Lundegard

Medlem
  • Innehållsantal

    25
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

28 Bra

Om Lundegard

  • Rank

  • Födelsedag 1977-08-16

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Location
    Järfäla
  1. Tack för gratulationerna. Självklart kan man lösa det på andra sätt, jag exempelvis tränade EXTREMT mycket en gång i tiden. Det höll mig fitt och smal, men med föga fritid. Jag ratade inte heller andras kost någonstans, jag började inte äta lågkolhydrat för vikten, utan för att som jag skrev, hålla min framtida diabetes borta. Ju mer jag läser om LCHF, socker, paleo och allt sånt desto mer blir jag säker på min åsikt om att kolhydrater är ett gift. Ett gift som vi alla är olika resistenta mot. Ta rockstjärnor som exempel, att dö just vid 27 år ålder har vart ganska populärt, men vissa andra de kan fortsätta knarka och dör vi 85 istället utav hög ålder. Visa röker som borstbindare och dör i alla fall inte föns 80-90år, andra dör av lungcancer vid 50. Så vist är det klart att LCHF inte är för alla. Det fungerar dock bra för mig. Ja, vad sägs om före krigs tiderna, då kolhydrats rik mat var förbjudet för dialektiker ?
  2. Mina matvanot har ändrats under tiden som jag ätit lågkolhydrats kost. Jag är en man som alltid sett frukosten som den viktigaste måltiden på dygnet, länge åt jag 4ägg och en handfull bacon till frukost. En "normal" middag och lunch, där jag ersatt potatis och ris med blomkol. Efter några månader började jag inse att jag inte var hungrig vid lunch, och åt lunch senare. Vilket resulterade i att jag sen inte var hungrig på kvällen, och mina middagar åts sporadiskt. Idag så skippar jag frukosten, för jag behöver den helt enkelt inte. Det här er en stor förändring för mig som är föredetta simmare och vräkte då i mig mat så fort jag fick chansen, speciellt frukost. På den tid det begav sig så kunde en ½-1 limpa Skogaholms plus en liter mjölk med flingor eller müsli vara en del av min frukost, eller havregrynsgrön mm. Mina Luncer och Middagar består av 2-300g kött av varierad typ, stekt i rikligt med smör. Detsamma gäller om jag äter kykling Två rediga nävar med grönsaker, (ej rotfrukter såklart). Och lite extra blomkål då och då. När jag äter fisk så är det oftast mellan 150-200g och vanligast en laxbit, men bara till middag, som käns så passar inte fisk till microvärm lunch låda. Mjölj och yoghurt har jag mer eller mindre helt slutat med. Att hoppa på det här tåget är verkligen en resa, men många oväntade passager. Många trevliga sådana. Jag blev b.l.a av med min extremt gasiga mage, en effekt som kom gratis, då jag itne väntat det alls. Lycka till på din resa. Hoppas att du känner att lågkolhydrats kost kan vara något för dig. Jag tvekade länge (2år), men nu är det en livsstil.
  3. Limp. Jag instämmer. Men jag ser det samtidigt som ett problem att personer inte klarar av att ta till sig ny kunnskap. Tänk exempelvis om vi inte tog till oss vetskapen att Jorden inte är universums ventrum, inte ens vår egen sol. Personer som jobbar inom alla typer av vetenskap inkluderat medicin, måste, och jag menar verkligen MÅSTE kunna anpasa sig till ny kunnskap snabbt. Det här är personer som inom sina områden driver mänskligheten framåt, och att stanna kvar i ett gammalt tankesätt ser jag som en direkt fara för mänskligheten. Nu ddrar jag det lite långt, men det är en skam att en person som Rössner ens har kommit i närheten av den titel han idag har, jag köper att man faller in i den accepterade kunskapen, men inte att man vägrar böja på sig, då ska man sitta som verkstadsmekaniker på ett sttort multinationelt förestag iställt, klocka in och klocka ut dag ut dag in. Man ska absolut INTE tilåtas delta i discussioner och debatter om man är en person som vägrar se det nya. Skäms Karrolinska säger jag. Fram med bättre folk som ska ta and om vår hälsa.
