Jump to content

Antonius

Medlem
 • Posts

  279
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Antonius

 1. Hej! Jag har krampvärk och en ömmande värk i övre magen, jag misstänker att det är någon gallsten eller bukspottkörtelinflammation, jag har ökat på fettet och striktat till kosten för att få bukt med hudbesvär och magproblem. Dock uppträder detta nu... Vad ska jag göra? är det farligt?
 2. Syster # Tack för tipsen! Jag tror dock inte jag är så stressad så att jag har utslag i ansiktet samt as ont i magen, det låter ologiskt. Tar dessutom magnesium mot det hela.
 3. Stoscha # Vilken av burkarna? jaså? och rosacean har aldrig kommit tbx sen dess?
 4. Johanna # Jag läste, men förstod inte vilken mat man får äta inom introduktionsdieten? hur ska jag äta? Stockpot har alltså bra och riktiga buljonger? Är soppa bra mat vid katastrofal mage? eller hur mena du ?
 5. Jo min kropp är väldigt inflammerad, det känner jag. Tack Johanna men jag äter inga potatisväxter alls, försöker undvika solanin. Tack för buljongtipset! Hur får man tag på kött/benbuljong och hur gör man det naturligt så att säga? Mikael #, Jag studerar nu för tillfället med.. så att det låter jobbigt om man ska behöva vattenfasta? då lär man ju försvinna helt och hållet. Tycker bara det är så konstigt att kroppen aldrig svarar positivt.. Skitbesvärande med detta.
 6. Min mage/tarm är snabb och jo jag kanske är förstoppad? :/ jo jag ska försöka äta mer grönsaker. Dock blir min hy aldrig bättre... hur jag än gör, magen värker som fasen också. Tur man ska på undersökningar.. Dufva # Nej jag mådde väldigt dåligt innan LCHF, då hade jag ännu mer hudbesvär, dock är inte dem borta på långa vägar på LCHF heller. Det är som att LCHF inte biter på problemen, jag har provat kortison osv också, fast det är ju inte en lösning. Jag vet att något är galet, frågan är bara vad! Nej jag mådde inte bra på LCHF innan (den mindre strikta), dock mådde jag bättre på LCHF än kolhydratskost, dock är det inte jättestora skillnader, hudbesvären är fortfarande kvar. Candida ska ju kunna orsaka sådana här problem typ? dock borde min candida vara rejält tillbakadragen med tanke på hur jag äter, så jag har verkligen ingen aning. Hudproblemen har jag haft i flera år, Allergierna är diagnosticerade enligt allergi-tester + egna erfarenheter, då jag känner på en gång att min kropp reagerar på mejerier och ägg! Jag mår hursomhelst fruktansvärt, och magen skaver, känns som något skär i den samtidigt som det värker.
