Gå till innehåll

Sigurdur

Medlem
 • Innehållsantal

  848
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  7

Sigurdur vann senast 23 Oktober 2014

Sigurdur hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

617 Enastående

Om Sigurdur

 • Rank
  Gammal i gården
 1. I denna genre så får jag säga att Dr Lustigs "Skinny on obesity" på YouTube och likaså hans föreläsning "Sugar, the bitter truth" ligger i topp. Riktiga ögonöppnare, som jag önskar fanns med svensk text åt de som behöver (något för medlemssidorna?). Någon får gärna tala om hur man lägger upp video direkt som ni ovan gjort. Med IE som jag använder nu kan man inte ens kopiera in en länk.
 2. Sigurdur

  Cowspiracy

  Jag tror inte alls på att LCHF:are skulle äta mer kött än andra. Det är något som aftonbladet brukar påstå. "Gå ner i vikt med KÖTT-dieten", typ. Jag äter inte mer kött än tidigare (f. LCHF), snarare tvärtom. Eftersom mitt fett-E% är mycket högre så kan jag konstatera att jag generellt äter mer av smör, och mindre av allt annat. Inklusive kött.
 3. Arvika? Var äter man hyfsat LCHF-OK mat där? Sorry om jag avviker en liten aning geografiskt, men jag har inte hittat någon tråd om Arvika. Hoppas att någon Arviking kan tipsa... OJ! Jag hittade en ändå! (kan inte klistra in länk med jefula IE!)
 4. Bra tråd, jag tror att många familjer har det på ett ungefär som ni. Jag har inga tips alls att ge, eftersom min egen livssituation är helt annorlunda, men, jag tror att det är en bra idé för en familj att alla äter i princip likadant, så att det inte blir specialkost till en eller två, särskilt inte till barnen. Jag tror att det för barn skulle kunna kännas oschysst, konstigt, orättvist, eller att man blir utanför. Det är tillräckligt tufft att vara barn ändå! Alltså; bra att äta på ett sätt som alla "kan" äta på = mer gemenskap i familjen. Jag tror också att det är bra att introducera barnen dels i matlagning men också i kunskap om vad olika livsmedel gör i kroppen, så tidigt som möjligt/realistiskt. Det visar att familjen har förtroende för barnen. Annars, bort med allt som är problem för någon. Om en unge gillar lite frukostflingor till vardags och en annan blir galen och äter upp hela paketetet på en gång (själv drack jag 10 glas O´boy om dagen, jag är inte äldre än att jag minns det) så skulle jag dumpa flingorna (eller vad det nu är) helt. Men det är lätt för mig att säga, som inte upplever hur barnen reagerar i praktiken. Jag själv hade blivit vansinnig om jag inte fått min O´boy vid 8-10 års ålder, men som vuxen önskar jag att jag som barn aldrig hade fått smaka det, eller något annat sött överhuvudtaget! Svårt, men jag tror inte alls att det är omöjligt att äta bra så att hela familjen mår bra. Det går! Kanske tar det en stund att pröva sig fram dock. Äta tillsammans ska, och KAN (!) vara fint och mysigt - och hälsosamt. My two cents. Lycka till!
 5. Hur? Försteker du? Gradtal, tid? Recept, tack
 6. Vad är det i just kaffe som är bra? Jag dricker aldrig kaffe.
 7. Samt Berocca, det är ju rätt populärt även i Sverige.
 8. En släkting i utlandet tar dessa tillskott. Är det någon här som tar dem, vet hur de framställs, eller vet vad de faktiskt gör? Jag har redan kollat på wikipedia, m.m. Flaxseed oil = linfröolja Saw Palmetto = olja mot prostatabesvär (?) B-12 Lecithin = "sänker måttligt förhöjda kolesterolnivåer" C0Q10 = "vitaminlik bensokinon och antioxidant"
 9. Allt som du skriver om Jerker känner jag igen mig i. När det händer grejer i livet så hjälper inga ostar i världen mot sötsugen. Brist på serotonin kan också ge kraftiga, oövervinnliga sötsug. Anna Hallén skriver om detta. Prata med din läkare om detta är mitt tips. SSRI-preparat ordineras inte främst mot sötsug, men de kan definitivt hjälpa. Många som har den typen av sötsug kopplat till för låga nivåer av serotonin har redan andra problem som beror på serotoninet som också kan avhjälpas - värt att kolla upp!! Brist på serotonin ger för övrigt en, som du beskriver, diffus obehaglig känsla som inte nödvändigtvis "beror" på något som hänt, utan som beror på att serotoninet är för lågt. Det är biokemi, hormoner och signalsubstanserna som styr hur vi mår, och vad vi gör för att må bättre. T ex att moffa godis för att få det att verka som ett uppåttjack, men egentligen smakar det inte, och ibland uteblir effekten, eller tar flera dagar på sig att infinna sig.
×
×
 • Skapa nytt...