  4. Hej, Jag började för ett halvår sedan med det här med LCHF. Den stora anledningen är hälsa, då jag har diabetes i familjen. Men vikminskningen är ju verkligen en trevlig "bieffekt" Det tog mig över 3 månader innan jag började förlora vikt, men det var ingenting som jag grät specielt mycket över då mina blodvärden såg bra ut, och jag började inte detta med vikten som fokus. Men idag måste jag säga att även om antalet kilo i sing inte betyder jätte mycket för mig, så blir jag mer och mer sugen på att förlora "tillräkligt" Just nu så satt jag än en gång och läste om Rössner, och tyckte att det här är vällan ett lämpligt tillfäle att skriva lite kort om mina erfarenheter. För att hålla mig lite kort, får några år sedan vräkte jag i mig ALLT, socker kolhydrater och fett. Jag älskade mat. Men jag tyckte åxå om att träna, men inte mer än "normalt" så det blev sporadiskt från nån gång i månaden till några gånger i veckan, och även några timmars fotboll på Lördagar. Jag landade på nästan 117 KG. På den tiden bodde jag på Irland, jag bor nu i Stockholm trakterna, men kom hem till Sverige sommaren 2011. Idag väger jag närmre 94kg, och jag äter faktiskt det jag vill äta. Jag vräker i mig mat när jag är hungrig, och jag äter godis när jag är sugen. Men att äta lågkolhydrat hat gjort att jag är idag aldrig sugen på läsk, jag har druckit kanske max en liter totalt sedan jag började med detta. Jag äter fet mat, jag äter god mat och jag äter mycket. Jag är nästan aldrig hungrig, och det kan gå ganska lång tid mellan måltiderna ibland. Här är exempel på hur jag såg ut som korhydrats monster som tränade betydligt mer än jag gör idag. Och hur jag ser ut numer, med inte riktigt lika mycket träning. Matrevolutionen var min första kost bok jag läst, läser just nu "Ett sötare blod" men det läs inte sluta där. Jag hoppas många andra har lika goda erfarenheter som mig.
  5. Hej Doc, Tack för svar, Jag hoppas du förstog att detta är ingen som helst kritik mot dig, din sida har hjälp mig förstå väldigt mycket rund min kost och hälsa. I det här fallet så vill jag bara informera just om att "sockergåvor", till oss som tagit oss ur socker/kolhydrats träsket, kanske bör ut undvikas från dina leverantörer. M.v.h // Lundegård
  6. Det enda vettiga att göra. Men, jag tycker att 'doc' bör vara intresserad utav att promota produkter från företag som inte sprider detta gift...
  7. Hej, Jag tror det kan vara dags för kostdokton att se över länkarna på denna sida för att beställa vitaminer. Idag fick jag min leverans av Omega 3 och D vitaminer, plus en sockergåva. Det kan vara svårt för kostdoktorn att hålla sig helt uppdaterad gällande vad som sker hos andra företag, darav detta inlägg, jag hoppas att han ser och läser detta, så att han kan länka till företag som inte skickar med godis, alternativt påpeka till nuvarande leverantör att det kanske inte är så lämpligt att skicka med denna gåva till de kunder som komer från denna sida. En proteinbar skickades med som gåva. Den lockar med Stevia, men innehåller 8% socker, och nästan totalt 40% kolhydrater. Näringsinnehåll per 100g Energi (kJ) 2480 Energie (kcal) 593 Protein (g) 17.9 Fett (g) 41.8 varav mättat (g) 19.9 Kolhydrater (g) 37.8 varav socker (g) 8 salt (g) 0.26 Kex bar med choklad-, vaniljsmak sötad med stevioglycider (utvunet ut stevia) Ingredienser: Vaniljkräm (palmolja utan transfett, vassle/myseprotein, skummjölkspulver, dextros, socker, sötningsmedel: stevioglycider, vaniljessenser) chokladöverdrag:(socker, palmolja utan transfett, vassle/myseprotein, dextros, kakaopulver, skummjölkspulver, emuleringsmedel: sojalecitin, vaniljessenser) kex (vetemjöl, palmolja utan transfett, jäsmedel: E500, salt, emuleringsmedel: sojalecitin) http://lundegard.eu/Nutrition/Pictures/kexbar_1.jpg http://lundegard.eu/Nutrition/Pictures/kexbar_2.jpg http://lundegard.eu/Nutrition/Pictures/kexbar_3.jpg M.v.h // Lundegard
  8. Hej Johanna, Jag såg att det är samma läkare som skrivit Grain Brain, som var med på det Amerikanska TV programmet som Kostdoktorn postade ett klipp av häromdagen. Grain Brain får helt enkelt bli min nästa bok, just nu väntar jag leverans på "Et sötare blod" Tack för tippset...