 7. Hallå! Jag står nu i väntan på två undersökningar för att titta till så att min mage mår som den ska! Den värker en del och skaver emellanåt så snart ska jag göra både en koloskopi (tjocktarmsundersökning) och en gastroskopi (matstrupe, magsäck och tunntarmsundersökning) Jag kan t.ex. få jätteont i min mage om jag bara tar svartpeppar vilket jag tycker är konstigt! Till saken hör den att jag även också har hudproblem då jag har rodnande hy över ansiktet, prickar/utslag på tinningarna samt taskig hy emellanåt och det värsta är att det stickar, kliar, stramar och känns allmänt obehagligt och ont! Ja det känns fel helt enkelt, som att något inte fungerar som det ska. Det är besvärande att t o m raka sig och duscha. Jag försöker kämpa på men man blir ju lite uppgiven då man har provat det mesta. Jag vet inte om det beror på att jag även har ont i magen (problem där som gör huden kass och smärtar). Kan jag ha candida? Jag har själv gjort spott-i-glas testet och det visade ingenting vad jag kunde se, likaså även ett ImuPro-test för att se om jag hade candida och det visade negativt! (att jag inte har det). Jag är noga med att rotera min kost och har fått utesluta mejerier och ägg pga allergi, det jag äter är följande: Älgskav, Renskav, Kronhjortsskav, lamm och nöttfärs, kompletterat med lite grönsaker och ghee! Ghee som då är min huvudsakliga fettkälla. Jag har ingen aning om vad jag har för fel men jag mår inge vidare! Kan det vara vitamin/mineralbrist eller något som spökar eller vad tror ni? Jag funderar på att köpa multimineral/multivitamin ifrån Holistic också och börja ta.. Jag tar även tillskott av D vitamin och magnesium. Vilt äter jag så mycket så jag tror inte jag behöver Omega-3. Om jag nu har Candida, då borde den ju ha dragit sig tillbaka? för jag har hållt min diet i säkert 1 månad utan resultat. Jag vet inte hur jag ska göra för att bli frisk! :/ Jag har hållt denna roteringskost i cirka 1 månad och symtomen med Candida bör ha klingat av i sådana fall. Kan annars Candida livnära sig på protein? Dock känns det helt otroligt om man ska behöva utesluta kött och leva på typ fisk? Det är mycket frågor fast jag skriver alltihopa nu bara för att redogöra så tydligt som möjligt! Jag har annars ätit LCHF i cirka 1 år, med modifieringar, dock verkar jag ha svårt att hitta felet. Hela kroppen signalerar att något är galet och jag gör allt.. ändå händer det inget! Kan jag ha någon infektion i huden som kräver antibiotika? /Lidande och bekymrad Student.
 8. Dock är min tarm inte helt frisk.. så kan ju bero på det också.
 9. Jag har mer tandsten på LCHF än vad jag hade på kolhydratskost, däremot hade jag bättre ''kvalitet'' och finare tänder enligt tandläkaren på LCHF-kosten. Jag har dock aldrig haft ett hål i hela mitt liv.
 10. Även äggula kan man utveckla allergi emot även fast det inte är lika vanligt. Jag tycker definitivt att trådskaparen ska utesluta ägg och alla mejerier i cirka 1 månad och se om det är där problemet ligger. 1 månad går fort och är absolut värt det för att komma tillrätta med magproblem. Det är roligare att lägga till ett livsmedel än att ta bort!
 11. Rebecka # Jag provade Pure Pharmas Magnesium dock så hade min kropp svårt att ta upp det. Sötmandel är ett gott och bra alternativ till magnesium (cirka 1 dl per dag), mitt chokladsug minskar så fort jag får i mig sötmandel. Onekligen magnesiumet som hjälper till! Holistics eller helhetshälsans magnesium verkar annars vara ett bra alternativ med bra och biotillgängliga former av magnesium! Det är dock viktigt att inte ta alla tabletter på en gång utan att man ser hur kroppen svarar på tillskotten. Det är viktigt att det tas upp. En tablett till att börja med kan vara smart! D vitamin hämmar ju också upptaget av magnesium så bra att du tar ena på morgonen och andra på kvällen (om du nu tar D vitamin tillskott). Magnesium som överdoseras och inte tas upp går ut ur kroppen.. det är dock ofarligt att experimentera med på egen hand.
