Jump to content

LenEk

Medlem
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

About LenEk

 • Birthday 05/14/1975

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Lchf, träning, litteratur

LenEk's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

7

Reputation

 1. Okunskap! Först blir man upprörd över hans nonchalans, men sen tänker jag att han inte förstår bättre. Synd att TV 4 låter såna här personligheter leda programmen.... Tack vare LCHF så ser jag som typ 1 diabetiker fram emot ett långt liv, vilket jag INTE trodde var möjligt då jag åt enligt rekommenderad kolhydratkost. Trodde aldrig att jag skulle få uppleva mina barnbarn, men nu tror jag att jag kommer att få det :-) Jag får dagligen kvitto, gnm mina blodsockermätningar, på hur maten påverkar hälsan och att påstå att man behöver kolhydrater för att funka optimalt är bara nonchalant och okunnigt! Det funkar att träna hårt, tänka klart, äta sig mätt och behålla ett stabilt blodsocker på LCHF kost!
 2. LenEk

  Träningslusten?

  Det är väl helt enkelt olika hur man funkar. På kolhydratrikkost tränade jag ofta och hårt med en endorfinkick långt innan passet ens började. Saknar känslan nu när jag äter LCHF :-) Men jag fortsätter naturligtvis att träna, för min träning funkar som en stressventil i vardagen. Har jag en massa bekymmer innan ett pass, så är det som att de är borta efter ett träningspass. Fundersam, visst drivs man av ett visst mått av fåfänga, men för min del är det verkligen så att jag framför allt tycker att det är ROLIGT att träna :-) Det finns mycket träning man kan göra hemma. Har själv varit tvungen att få till hemmaträning då jag har 3 småbarn hemma som kräver sitt, men visst krävs det självdisciplin. Ljusblo, hoppas maraton gick bra! Jag har börjat med löpträning ett par ggr i veckan i hopp om att kilona ska skrämmas iväg, och tänker delta i kortare lopp som morot att underhålla löpträningen. Kanske maraton så småningom :-P
 3. Absolut att motion kan ge en kick åt rätt håll! Musik i öronen eller på passet är A & O för min motivation att träna hårt. Och promenader är jättebra! Heja dig! Kul med hönor :-)
 4. Har ngn annan upplevt minskad träningslust efter påbörjad LCHF? Innan LCHF tränade jag 4-6 pass i veckan i tiotals år. Jag fick en kick på morgonen redan om jag visste att jag skulle träna senare samma dag. Oerhört motiverad och tränade just för att det ÄR kul! ? Men sen starten med LCHF i mars så har inte jag den motivationen längre??? Jag får föra en lång inre dialog med mig själv till minuterna innan passet börjar......känner inte igen mig alls....? När jag väl tränar så går det bra och jag orkar alltid köra hårt, och efter passet är ju känslan son vanligt enbart positiv.....men fattar inte detta innan passet. Ngn annan som upplevt samma?
 5. Förstår frustrationen ! Men aldrig ge upp!
 6. Lycka till! Du låter motiverad! Och kommer naturligtvis att lyckas! Tänk på att skägget kan komma att väga en del :-P
 7. Bra jobbat! Förstår din känsla när du klarar längre sträckor. Är själv inne på samma tankar. Trots 5 träningspass i veckan (spinn, kettlebell. styrketräning) och LCHF i 3 mån tid händer inte så mycket på vågen. Tänkte ge det en skjuts med löpträning! Jag hoppas få resultat :-)
×
×
 • Create New...