Gå till innehåll

Rudolf

Medlem
 • Innehållsantal

  9
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

10 Neutral

Om Rudolf

 • Rank
  Nyanländ
 1. Helt rätt så nämndes LCHF aldrig i programmet. Men genom att det fettrika frukostalternativet visade sig sämre än det andra med avseende på inflammationsmarkörer i blodet, misstänker jag att många som ej är så insatta i dessa frågor lätt drar fel slutsats gällande LCHF.
 2. Tack för alla värdefulla synpunkter på detta TV-program som (enligt min mening) aldrig borde ha sänts i VETENSKAPENS VÄRLD! Jag är själv LCHF-are sedan åtskilliga år med synnerligen god erfarenhet av denna kost och försöker sprida budskapet vidare till min omgivning. Då jag efter programmet fick frågan vad jag ansåg om innehållet i detta (med en underton av att kanske ifrågasätta min uppfattning om LCHF), ville jag stärka min argumentation genom att samla in så många synpunkter som möjligt. Jag tror detta har fått avsett resultat. En annan sak jag funderar på är om inte en olämplig kost (infl
 3. Såg nyligen Vetenskapens värld med Mosleys progran om blodet. Han provade två olika frukostar och testade inverkan på blodet. Ena frukosten innehöll enligt uppgift en del fett, missade tyvärr övriga ingredienser. Andra frukosten var fettfri. Den fetthaltiga frukosten ledde till prostaglandiner i blodet som tydligen indikerar inflammationer. Var det fettet som medförde detta, eller???
 4. Om jag är rätt underrättad tog det tidigare några dagar att på labbet bestämma Apo-värdena. Vid läkarbesök nyligen fick en bekant reda på Apo-kvoten redan några timmar efter provtagningen. Det förefaller sålunda som om en snabbmetod introducerats. Är denna snabbmetod lika noggrann som den tidigare mer tidskrävande metoden?
 5. En fingervisning om LDL-partiklarnas storlek i medeltal kan kanske fås genom kvoten LDL/ApoB? LDL är ju ett mått på totala volymen LDL-partiklar och ApoB ett mått på antalet LDL-partiklar. Hur det ligger till med kvoten triglycerider/HDL vet jag inte.
 6. Hur lång tid tar det för blodets kolesterolvärden att stabiliseras på en ny nivå efter övergång till LCHF-kost?
 7. Tack för tipset! Jag har nu kollat de viner jag har hemma. För de röda (4 st) varierar sockerhalten från mindre än 3,0 gram/liter upp till 8 gram per liter. För de vita (4 st s.k. "torra") varierar sockerhalten från mindre än 3 gram/liter upp till 16 gram/liter. I fortsättningen kommer jag kolla sockerhalten innan inköp.
 8. Finns det någon lista över kolhydrathalten i olika viner?
×
×
 • Skapa nytt...