån kunskap att ingen diabetesskötare som hänvisar till kostcirkeln kommer att kunna utmana mig kunskapsmässigt.
 23. Jag ska vara en av tre i ett team som ska dra en grupp på hälsovårdscentralen där jag jobbar. Temat är "välmående", typ. Fokus ska ligga på metabolt syndrom, kost och psykiskt välbefinnande. En av de som är med i teamet är diabetesskötaren. Hon hänvisar till material från typ hjärtförbundet. Hon pratar om att man inte kan göra stora förändringar, utan måste göra små. De pratar också om att äta mellanmål så man inte blir hungrig.. Och hon har själv provat lchf, för ett par år sen, och "förstört" sina kolesterolvärden. De har inte återhämtat sig ännu. Till saken hör att hon äter mat med ko
 24. Jag är kanske lite dum, men stressar inte över borrelia. Har haft det tidigare. Bor på ett område var det finns mycket fästingar. Om jag stressade över dem skulle jag inte kunna leva normalt. Jag vet nog att man KAN bli jättesjuk, förstås.
×
×
 • Skapa nytt...