 12. Såhär skriver Jonas Bergqvist: Det finns osäkerhet om vad det essentiella behovet är av vitamin C, och huruvida alla personer är i behov av extra vitamin C. Men vid ett intag på ett antal gram stimuleras immunförsvaret (exempelvis vid förkylning) och för en optimal antioxidativ och hälsostärkande effekt rekommenderar jag minst 2 gram per dag. Det finns inga biverkningar av att ta för mycket förutom en eventuell laxerande effekt. Eftersom vitamin C är känsligt för upphettning, och ofta förstörs i modern tillagning, förmodas många personer behöva extra tillskott. Han är ju väldigt påläst överlag så att 2g verkar per dag verkar inte vara några problem. Det är svårt att veta vilka nivåerna är för optimala intag. RDI anger en nivå där bristsymtom framträder med tillägg av en säkerhetsmarginal för individuella skillnader. Jag skulle satsa på ett märke annars som Holistic! Kostdoktorn har dessutom skrivit lite om C vitamin här: http://www.kostdoktorn.se/onodigt-och-mojligen-skadligt-med-hoga-doser-c-vitamin (intressant läsning)
 13. Jo även kokosfett påverkar mig negativt, min kropp gillar det inte. Det bästa är att äta så ren mat som möjligt för att sedan kunna lägga till saker och se vad man tål! Jag glömde även skriva det i mitt tidigare inlägg att det är smart att rotera kosten också! Då man äter ett visst köttslag en dag för att sedan äta ett annat nästa dag. Detta kan hjälpa många magar och likaså gjorde de det med min! Det låter tarmen vila och ger en större näringstäthet. Man bör helst ha 4-5 rotationsdagar.
 14. Låter som att du har en allergi. Jag skulle pröva att utesluta både ägg och mejerier för en månad och se om det sker någon skillnad! Jag fick diarrer på en gång när jag tidigare åt LCHF-paj bestående av ägg, ost och grädde. När du äter kolhydrater så avstår du rimligen ifrån det som orsakar besvären kan jag tänka mig? rent smörfett (ghee) ska inte vara några problem, då det är helt kaseinfritt och fett stärker dessutom tarmmuskulaturen. Däremot verkar du ha allergener som cirkulerar kring det som du äter... Jag fick själv revidera om min kost ordentligt innan jag började må bättre. LCHF kosten fungerar till 80 % fast man måste ta det ett steg längre.. Paleolitisk kost som andra skriver här kan vara att föredra! Dock gäller det att hitta orsaken till problemet. Ett gott råd är definitivt att pröva ägg och mejerifritt en månad och se vad som händer!
 15. Umbra55 # och Crazydoglady# Det kan mycket väl vara så att ni har utvecklat en slags allergi mot något. Själv fick jag diarre av ägg tidigare och av mejeriprodukter (vilket senare visade sig vara allergi) Det kan vara värt att utesluta båda dessa för 1 månad och se om det blir bättre. Sedan kan man lägga tillbaka något i tur och ordning för att se hur man reagerar! Varje gång jag käkade en LCHF-paj som innehöll ägg, grädde och andra mejerier så besökte jag alltid toaletten ganska omgående efteråt med diarre som följd.. Pröva ägg och mejerifritt i en månad! Lägg sedan tillbaka en sak i taget! och kolla vad som sker.
 16. Pröva ta någon dl sötmandel per dag och se om det blir någon skillnad! Chokladbegär (inte sötsug) just choklad kan bero på magnesiumbrist. Det hjälpte mig åtminstone! Det finns annars vissa tillskott som man kan prova, dock är det viktigt att se till att kroppen tar upp magnesium!
 17. Kanske det. Dock är just sug efter mörk choklad en stark indikator för brist på magnesium. Magnesium är potentiellt det som många LCHF:are kan få brist på, eftersom vi sällan inte äter så mycket magnesiumrik mat såvida vi inte väljer att äta mandlar eller nötter t.ex. Det är vanligt med magnesiumbrist i vår moderna värld, även ifrån LCHF sidan.
 18. Jo jag har hälsobesvär, dock mår jag bättre och bättre för var dag som går!
 19. Låter som att du kan ha magnesiumbrist. Sug efter just choklad och mörk sådan indikerar ofta magnesiumbrist. Mitt chokladsug släppte när jag fick i mig mandlar. Däremot så var jag tvungen att sluta med det nästan omgående då klåda uppstod i halsen utav mandeln. Det kan även också ha med vanor att göra förstås!
 20. Jag fick svar från läkaren idag nu har mitt höga kalciumvärde gått ner till normalnivåer! , så jag har ingen hyperkalcemi. Däremot blev jag nu remitterad till både en koloskopi och en gastroskopi undersökning då jag fortfarande har ont i magen!