  9. Om periodisk fasta hjälper cellbildning i hjärnan så är det ju en suverän grej, och min initala åsikt om 5:2 är då galet fel. Att kunna reparera hjärnan är ju någonting nästintil magiskt. Stoscha hade några länkar, men jag skulle hemskt gärna läse mer. Är det någon som har rekomendationer till läsning, kaske i form utav bok eller så. Matrevolutionen gillade jag iom att den backar upp påståenden med forskning och studier, finns det någonting liknande gällande 5:2, eller periodisk fasta då. Just där jag kan läsa om hur och varför hjärnceller repareras
  10. Hej Stoscha, Jag skall läsa igenom alla länkarna, jag läste den första och större delen utav vad Jonas Bergquist hade att skriva. Men från första länken så måste jag säga att Mark Mattsons svar var ganska intressant, att en periodisk fasta på minst 24 timmar har en positiv effekt på hjärnan, till och med till den lindriga grad att nya hjärnceller bildas. Detta är någonting som jag känner att jag verkligen måste läse mer om. Tack så hemskt mycket för att du delade med dig av detta, // Lundegard
  11. Hej Lotte, Själv så är jag intresserad över hur cellreparation egentligen fungerar, jag skulle inte vilja börja fasta 'bara för att'. Jag vill äta min mat, samt att jag vet att om jag bara får i mig flytande så blir jag hungrig efter några timmar. För min del så är det inte strikt viktminskningen jag är ute efter , men jag kan inte påstå annat än att det är en trevlig effekt utav den kost jag nu äter. Det är kul att höra att det fungerar bra för dig, jag tänkte passa på att fråga om inte du (ni andra) blir hungringa under dessa fasta perioder? Vad är det ni äter under denna tid för att klara av att hålla hungern borta ?
  12. Hej, Nu nästan ½år efter ditt inlägg så misstänker jag att du fått många svar du letat efter, jag tänkte ändå dela med mig om hur lång tid det tog för mig. I Juni så började jag med LCHF, för min del främst för att jag har diabetes i familjen och hela mitt liv haft ett enorm sötsug, men jag blev inte stor förn jag var kring 23-24 år. När jag bärjade med LCHF så hände ingenting med min vikt, och som många så drabbades jag av en hjärn dimma, som även kom och gick några gånger. I September när jag fortfarande inte hade gått ner någonting så skar jag bort nötter (de enda nötter jag åt vad mandel och hasselnötter) och Yoghurt (Grekisk är det jagkörde på), då helt plötsligt gick det fort. Jag tappade 4 kg på några dagar, och vart nästan lite rädd över farten i viktminskningen, så jag proppade i mig lite bröd och annat för att sakta ner farten vilket ledde till at jag gick upp ett par kg, där efter så tappade jag snabbt massor av vikt under kort period igen, och än en gång så kände jag att jag behövde bromsa, Totalt så har jag nu senaste 1½ månad gått ner 8kg, och då ingår det två veckor där jag aktivt har dragit i bromsen för att jag vill helt enkelt inte att det ska gå för fort. Jag vet själv inte vilket vikt som är mitt mål, eller vart jag "är nöjd", det är främst för hälsan som jag valt LCHF, me vikten är ju en trevlig biprodukt utav kosten man nu äter. Och jag måste även säga att jag under senare tid faktiskt börjat se även viktminskningen som ett nytt mål, någonting som jag initialt sett inte brydde mig alltför mycket över. Så för mig tog det altså över 3 månader innan jag förlorade ett enda kg, men när jag tog bort Yoghurt och nötter, Jag hoppas du redan tidigare fått de svar du letat efter, men jag tänkte jag skulle dela min efarenhet i kort.
  13. Väl mött Jensen, Det finns många hjälpsamma medlemmar här, du har defenetivt hittat rätt, och kommer säkerligen få det s töd du behöver för att nå dina mål. Själv är jag här för att ta tag i mitt livslånga sötsug, samt att försöka förbättra mina chanser att frånstå diabetese som finns i släkten. Lycka till...
  14. Hej Limp. Jag har läst flertalet gånger just om det här med cellreparation. Jag förstår mig inte riktigt på det hela, vad är det exakt man syftar på? Och hur boostas den av olika kost ?
  15. För mig som är lätt oinvigd, på vilket sätt är en perodisk fasta hälsosam?