Jump to content

Sälta

Medlem
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Sälta's Achievements

(2/7)

10

Reputation

 1. Jag fick min diagnos för något år sedan. Lämnar blod för analys regelbundet och mina resultat ligger på samma nivå hela tiden. Har fått en ny överläkare på SÖS Hematologi som jag träffade ganska nyligen. Frågade igen om det spelar någon roll vad jag äter - fick till svar att maten spelar ingen roll för mig, påverkar inte mina blodvärden. Essentiell trombocytos innebär att det produceras för mycket blodplättar och mina värden har konstant legat på nivån TPK 650-750.
 2. Det var kul att ses på förra träffen. Men lite dyrt, avvaktar tillsvidare.
 3. De färdiga rätterna är kryddar köttfärs.
 4. Jag åt precis middag. Enkelt gott och LCHF. Och jag blev rejält mätt. ICA Säljer färdiga kötträtter man kallar "Rätt Enkelt", Biff ala Lindström har jag köpt tidigare och den var klart godkänd. I kväll stekte jag en stor färsk hamburgare med het chili i rapsolja. Till hamburgaren blev det 1/2 burk uppvärmda svarta bönor och som tillbehör (halva tallriken) med Philadelphiaost och gul paprika, tomater, spenatblad och ruccollasallad nedhackat i massor av grekisk fetyoghurt. Hur som helst, enkelt gott och det smakade riktigt bra med det starka kryddade köttet och den milda mjukosten, grönsaker i yoghurt. Synpunkter emotages gärna.
 5. Lilla Anna är den enda som gillar mig hitills. Det kan ju bero att hon inte träffat mig än på riktigt. Trots det har jag 0 gillande. Suck
 6. Tror inte att det är något problem med sockerhalten i snus. Nikotinet i snus höjer pulsen och troligen även blodtrycket. Men jag har varit rökfri nu i 17 år och snusar då det är så gott.
 7. Jag har gjort ett litet experiment. Jag har ätit den mat jag åt innan jag prövade LCHF. En hel del bröd och mycket mjölkprodukter och resultatet(inte vägt mig) är att jag svullnat upp och ser lite småfet ut. Dessutom så är jag konstant ganska hungrig och går till kylen lite då och då. Trots att jag motionscyklar nästan varje dag så fungerar tydligen inte min kropp speciellt bra för traditionell kost. Så from nu på måndag går jag tillbaka till LCHF. .
 8. Jag cyklar nu 4-7 mil/dag då det fortfarande är högsommar. Försöker att låta bli bröd (tom till frukost) och äter ganska rätt tror jag. Idag tex kaffe och 1 kokt ägg till frukost. Lunch/middag blev isterband, rädisor, tomater, stuvad spenat i creme fraiche mm. Under kvällen en liten banan och flera stora glas vatten med stora citronbitar i. Men nu blev jag tokhungrig och värmde tinade hallon och jordgubbar serverat med lite honung och creme fraiche. Väldigt gott men är det ok, nyttigt?? Kanske dum fråga men lite respons skadar inte.
 9. Nej det blir ingen joggning. Jag dras med hälseneinflammation som aldrig verkar att ge sig. Börjat äta Arcoxia igen. Däremot så motionscyklar jag ca 8 timmar/vecka och simmar på Eriksdalsbadet.
 10. Dagens rapport. Vaknade alldeles för tidigt men kunde inte riktigt somna om. Så till slut gav jag upp? och klev upp. Åt en stadig frukost: kaffe, fil med 1/2 banan och en burk makrill i tomatsås. Tittade på klockan och ojade mig. Normalt sett så cyklar jag på eftermiddagen eller kvällen - men kroppen lär sig och nu hade jag chansen att chocka kroppen. Klockan 07:32 rullar jag iväg på min tävlingscykel. Det blev prick 50 km och en hel del motvind så jag var ganska slut när jag kom hem. Var tvungen att vila ca 2 timmar på sängen. Lunch: köttbullar och ruccolla stekt i rapsolja med crenmefraichestuvad spenat, rädisor och en rå morot. Middag: jättegryta med blandfärs, röd/gul/vitlök, krossade tomater, skivade tomater, bönor, ärter, en massa kryddor, svarta oliver och 5 STORA skedar turkisk yoghurt. Lång dag nu och väldigt trött - men jag är nöjd med vad jag gjort idag.
×
×
 • Create New...