 21. Haha ja visst är den? , söt och talande. Djävulshorn på bröd . En bild säger mer än tusen ord.
 22. Jag fick ta om ett blodprov för mina kalciumvärden, jag får svar imorgon om hur kalkvärdena ligger till utav min läkare. Andreas (Kostdoktorn) skrev så här: Vid några ovanliga sjukdomar kan normalisering av D vitamin ge risk för ökat kalkvärde i blodet. Har man någon av dessa sjukdomar bör man vid ökat intag/solning kontrollera kalkvärdet hos läkare: *Tumör i bisköldkörteln, med överproduktion av bisköldkörtelhormon (primär hyperparatyreoidism) - enligt teoretiska resonemang. Dock har test med upp till 7000 enheter D-vitamin dagligen inte visats ge problem. Observera att den kanske vanligaste orsaken till lätt stegrat bisköldkörtelhormon är D- vitaminbrist (sekundär hyperparathyreoidism) och då är D- Vitamin såklart bara bra. Granulomatösa sjukdomar: Sarkoidos och tuberkulos Vissa cancerformer som lungcancer och non-Hodgkin lymfom.
 23. Jag skrev att jag mådde bättre när jag åt på detta viset. Jag menar att det är vilt, ghee, lite grönsaker, nöt och lamm + D vitamin och magnesiumtillskott som har gjort att jag nu börjar må bättre. Så det är inte absolut den kosten som har orsakat problem. Den typen av kosthållning har snarare gynnat mig. Jag har ätit väldigt brett, så jag har fått i mig ordentligt med näringsämnen också. Troligast är förklaringen = uteslutande av allergener, förbättrad kalciumomsättning tack vare magnesium och D vitamin, samt en ökad näringstillförsel tack vare ren, älg, kronhjort, fisk, nöt och lamm, ghee och grönsaker av de slag som jag tål. Däremot har kasein, spannmål och även icke rotation av olika livsmedel orsakat problem för mig. Kasein+icke rotering har även det skapat jätteproblem trots spannmålen varit borttagna sedan länge. Det är när jag först börjat äta brett och varierat samt utesluta alla mejeriprodukter och ta tillskott av D vitamin och Magnesium som jag har börjat må mycket bättre. Jag är allergisk mot det allra mesta som traditionell LCHF innebär: Ägg, mejeriprodukter, smör (t o m) kokosfett osv..
 24. Jag äter alltid kött.. varenda dag av olika slag såsom vilt - kronhjort, ren, älg. Inklusive nötfärs+lamm ibland även fisk. Till det äter jag ghee (rent smörfett) vilket mättar bra, och lite grönsaker+tillskott. Jag säger inte att jag äter för lite kött... Jag äter mig mätt, varken för mycket eller för lite kött, lagom är bäst.
 25. Det vet jag inte, jag räknar inte hur mycket kött/protein jag äter. Dock är jag mån om att ta lagom med kött, Magnesium och D vitamin är främst det jag tar. Jag funderar på att komplettera sedan med både multivitamin/mineral. Däremot är jag inte säker på att jag behöver det. Magen mår lite bättre och jag mår bättre rent allmänt, jag tror att kroppen börjar suga åt sig näringen nu. Däremot väntar jag ändå på en koloskopi, Det har du säkert rätt i! Magnesium är väl ungefär det som man kan tänka sig få brist/få i sig för lite utav när man äter LCHF? Stora mängder av det hittar du främst i nötter, mandlar osv. Min kropp reagerar även väldigt negativt på mejeriprodukter så även det är uteslutet. D vitamin och magnesium tror jag kommer hjälpa till med kalciumregleringen, att kalciumet går dit de ska (till skelettet) och inte till kroppens vävnader. Dessutom har min tarm bråkat länge, så jag tror även att mina problem är kostrelaterade. Däremot så ska även en del undersökningar göras för säkerhetsskull.
×
×
 • Create New...