Jump to content

Zenbra

Medlem
 • Posts

  87
 • Joined

 • Last visited

About Zenbra

 • Birthday 08/20/1955

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Hörby
 • Interests
  Släktforskning, fiske, promenader i den skånska naturen, passa min sons hund, umgås med vänner och sist men inte minst - dans i nästan alla former.

Recent Profile Visitors

648 profile views

Zenbra's Achievements

(2/7)

90

Reputation

 1. Bacon för mig är som godis (inte nyttigt). Ätes kanske en gång varannan månad och då som baconchips (bacon och ost, grillat i ugnen). Färskt fläsk i maten är det som gäller här. Kryddas på 1000 olika sätt ger mer än 1000 olika rätter.
 2. För min del så har LCHF räddat min ekonomi. Förr var mitt matkonto på ca 2000 kr i månaden och nu är den sällan över 600 kr. Bara när jag ska ha gäster som den kan gå upp till 1000 kr. Bättre ekonomi, bättre hälsa. Inte illa.
 3. Läs om läs rätt. Jag är frisk och tänker förbli frisk. Denna tråd handlar om krypningar i vader och om ökad vätskemängd kan hjälpa. Där säger jag - absolut anser jag det.
 4. Ja nu förstår jag att vi inte pratar om samma sak och Wikipedia är inte en bra källa. Använd NE och andra säkrare källor i stället. Du snackar om vatten - vi andra om vätska Du snackar om att hälla i sig 3-6 liter VATTEN på extremt kort tid (varför i herrans namn man nu ska göra det) - jag snackar om 3 liter +/- 5 dl VÄTSKA på ett helt dygn.. Ditt sätt är farligt- JA. Fattar bara inte att du ens nämner det i samband om att få bort krypningar, förstoppning, törst som många tar för hunger i stället mm. Har du kollat länken med uträkning vad man bör inta i VÄTSKA per dag?. Du som tydligen styrketränar bör antagligen ha i dig mer än 3 liter. För att klargöra så är det inte 3 liter bara i form av vatten, utan smaksatta vätskor av olika slag samt den vätska man får i sig via maten. Så någon annan lösning behövs inte för min del och många andras del. Jag är inte sjuk ens i en förkylning, har inga krypningar, gått ner i vikt nästan allt jag ska, hud och hår är välmående, kondisen helt ok. Vad mer kan man begära. Läs gärna länken som jag lade in för den är sannare än Wikipedia.
 5. Ja då är jag väl död då. Det är kanske därför jag mår så bra. Nej det är ingen dödlig dos att inta 3 liter vätska om dagen. Jag har till och med blivit uppmanad av läkare att inta mer än det. Den länken du visar på är Wikipedia som inte är någon tillförlitlig källa och dessutom handlar den om vatten i stora mängder på kort tid. Stor skillnad. Här är en bra sida med källor som förklarar det här med vätska. Här säger de också att som minst 1½ liter men helst omkring 3 liter vätska om dagen som vuxen. De tar även upp om vätska vid kyla mm. http://www.handledare.org/vatskebalans/vatskebalans.pdf Här är en vätskekalkylator men ta den med en nypa salt. Vi är olika som tur är och förbrukar olika. http://vattentornet.se/vatten/vattenkalkylator/ enligt den ska jag dricka 3,1 liter per dag. Sen utgår den från att man äter kolhydrater som innehåller mer vätska än LCHF kost.
 6. Det är olika om du har överproduktion eller underproduktion. Många säger att de tar mindre Levaxindos sen de börjat med LCHF. Jag har ingen sköldkörtel sen 3 år tillbaka. Min dos är inte rätt ännu utan det växlar från att jag har enormt för stor dos till att jag har aningen för låg. Läkaren, endokrinologen vet om att jag äter LCHF och säger att det är bra för mig för annars kunde det ha varit ännu värre. Det hade varit hemskt. Dock ska jag inte äta strikt utan ligger på ca 15 kolhydrater om dagen. Skrivs mycket om detta i olika LCHF och sköldkörtelgrupper på Facebook.
 7. Vet inte men tror att det var mig du svarade. Alltså jag mår bra och har fått mer energi och viktnedgång av att jag dricker ca 3 liter om dagen av vätska (ej att förväxla med vatten). Känns inte motiverat att då mäta urinen när jag mår bra av den här mängden. Skrev även att jag inte håller koll längre för hjärnan eller kroppen har äntligen förstått att den behöver vätska (i alla fall de flesta dagarna). Det är i alla fall några månader sen sist jag inte drack alls. Det är nog inte så ovanligt att vara dålig på att dricka. Jag tog upp det på ett forum och genast var det många som svarade att de också var dåliga på att få i sig ens en liter vätska. Viktigare är vätskan nu när man äter LCHF för att maten inte innehåller så mycket vätska numera. Beroende klart på om man aldrig gör avsteg eller om man gör det allt som oftast.
