Jump to content

Christina63

Medlem
 • Posts

  60
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Skövde

Christina63's Achievements

(2/7)

31

Reputation

 1. Läste just innehållsförteckningen på Blå Thor, glukossirap , den är inte gjord i Sverige, kanske är de svenska ölen bättre. Många viner innehåller fosfater shiraz är en av de som man ska akta sig för. Ekologiskt får det bli.
 2. Saknar K2. Det tar de ej på VC och man tror att många har brist på detta. Har också hört att K2 och D-vitamin samverkar och att högt intag av tillskott av D-vitamin inte är bra vid brist på K2. K2 förebygger förkalkning i kärl genom att transportera K1 till benvävnad.
 3. Lyssnade idag på en läkare som förkastade blodtrycksmedicinerna. Att sänka blodtrycket med mediciner, är att öka risken för cancer, diabetes och hjärtsjukdom. En sänkning innebär en minskning av oxygenet i cellerna. Om oxygenet är högt, skyddar detta mot sjukdomar. Min egen tolkning är att blodtrycket liksom kolesterolet är något som kroppen naturligt sköter regleringen av.
 4. Frågan är bara hur man ska veta om man har brist på K2. På min VC mäter de det inte. Det kan nog vara bäst att vara försiktig med D-vitamin om man inte samtidigt intar K2.
 5. Livsmedelsverket vill att vi äter 17 sockerbitar/dag och är försiktiga med saltet. Jag gör tvärtom eftersom mina kroppsvätskor består av salt och jag svettas och kissar ut mycket salt varje dag.
 6. Campingen i Säffle var jättetrevlig, bra föreläsningar och mysiga grillkvällar. Roligt också att lära känna nya människor och få nya mattips . Jonas Bergqvists budskap var väl att det går bra att träna på LCHF, men ibland krävs prestationskolhydrater. Han gav exempel på en norsk tränare som fick sitt fotbollslag att äta LCHF-kost. Kvällen före match fick de dock äta så mycket kolhydrater de ville. Om de ökade sin prestation på kosten eller ej minns jag inte. Han tyckte att man skulle undvika kolhydrater från spannmål dock. Kul att lära sig lite mer om träning och LCHF. Mattias Ribbing beskrev sin "Ribbings cykel". Den kan alla använda sig av för att "hänga upp" saker på som de ska komma att göra under en dag exvis. Först visualiserar man (skapar en bild av) aktiviteten, sedan hänger man upp den på den föreställda cykeln. Jag har läst Henrik Fexeus böcker och kände igen en del därifrån med minnesknepen. Han sa också att det är hård träning som ligger bakom att bli minnesmästare och att normalbegåvade kan bli bra på denna sport. Moniques föreläsning var bra och jag satt o önskade att min son hade lyssnat som har en liten underbar tvååring! Hoppas att den kommer på youtube.
 7. Ha en fin midsommar alla LCHF-are! En liten potatis till sillen imorgon ska jag ha.
 8. Min mamma tog alltid bort den där "navelsträngen" när hon stekte ägg. Jag gör likadant, man tar bara två teskedar o fångar upp den!
 9. När jag startade med LCHF så hade jag precis fått diabetesdiagnos. Satsade därför stenhårt på träning o kostförändring. Kanske att det är så att man måste träna för att trigga igång viktnedgången. Har hela tiden ätit mjölkprodukter som grädde, fil och ost. Har ändå haft en rejäl viktnedgång. Nu tränar jag inte mycket men håller ändå kvar vikten. Märkte en skillnad när jag slutade med carbzones lchf-bröd, tappade då två kilo till. Ibland undrar jag om det beror på att jag ibland "fuskar" och därmed lurar kroppen litegrann. Är inte jättestrikt utan tar en godbit ibland. Räknar inte heller på antal kolhydrater och äter när jag är hungrig. Äter mig aldrig proppmätt. Ge inte upp!
 10. Låter intressant...känner ju ingen av er men kan man boka en av dessa sängar?
 11. Detsamma undrar jag, brukar alltid ta den vägen hit!
 12. Det finns en föreläsning med Tore Scherstén på youtube. Där säger han att det är små, täta molekyler som kan fastna i kärlen och ge upphov till kärlsjukdom. Dessa får vi mycket av när vi äter mycket KOLHYDRATER. Mäts inte i allmänhet på VC.
 13. Vid nästa årskontroll som diabetiker, tänker jag vägra mäta kolesterol för att markera. Annika D:s föreslog detta. Varför ska alla dessa skattepengar läggas på att testa för en påhittad sjukdom, knaprande av dyra piller som bara framkallar sjukdom? Man blir beklämd av att möta de gamla i sitt arbete som godtroget lägger sina sista slantar på dessa fruktansvärda mediciner. Eftersom Simvastatinet ger så mycket biverkningar så väljer många en annan statin och den får de betala själva!
 14. Att man känner trötthet efter en måltid beror på det autonoma nervsystemet. Detta växlar mellan parasympatiskt och sympatiskt. Efter måltiden slås det parasympatiska ns på, vilket innebär att matspjälkningsapparaten stimuleras, hjärtverksamhet minskar, blodtryck går ned mm. När vi istället utsätts för psykisk eller fysisk stress så startar det sympatiska ns. Då flyttas blodflödet istället ifrån matspjälkningssystemet, utsöndring av glukagon ökar och puls och blodtyck går upp.
×
×
 • Create New...