Jump to content

Sonia

Medlem
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

Sonia's Achievements

(2/7)

2

Reputation

 1. Tack för bilden. Förstår bilden bättre än övriga sifferkombinationer. Tack, tack!
 2. Du kommer att lyckas, men ta eventuella avsteg med humor. Blir det inte riktigt som du har tänkt dig, och i önskad takt, så se det som en variation på tillvaron. Inte som att du misslyckats.
 3. I nr 3 i tidningen Tidskrift för Hälsa uttalar livsstilsprofessorn Maj-Lis Hellénius vid Karolinska institutet att medelhavsmat förlänger livet och att den populära LCHF-dieten däremot förkortar livet. Det anförs i texten att den mesta forskningen har gjorts på medelhavsmat, med baljväxter, grönsaker, frukt, nötter, fisk och olivolja, men bara lite kött och mejerivaror. "De som äter så får en minskad risk för hjärt-kärlsjukdomar, cancer, demens och Parkinsons sjukdom. Detta ger ett längre liv. Även japansk kost verkar vara bra, japanerna lever längst världen. Gemensamt för båda dieterna är att de innehåller lite mättat fett". Men att LCHF kan göra att vi dör i förtid, säger Maj-Lis Hellénius. I reportaget finns ingen hänvisning till vilket forskningsmaterial som ligger till grund för hennes uttalande. Det är djupt beklagligt att inte Eva Olsson, som skrivit texten, avkrävt vilken vetenskaplig studie som ligger till grund för Maj-Lis Hellénius uttalande. Och hur kan hon ha någon uppfattning om LCHF om ingen forskning om den mathållningen är gjord. Jag kommer att tillskriva Tidskrift för Hälsa och anmärka på reportaget.
 4. Har läst någonstans att när man äter LCHF så startar fettförbränningen omedebart när man börjar motionera. Äter man "vanlig mat" så måste man motionera 35 - 40 minuter innan fettförbränningen startar. Om det är sant att fettförbränningen startar omedelbart - hur skiljer sig dessa förhållanden åt? Vad är sant och vad är falskt?
 5. Tack för den informationen - nytt år, nya krafttag. Skall bli ett år med lchf.
 6. Vilken underbar information. Tackar, tackar!
 7. Kan man vid hög ålder äta lchf som föreskrives betr fördelningen fett, proteiner och kolhydrater, eller finns det restriktioner eftersom ämnesomsättningen minskar med åldern? Frågan är ställd i viktminskningssyfte.
 8. Sonia

  Vin.

  Martin Ingvar skriver i boken Hjärnkoll på vikten (sid 66 och 69), beträffande att alkohol ger ett rejält kaloritillskott, att ett bra knep att bromsa effekten är att äta lite fett och protein innan. Således kan man bromsa alkoholens blodsockerhöjande effekt genom att t e x nötter, ost eller oliver. Man får alltså i sig mer kalorier men det gör inget för det viktigaste är att behålla balansen för annars kan vinet trigga igång mathungern. Mitt inlägg hade i sak inget med förbränning att göra men väl alkoholens påverkan i övrigt.
 9. I ett TV-program (morgonprogram) nämnde en läkare att D-vitamin inte är en vitamin utan ett hormon som även, förutom flera andra positiva saker, även skulle påverka vikten i positiv riktning. Vad gäller?
 10. Kan LCHF vara skadligt om man vissa dagar äter husmanskost och vissa dagar äter LCHF. Har svårt i min bekantskapskrets äta strikt LCHF. Ett glas vin förespråkas vara positivt för hjärta och kärl men hur förhåller sig detta till LCHF? Hörde en läkare på radion inför julhelgen prata om att det var fördelktigt att inmundiga en snaps ihop med den feta julmaten. Min fundering är hur förhållningssättet till alkohol skall förhållas vid LCHF?
 11. Har testar att äta LCHF men tycker mig få muskelvärk av denna kost. Finns det något samband mellan LCHF och muskelvärk?
×
×
 • Create New...