Gå till innehåll

Josef Boberg

Medlem
  • Innehållsantal

    41
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

7 Neutral

Om Josef Boberg

  • Rank

  • Födelsedag 1941-04-27

Contact Methods

  • Website URL
    http://josefboberg.wordpress.com/2008/04/13/mg-brist-stress/#comment-8140

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Location
    LAHOLM
  • Interests
    Det som gör livet i kött BÄTTRE och BÄTTRE att leva !
  1. Hur som med Masaru Emoto - så är i vart fall ett tjänligt dricksvatten LivsViktigt ! http://josefboberg.wordpress.com/2008/04/17/kranvatten-livsmedel
  2. Jo... - Stoscha - det gör numera jag med. LCHF- begreppet finns det ju så många konstiga uppfattningar om - av dom som aldrig har provat själva. Sen brukar jag "väva in" i resonemang att jag har tappat tilltron till Livsmedelsverkets rekommenderade ca 60 % kolhydrater/socker i kosten http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Svenska-narings-rekommendationer/Rekommendationer-om-intaget-av-fett-kolhydrater-och-protein/ - till förmån för det mer artegna mindre än 20 % http://josefboberg.files.wordpress.com/2013/04/kompis2.pdf Dricker Wi ca 60 cl starksprit per dygn - och minskar det til
  3. Jag föredrar pyttesmå mängder honung som bot för alkoholism/sötsug/övervikt osv.
  4. Apropå kokosfett i kaffet - så i min LCHF-frukost ingår en rejält stor matsked kokosfett (fetthalt 100 %).
  5. Apropå: ”Vi behandlar inte alkoholister med whiskey. Så varför behandlar vi diabetiker med kolhydrater ?” – slut citat härifrån (mer om ämnet som sådant här) – så behandlar jag min 68-årade sockerdrog med pyttesmå mängder av honung – och det fungerar perfekt för min del. Mer om det i sak här. Om hur min LCHF-”honungsfrukost” ser ut här. Så vem vet… – det skulle måhända vara framgångsrikt att behandla alkoholister med pyttesmå mängder whiskey, kanske… Hur som med det… – så är det ju i vart fall väldigt framgångsrikt att behandla diabetes typ 2-drabbade – med LCHF-kostens pyttesmå mängder
  6. Suzanne skrev 20/5-13: ”Ingen av dem vill heller på några villkor höra talas om att begränsa kolhydydrater och öka på fettet: ”För då går man ju upp i vikt !” ”Numera när jag ser en gravt överviktig person – så tänker jag att där går en till som håller på att SVÄLTA sig själv till döds – i meningen att han/hon lider av AKUT brist på ortomolekylär föda = artegen mat.” – slut citat härifrån. Det är väldigt lite lätt att ”se på” när ens personliga vänner och närmare bekanta ”svälter” sig själva till sjukdomar och en på tok för tidig hädanfärd. Det förefaller också som att ju mer man
  7. Jo... - Richard - för: "Det är lagom att 50–60 procent av de kalorier vi äter kommer från kolhydrater." - slut citat härifrån http://www.slv.se/sv/grupp1/mat-och-naring/vad-innehaller-maten/kolhydrater/ Men det är ju bara så att kolhydraterna fungerar som ett omedvetet http://josefboberg.wordpress.com/2008/04/13/mg-brist-stress/#comment-8140 sockerberoende = sötsug http://forum.kostdoktorn.se/topic/2121-bra-mat-kan-f%C3%B6rebygga-v%C3%A5ld/ - så dom flesta äter ju som princip mera än dessa 50-60 % = det är verkligheten för i vart fall dom ca 40 % av svenska folket som är mer eller mindre
  8. Jo... - Leo - men länkar är ju bara olika sidor i "livets bok".
  9. Maria - har Du försökt med att slänga vågen i sopsäcken - och istället använda måttband för midjemåttet - alternativt ingetdera ? Mina egna erfarenheter av det - är att då reglerar kroppen själv det här med över- relativt undervikt helt automatiskt - och mycket snabbare ! Så det förefaller vara något mystiskt med det här med vågar och programmen i wåra i o f s helt fantastiska biologiska elektromagnetiska och elektrokemiska hjärndatorer. Har Du ej provat - vågar Du prova ?
  10. Det var mycket viktigt om det här med vikten i kommentarerna ovan. Dock... - som princip pratar alla om att "äta mindre och motionera mera" = räkna kalorier, passa sig för att äta det ena eller det andra inom ramen för vad den artegna födan = LCHF-kosten "tillåter". Klassiskt normalkost-"tuggande" om varför vikten "drar iväg" - och det tror jag personligen ej så mycket på. I vart fall så är det ett ständigt "plågsamt" sätt för att hålla vikten eller bli lite mindre viktig på - som jag ser det. Ifall Wi ej får luft i oss - så lever Wi ej särskilt många minuter - och ifall Wi ej får vatt
  11. Jo... - Lily - det har Du nog rätt i - för dr Annika Dahlqvist blev ju helt automatiskt av bl a fibromyalgin mm när hon började med artegen föda = LCHF-kosten. Mera ingående i sak om det här http://annikadahlqvist.com/om-dr-annika-dahlqvist/ Jag skrev ett brev till en kompis som var "risigt" på det hälsomässigt i mars i år om detta - och det "tog skruv" = han la om kosten. Brevet finns numera på nätet här http://josefboberg.files.wordpress.com/2013/04/kompis2.pdf
×
×
  • Skapa nytt...