Gå till innehåll

LIPO

Medlem
 • Innehållsantal

  12
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

17 Bra

Om LIPO

 • Rank

 1. Angående solrosolja, kanske en tankeställare. Det rekommenderas att förhållandet omega 6: omega 3 skall vara max 3:1, solrosolja har förhållandet 227:1!!! 2006 började jag med LCHF efter att ha läst boken "Ät dig ner i vikt" skriven av Sten Sture Skaldeman. Började då enligt hans rekommendation med stekta ägg och köttfärsbiffar. Efter 2 dagar hade jag fasat ut mitt insulin som jag då hade tagit i ca 7år, har inte behövt något insulin sedan dess.
 2. Har under en period jobbat skiftgång i 14år. När jag hade nattskift åt jag aldrig efter klockan 23, resten av natten drack jag bara vatten och klarade min mage utan problem, detta var 1980-1994. 2006 började jag med till LCHF.
 3. Karl Arfors skriver här någonstans att sur-lingon kan ersätta metformin. karlarfors.se
 4. Ca 6 månader innan jag lade om kosten till LCHF, (2006), hade jag börjat få mörka fläckar på min ögonbottnar som ögonläkaren påstod hade med min diabetes att göra. Ca 4 månader efter jag lagt om kosten var det dags för att fota mina ögon, (hade ett villkorat BE körkort, är inte villkorat längre), då hade fläckarna försvunnit och synskärpan förbättras. Nu 9,5 år efteråt så har inte synskärpan förändrats något enligt optikern. 2 dagar efter jag lade om kosten kunde jag fasa ut mitt insulin som jag hade tagit i ca 7 år innan, har inte behövt något insulin sedan dess. Tycker att jag h
 5. Hej Tommy! Jag har ätit enligt LCHF sedan 2006, efter 2 dagar hade jag fasat ut insulinet och har inte behövt det sedan dess. 1:a året gick jag ner i vikt 10kg och har i princip stått still sedan dess, men jag skulle behöva gå ner ca 5kg till. Jag kämpar med att sänka mitt blodtryck, provar och har provat med medicin men jag får ont i mina vader när jag promenerar och det är så mycket att jag är störd av det. Just nu balanserar jag med motion och att frekvent använda blodtrycksmedicin men tycker inte att det är någon lyckad lösning. Du kanske har erfarenhet av om och hur de
 6. Kul med ett leverrecept, det kommer att testas. Men jag avstår från potatis då det påverkar blodsockret för mycket. Kan tänka mig att rotselleri skulle fungera perfekt smakmässigt om man skär upp den ungefär som pommes och steker den i mycket smör med svag värme och kryddar sedan som pommes. /Lasse
 7. För att hålla min diabetes i schack och har fått en del hälsovinster.
 8. Vilken tur då att jag inte är insulinbehandlad för jag är inte så säker på att sjukvården skulle uppmärksamma det. Det är min erfarenhet av sjukvården som säger mig detta.
 9. Berättelse om min hälsoresa Upptäckte min diabetes 1994. Tyckte att jag fick dricka så mycket, det var under en period då jag drack mycket juice för det var ju så ”nyttigt”. Jag började misstänka att jag hade fått diabetes och kontaktade en bekant som jag visste hade diabetes för att höra om jag skulle få mäta mitt blodsocker med hennes mätare, vilket jag fick. Mitt blodsocker visade sig då vara på 18mmol. Dagen efter uppsökte jag vårdcentralen för att få göra ett besök hos diabetessköterskan och hon konstaterade att jag visst hade högt blodsocker. Jag fick en massa uppmaningar och råd
 10. LIPO

  Fluor bra?

  Läste tidigare att flour är en biprodukt som man får när man tillverkar aluminium. Tandläkare påstår att flour är bra för tänderna men jag kan också läsa att flour påverkar sköldkörteln negativt. Man får alltså välja mellan pest och kolera. Kingfischer tandkräm finns utan flour, använder den själv och tycker att den med smak av fänkål är bäst.
 11. LIPO

  Magkatarr

  Har du provat att ta 1 tsk bikarbonat och halvt glas vatten? Jag känner mig ibland sur i magen och får också ibland halsbränna. Med bikarbonat försvinner det ganska omgående. Googla på bikarbonat, du får läsa mycket som är intressant.
 12. Vad trevligt med ett forum i kostdoktorns regi. Funderar på om jag inte skall ta mig tid att skriva ner lite om mina erfarenheter med LCHF och min diabetes.
×
×
 • Skapa nytt...