Jump to content

Berittis

Medlem
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

437 profile views

Berittis's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

1

Reputation

 1. Hej, jag läste på Facebook ett inlägg från "Steg för hälsa" om cancer i bukspottkörteln där de bl.a. menade att äta för mycket kött och fett är en riskfaktor. Men de tog inte upp vilka mängder som är för mycket. Stämmer det eller är det den gamla fettskräcken som varnar för mycket fett.
 2. Hur mycket av vardera kokosolja och rapsolja tog du och använde du hela ägg eller bara gulan? Jag provade att göra majonnäs på olivolja men det blev inte alls gott. Det blev bättre när jag uteslöt senap dock. Men majjo på kokosolja låter som en bra idé.
 3. Finns det ingen Kundkontakt på Bodystore? Mailadress eller telefonnummer? Bäst är ju att fråga dem direkt och dessutom påpeka att infot borde finnas lättare tillgängligt.
 4. Tack igen. Jag var mest orolig över storleken på mina LDL. Ska fundera lite på statiner men ärligt talat är jag riktigt rädd för att äta dem. Jag ska prova äta mera omättat fett och mindre smör och mera underjordgrönsaker. Nån potatis till sillen är ju inte helt fel heller. Om jag blir friskare får tiden utvisa.
 5. Ok. Tack för svaret. Kan det vara så att APO B-värdet antyder att jag har små täta LDL? Finns det något jag kan göra för att bättra på mina värden utan statiner? Jag äter LCHF men inte strikt. Jag äter någon frukt per vecka men ganska rejält med grönsaker. Jag använder mjölkprodukter men dricker inte mjölk. Margarin,socker, potatis och alla sädesslag undviker jag helt.
 6. Mitt senaste Apo-prov visade:APO A1 2.4 ; APO B 1.65; APOB/APOA1 0.7 ; S-KOLEST ; 9.68 ; S-KOL HDL 3.21 ; S TG 0.6. Mina värden i juni: APO A1 var 2.21 ; APO B var 1.68 ; APOB/APOA1 var 0.8 ; S-KOLEST var 9.11 ; S-KOL HDL var 2.42 ; S TG var 0.5. Svaret jag fick av läkaren på mitt senaste prov var: "Bra skyddande blodfett men även högt farligt blodfett. Kvoterar man dessa ser bra ut men då den absoluta skillnad mellan bra och dåligt fett är för stor duger inte kvoten som förklaringsmodell utan då bör man sänka det dåliga fettet" Jag har haft en hjärtinfarkt i juli 2010 och ätit statiner. Fick myrkryp i benen, muskelvärk i ryggen och jag upplevde att minnet blev sämre. Har gjort uppehåll med statiner i omgångar och blev av med biverkningarna. Vid provtagningen i juni så hade jag ätit statiner under våren men slutat i början av juni. Har inte tagit statiner sen dess. Jag har lite "känningar" i bröstet ibland (kärlkramp?) men jag har även reflux. Mina frågor: Vad tycker du om mina nuvarande värden, är de alarmerande? Vad anser du om svaret från läkaren? Han är HELT för statiner så han vill inte ens diskutera frågan med mig. Han säger att jag kommer att få en ny hjärtinfarkt om jag inte får ner kolesterolet.
 7. Jag har också fått högre blodtryck. Om jag äter mycket fett slår hjärtat "hårt" även om inte pulsen ökat. Beträffande olivolja har jag också läst att det fuskas mycket. Jag satsar på dyr olivolja.
×
×
 • Create New...