Jump to content

Mitz

Medlem
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

Mitz's Achievements

(2/7)

14

Reputation

 1. Instämmer. Nu så här på hösten är jag väldigt sugen på Borsch och tänkte laga en kittel full. utesluta potatis och morötter, eller koka dem brevid till maken och sonen. Med extra krämig smetana, bacon, sesambröd med smör och ost Mmmmmmmmmm.
 2. Det har varit flera orsaker till att jag fallit av LCHF tåget. Jag har ju aldrig sett LCHF som en tillfällig bantningsmetod men ibland har jag gett uppkampen mot suget. Även jag kämpar med ett sockerberoende som jag haft sedan barnsben. Vi fick aldrig mycket godis hemma men matades med andra kolhydrakrika "mat"rätter. JAg miss att jag alltid var på jakt efter något sött, i brist på godis kunde jag blanda socker, kakao, vatten och havregryn. De senaste 25åren har jag försökt leva sundare men visst har man många gånger blivit lurad till sådant som egentligen inte varit så sunt. trrots kampen för ett sundare liv har jag periodvis styrts av mitt sockerbegär. Orsaker till mina avfall från LCHF har varit: Morgongröten Mysli Pistageglass choklad Kanelbullar Mandelmassa Vissa LCHF are talar ju vitt och brett om hur god mat man får lov att äta men när den "mat" man älskat mest alltid varit de kolhydratrika alternativen tar det en lång tid att omprogrammera sina impulser att äta sådan mat. Ibland har jag även varit rädd att ta tag i mina viktproblem då jag varit rädd att misslyckas och gå upp ännu mer efter ett misslyckande. Jag läste någon gång att för varje gång man försöker öker chansen att lyckas och de lyckas i livet är de som misslyckas men försöker igen och igen och igen... För mig har inte det varit svårt att sluta med potatis, ris och pasta. Bröd var lite svårare men med hjälp av sesambröd och oopsies har jag lyckats bli av med brödsuget. Just nu bekymrar jag mig inte över de ovan listade fallgroparna. Fettchoklad och makrill i tomatsås till frukost funkar bra i stället för gröt och mysli.
 3. Heja, heja! Sätt fart bara. jag är med till 100%! Mitt bmi ligger just nu på 40,6, jag har varit och har snosat på 42-43 också men har lyckats gå ned lite. Äter LCHF utan några läkarundersökningar. Är sjukvården ens intresserad av att ta prover eller går du privat för att ta prover?
 4. Mycket intressant! Ljudkvaliteten är inte den bästa men innehållet är på topp.
 5. Treeteller - Hampaolja låter intressant men vart hittar du det?
 6. Mycket intressant tråd. Jag har själv funderat på detta med avföring, även långt innan jag försökt mig på LCHF. T.ex. Hur gjorde man förr innan toalettpapprets tid? Hur gjör man i torra fattiga områden där det varken finns papper eller vatten? Människor har ju levt och överlevt under sådana förhållanden i årtusenden... Vad jag kommit fram till är att avföringen måste ha varit annorlunda, mindre kletig, mindre mängd samt att mindre kroppsomfång även måste göra det lättare att bli av med avföringen utan att behöva torka sig. Även jag har märkt en stor föränring i min avföring sedan jag börjat med LCHF. Men för mig ser förändringen litet annorlunda ut. I hela mitt liv har jag haft en ganska lös avföring, en gång i månaden brukar den bli extremt lös, ja jag är kvinna. Hela mitt liv har jag varit en stordrickare av te, 2-3liter om dagen är normalt för mig. Nu brukar man säga att te ger en hård mage men det har jag aldrig tidigare märkt. När alla sädesslag är bortplockade ur kosten har min mage dock blivit extremt hård. Trots att jag äter extra kokosfett, smör, grädde... Jag misstänker nu att jag alltid haft svårt att tåla säd med resultat att min mage blivit lös men då jag även druckit mycket te så har dessa två onda balanserat ut varandra vilket lett till att jag inte direkt lidit utav hård mage förränn nu. Just det, jag dricker ännnu mycket, mycket te och inser nu att jag måste göra ett försök att i några veckor låta bli teet för att se om magen kommer i balans. Teet är min heliga ko så detta är ett tufft steg för mig men jag inser att det blir mer och mer ofrånkommligt då jag även har ganska mycket mjölk i teet så denna förändring även skuille minska kolhydratsmängden jag får i mig dagligen rejält. Wish me luck!
 7. Ett exempel är ditt svar till Johanna07 i inlägg #80: "Flera av dina inlägg känns mer som försvar och argument för dina personliga matval än som en allmän diskussion om genetiken. " Hon hade lämnat ut sig själv i ett svar till dig med den information som alla som inte forskar i genetik känner till bäst, sig själv. Att detta är en allmän diskussion om genetik kan man ifrågasätta då tråden började som ett försvar av SLVs kostråd.
 8. Nej, om du inte tycker att andras svar varit tillräckligt utömmande för dig så ligger det på dig att läsa deras svar samt respektfullt fråga om mer detaljer.
 9. Och detta baserar du på att du inte har någon erfarenhet av att kämpa emot övervikt?
 10. De argument och fakta du söker har redan getts plus personliga erfarenheter. Vill du ha andra svar får du formulera dig bättre samt visa respekt för de erfarenheter andra delar med sig av.
 11. Lite trött blir man av allt detta fördömande av vad vi väljer och inte väljer att äta. Många gånger skrivs det att man skall äta allt det som är gott. Sure, själv är jag en inbiten sockerråtta sedan barnsben. Fett har aldrig varit något jag gillat så när jag första gången skulle köra LCHF mådde jag fysiskt illa av allt salt, fett och ägg och gav upp. Nu har jag haltat mig fram på en liberal LCHF för att anpassa mig själv och mina smaklökar och i dag klarar jag av Lidels 81% choklad utan att storkna tidigare klarade jag bara den 60%. Ibland blir jag sugen på en Ostkaka och då gör jag en med stevia eller sukrin. Visst det smakar inte lika "gott" som Frödinges men det tillfredsställer ändå mitt psykologiska sug, utan en kick och därigenom minskar suget och det blir mindre sött och mindre kakor alltefter man håller på. Så om tröskeln för att komma igång med LCHF är alltför hög utan sötningsmedel och LCHF bakelser så varför inte använda lite? Men ha som mål att minska konsumtionen av sött. På sikt vänjer sig smaklökarna och hjärnan av med sötman och osötad mat upplevs som godare. Stevia kan man för övrigt odla själv som krukväxt och då kan man ta ett blad i teet utan några kemiska processer inblandade...
 12. Grattis till att du nått så långt! Försök att inte ta åt dig av vad omgivningen säger, ät ordentligt - så att du är mätt och pigg och lyssna på din kropp. Så länge du äter lär du inte försvinna, . Om du klarar av att äta kolisar kan du ju försöka äta lite rotfrukter, selleri, rödbetor, palsternacka.
 13. Oj vad smal du är! Du ser urläcker ut! Vilket resultat!
 14. Jag är en teälskare som älskar att sätta kokosolja i teet, dock enbart de som smakar kokos. De utan smak är hemska! De har nu blivit omvandlade till salva.
 15. Själv skulle jag vilja prova grönkålschips men har inte hittat grökål hemma i Finland. Måste nog börja odla själv. Det finns flera beskrivningar på hur man gör dem på youtube, sök på "Kale chips".
×
×
 • Create New...