Gå till innehåll

Antonius

Medlem
 • Innehållsantal

  279
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

114 Utmärkt

Om Antonius

 • Rank
  Stammis

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Nu blev jag rädd. Men blir det inte överdosering då om man äter det 1-2 gånger i veckan? det är ju massor med A vitamin i. Nöt eller lammlever bör i varje fall vara helt reko?
 2. Intressant! jo det verkar ju som att det är oerhört näringsrikt. Konkurrerar ju ut de flesta livsmedel om man kollar på näringsinnehåll.
 3. Hej! Vet ni om lever är nyttigt att äta? jag läste också på bland annat livsmedelsverkets sida där det stod att man kan bli förgiftad eftersom det innehåller så höga halter av A vitamin. Hur ligger det till med den saken? /A
 4. Antonius

  Läckande Tarm

  Det är en skillnad på en icke fungerande och en fungerande tarm. Om tarmslemhinnan är skadad så kan proteiner från olika födoämnen som man äter passera genom tarmslemhinnan och in i blodet i stället för att, som i normala fall, tas upp i cellerna i tarmen. Immunförsvaret uppfattar då proteinerna som främmande och specifika IgG-antikroppar bildas mot varje enskilt protein. IgG-antikropparna bildar immunkomplex tillsammans med proteinet och immunförsvaret försöker oskadliggöra dessa immunkomplex med hjälp av en inflammatorisk reaktion. Jag tror man måste vara mer nyanserad, jag tror inte heller att dessa tester skulle fungera i längden om det skulle visa sig att det endast var ren gallimattias. Eftersom många upplever att de mår bättre så antar jag att det fungerar. Men man ska alltid vara skeptisk naturligtvis och bilda sig sin egen uppfattning om saker och ting! http://www.elmbrothers.se/blogg/david/allergi-och-mat/
 5. Antonius

  Läckande Tarm

  Yes, jag upplever att jag mår bättre. Jag känner flera anhöriga som har haft värk av olika slag och de har upplevt att de har mått bättre när de har tagit bort det som de har varit allergiska mot (enligt IgG-testet). Hönsägg, Pepparot, Äggvita ifrån Höns, rödkål etc.. Det är några av de livsmedel som gav högre värden för mig. Det tog väl någon månad för en märkbar förbättring, beroende på allerginivå förstås då. Enligt mina erfarenheter så tycker jag det verkar seriöst. Jag tycker man ska lyssna på kroppens signaler, känns det inte bra.. då är det förmodligen inte bra heller. Testet som tas intravenöst skickas till ett laboratorium i Tyskland - man får sedan svar på vad man har en överkänslighet/allergi mot. Jag antar att det är seriöst men det kan man ju aldrig veta. Det bästa är väl egentligen att testa och se hur man mår? Jag önskar själv att det där testet inte visade allergi mot ägg... då jag gillar ägg, men jag vågar faktiskt inte testa äta det igen eftersom jag rent intuitivt har upplevt att jag har mått sämre av det. Många har i varje fall upplevt en förbättring. Fotbollsspelaren Rasmus Elm har bland annat gjort testet: http://www.elmbrothers.se/blogg/david/allergi-och-mat/
 6. Antonius

  Läckande Tarm

  Om det är det som du vill göra och se om du kan upptäcka några allergier så ska du absolut göra det!
 7. Antonius

  Läckande Tarm

  Jag gjorde mitt ImuPro-test på Odenplans naturhälsa som ligger i Stockholm. Vårdcentralen gör inte dessa tester. Testen kostar ju en del men kan ju absolut vara värt att göra om man mår väldigt dåligt och känner att det är något som man är allergisk emot. Det finns olika tester med olika prisklasser.
 8. Antonius

  Läckande Tarm

  Man kan diagnosticera läckande tarm genom att göra ett ImuPro-test, jag har själv gjort ett. Med ImuPro kan man mäta mängden av specifika IgG-antikroppar mot födoämnen i blodet. Samtidigt kan man se vilka födoämnen det är som immunförsvaret har reagerat mot. 85 % av alla matallergier är s.k fördröjda allergier och går att få reda på genom ett IgG-test tillskillnad mot IgE som de gör på vårdcentralen som endast visar (omedelbara reaktioner). Det är absolut värt att göra om man har problem. Jag hade skyhöga världen på ägg - kan förklara varför ''traditionell LCHF'' inte fungerade optimalt för mig. Har man väldigt många allergier i testet som man reagerar rätt kraftigt på så har man (enligt testet) läckande tarm. Om du har en läckande tarm kan kroppen reagera på de mest vanliga livsmedlen.
 9. Då får man ta och prova Blues Bar ganska så omgående då! , Det är så härligt och underbart att fler restauranger och LCHF baserade ställen börjar dyka upp mer och mer! eller vad tycker ni ?
 10. Smarrig Äggröra - Smör mosat med kokta ägg. Väldigt FETT
 11. Antonius

  Ketos

  Det som händer vid ketos är att levern börjar producera ketonkroppar som huvudsakliga energikälla åt kroppen istället för en massa glukos! hjärnan drivs bland annat på en stor andel ketonkroppar, de aminosyror och fetter som man får i sig via födan tillverkar hjärnan även en minimal mängd glukos som behövs till hjärnan! Man kan säga att ketos innebär att vi går på fettdrift. Behöver hjärnan socker? Ja, fast man behöver inte inta socker eller kolhydrater via födan... kroppen tillverkar den minimala dos glukos själv. Absolut kan man prestera fysiskt på kolhydrater är väl bara att kolla på atler som Peter Attic, Jonas Colting, Björn Ferry etc... som är LCHF:are hela bunten. Kroppen reglerar ph blalansen i kroppen själv, om man bara lyssnar på de anekdoter där bland annat att svårt sjuka människor tillfrisknar så är det ett tillräckligt bevis på att det är någonting med LCHF som kroppen gillar, och som andra skriver här! Många blandar ihop ketos med ketoacidos. det är två helt olika saker då ketos innebär fettdrift och ketoacidos är ett livshotande tillstånd. Det är just kolhydratshetsen i Sverige som gör att vi har paradoxen med många tjocka motionärer, många tränar hårt men är trots det tjocka. Det går nämligen inte att förbränna fett på de höga insulinnivåer som kolhydrater ger.
 12. Drick vatten med extra mycket salt, salta maten extra! se till att äta näringsrik och mineraltät mat, så du får i dig det som behövs av mineraler.
×
×
 • Skapa nytt...