 8. Nu har Pizzeria Viking i Höör börjat sälja LCHF-pizza. Tyvärr helt utan botten av annat slag. Bara toppning. Men det kommer väl det också så småningom.
 9. Jag åt frukost som oftast var gröt gjord på havre eller mannagryn men även risgryn. Middag var oftast husmanskost när jag jobbade och på mina lediga dagar smörgås, eller några rester. Till kvällsmat åt vi alltid lagad mat för min man åt bara smörgåsar på jobbet. Maten var husmanskost med oftast potatis som tillbehör. Kött, fågel o fisk som inte passerat via någon fabrik. Vi hämtade köttet på gård och fiskade det mesta själva och födde upp kycklingar. Grönsaker odlade vi en hel del själva och köpte resten. Vi hade pasta en gång i veckan ungefär och pannkakor/ugnspannkaka en gång i veckan. Godis åt vi så klart också men inga mängder och oftast bara en gång i veckan. Kakor och andra bakverk åt vi bara till födelsedagar eller när vi var på fest.
 10. Jo jag tillhör den där gamla stammen som tycker bättre om husmanskost än MacDonaldsmat. Visst kunde jag äta en och annan pizza och en korv med mos i gatukök när jag kände för det men det hände kanske ca 1 eller 2 ggr i månaden. Jag försökte äta enligt tallriksmodellen fast jag själv märkte att jag blev kass i magen av för mycket grönsaker, mjölk och bröd. När jag minskade på bröd och grönsaker så började magen minska i omfång och vikten minska. Dessutom blev jag helt plötsligt "frisk" från en massa inflammationer och infektioner som jag tidigare drogs med. Från att sprungit hos läkare varje månad så dröjde det upp till 4 år innan jag behövde söka för samma åkomma igen. Nej någon växtbaserad kost ger jag mig inte på för då kan jag lika gärna sjukpensionera mig direkt för jag skulle inte kunna gå ut om dörrarna utan en bärbar toalett med mig. Nu håller jag mig till ca 70 g p, ca 140 g f och ca 15 g k och det är tydligen det optimala för min kropp så jag slipper sjukhus, kan jobba heltid och må bra och gå ner i vikt.. Lagom är bäst.
 11. Oj, ser att jag fått svar och följdfrågor men har inte sett det förrän nu, mer än två år efter. Mystiskt men ska svara på dem nu.
 12. För min del så har jag aldrig haft ätstörning men däremot har jag vätskestörning.tydligen. Jag kan gå en hel dag och mer utan att dricka något alls eller högst en halv liter. Har inte haft några problem med krypningar, huvudvärk eller näringsbrist. Får i mig alla näringsämnen i rikliga mängder förutom D-vitaminer och salt. Har aldrig gillat salt men fick i mig det från rökt kött och fisk förr. Sen jag började med LCHF för 6½ år sen så köper jag inte rökta matvaror längre för det innehåller alltid socker. För cirka ett halvt år sen har jag gått upp 22 kg på 5 månader och verkade fortsätta på den linjen trots strikt LCHF i många år. Jag visste så klart att det var viktigt att få i sig vätska men när man "glömmer" dricka så är det inte så lätt. Kom över en text på nätet om vätska och alla brister man kunde få av vätskebrist och symtomer på densamma. Bl.a då krypningar i vader mm. Började dricka kontrollerat 3 liter om dag fast det nästan stod ut ur öronen ibland och helt plötsligt fick jag mer energi och började rasa i vikt trots att matintaget var densamma. På den vägen är det fortfarande men nu dricker jag tillräckligt utan att kontrollera det. Det sker automatiskt numera.
 13. Hur livet kunde bli så här och på hur det kunde ha varit.

 14. Varit på Jernkällaren både i Höör och Hörby. Båda ställena byter ut potatisen till väldigt god stekt grönsaksblandning. Får även extra fett och extra sås om man begär det. Det är även stora portioner. Väl värt ett eller flera besök.
 15. I våras låg jag på sjukhuset i Lund för att jag fått lungemboli. Personalen kom in och frågade vad jag ville ha för kost. Jag sa att jag äter bara strikt LCHF. Helt ok sa de. Det ska vi ordna. Fick också LCHF kost men med för lite fett så min dotter ordnade ett paket smör åt mig. Det kallar jag för framgång. Ingen sa ett negativt ord om kosten trots att jag låg på en kärlavdelning..
×
×
 • Create New...