Angelico

Medlem
 • Innehållsantal

  1 816
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  15

Angelico vann senast 26 Augusti

Angelico hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

2 841 Enastående

Om Angelico

 • Rank
  Veteran

Senaste besökare till profilen

960 profilvisningar
 1. Angelico

  Om omega 6 oljor!

  Hur kan man veta att den kallpressade kokosoljan producerad i asien är av god kvalité?
 2. Angelico

  Är keto bäst i perioder?

  Ja vad bra! Det brukar funka för mig också!
 3. Angelico

  Är keto bäst i perioder?

  Ja, just det där med ”utan fusk” är ju det svåra för många tror jag. Att koncekvent ignorera alla små små möjligheter till utsvävning från en mkt strikt meny.
 4. Angelico

  Är keto bäst i perioder?

  Ja, jag får också ofta tips från normalkostare och veganer osv...:) Jag tror du gör allt rätt och skulle låta det gå lite tid innan du ändrar nåt, ifall det bara är en tillfällig grej. Jag kan då och då uppleva det du beskriver och då kan tex min styrketräning kännas tyngre en period, men jag skulle nog inte ändra kosten utan bara vara snäll mot mig själv och inte köra för hårt.
 5. Angelico

  Är keto bäst i perioder?

  Jag undrar också var du fått höra det? Är det från några som längre tid varit ketoadapterade och sedan fått dessa problem? Hur många är många och hur har man samlat in den infon? Själv skulle jag fråga just människor som har dessa erfarenheter, annars blir det så luddigt, tycker jag
 6. Angelico

  Är keto bäst i perioder?

  När började du med keto? Kan det vara övergångsbesvär? Jag vet inget om någon beroendeframkallande energikick men har själv en jämn energi över dagen som jag haft sedan jag startade med LCHF 2012. När jag testat med mer kh har jag inte direkt märkt av någon skillnad. Att ha svackor ibland med mindre energi, trötthet osv behöver ju inte nödvändigtvis bero specifikt på keto? Tror man får acceptera att man får det ibland oavsett hur man äter och lever, men en del hävdar såklart att man kan hitta något perfekt som tar bort allt sådant.
 7. Skriv igen, man brukar alltid få svar så det kan nog vara tillfälligt.
 8. I och för sig så tror jag det är bättre att fråga Martina själv snarare än att spekulera här. Eftersom du utgår från något specifikt som hon påstår som medel för att nå ett visst mål. Det handlar ju om att hamna i "optimal ketos". Om man är intresserad av just det så kan det vara en idé att följa Martinas råd eftersom hon ju experimenterar med kosten för att uppnå detta. Man kan ju vara i ketos utan att bry sig om exakta siffror och må alldeles utmärkt. Själv har jag haft svårt att hamna lågt i BS och högt i BK och därför har det varit intressant att ta till lite extra knep som detta. När jag kombinerar 16:8 med mkt strikt ketokost samt 200 gr fett så minskar BS och ökar BK nu långsamt. Jag argumenterar inte för att detta är så superviktigt , men tycker själv det är spännande att se vad det kan göra för min energi på gymmet och på fettförbränningen.
 9. Det är precis som med vetemjöl det ju! Det äter vi knappast som det är utan blandar med socker, dåligt fett och en massa av industrins smakämnen, konsistensgivare och annat.
 10. Angelico

  Östrogenfundering

  Är det någon här på forumet som har erfarenhet av denna kombination: Tung styrketräning under längre tid + strikt keto utan avsteg(noll alkohol, mejerier, sötningsmedel osv)och ändå ökat i vikt under klimateriet?
 11. Angelico

  Östrogenfundering

  Det jag menar med min fråga är massor av trådar om viktproblem finns här inne. Många skriver om detta trots lång tid på LCHF. Det är många här som rapporterar om svårigheter att nå/hålla en önskad vikt, trots LCHF. Det verkar i mina ögon som att LCHF är effektivt för många för viktnedgång när man har tydlig övervikt. Men de där finstilta med 10 kg upp/ner verkar bestå även med denna kost för många?
 12. Angelico

  Östrogenfundering

  Är det verkligen så?
 13. Angelico

  Östrogenfundering

  Är det inte till och med så att majoriteten av medelklass västerlänningar ökar i vikt i dag. Hur många i vår kultur, tonåringar, män, kvinnor gör det inte?
 14. Angelico

  Östrogenfundering

  Undersök också om det är fett på buken eller svullnad pga intolerans och fel sorts mat!
 15. Angelico

  Östrogenfundering

  Jag tänker också att slutsatsen att fett är viktigt för att lagra östrogen nog inte kräver så stora mängder att man blir rund och lagrar överskottsfett, utan mer ATT man har kroppsfett. Jag tänker att sjukligt magra och svältande säkert kan få problem för att de saknar viktigt kroppsfett, men hur många friska i vår kultur just nu saknar nödvändigt fett?