Angelico

Medlem
 • Innehållsantal

  1 868
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  15

Angelico vann senast 26 Augusti 2018

Angelico hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

3 055 Enastående

Om Angelico

 • Rank
  Veteran

Senaste besökare till profilen

1 085 profilvisningar
 1. Hej finns här någon från Karlstad som har tips på matställen med ketogen kost/ där man kan äta ketogent? Vi ska köpa mat att ta med två tillfällen. Det ska gå snabbt men jag vill undvika de stora snabbmatskedjorna om det går. Inte allt för dyrt heller. Skulle vara toppen om man kunde köpa rent kött och grönsaker som take away.
 2. Angelico

  Stanna i ketos

  Åldern spelar stor roll tror jag utifrån alla medelålders och äldre jag hör om som vaknar tidigt, sover färre timmar osv. I tonåren kunde jag sova till efter lunch en söndag och hade då istället problemet med den vaga melankolin som uppstod efter att ha vaknat en söndag i november, i skymningen och inse att halva dagen passerat. Jag har länge nu testat de flesta goda råd för god sömn och verkligen varit noga med att följa rutinerna: svalt i sovrum, stäng av skärmar två timmar innan,inte äta för sent, inte dricka kaffe efter lunch, dämpad belysning kväll och mycket ljus morgon. Lägger mig samma tid och kliver upp samma tid. Det blir 8 timmar. Min fitbit räknar bort min vakentid och kvar blir mellan 6,5-7,5 timmars sömn med ca 8 vakenperioder som jag är medveten om.Min djupsömn är mellan 25 min upptill en timme oavsett alla åtgärder. Men, är ni trötta och påverkade av minskad sömn på en medveten nivå? Jag har inte energidippar under dagen och vaknar alltid pigg. Påverkan finns nog men inget jag kan uppleva. Kanske man tänker sämre...det märker väl andra bättre än jag själv. 😊
 3. Ja precis så, och jag kommenterade även i hennes tråd om detta. Vi mediterar utifrån samma metoder.
 4. Av egen erfarenhet kan jag säga att metakognition genom regelbunden meditation har helt förändrat hur jag kan påverka mina handlingar och hur jag förstår mig själv och andra. Genom att kunna se klart sina tankar och känslor i stunden, se att jag inte "är mina tankar och känslor" och observera hur de alltid kommer och går och inte stannar för evigt, kan jag i stunden välja att agera/inte agera. Om jag skulle välja att agera på en trigger, tex visa ovänlighet mot någon för att jag känner mig trängd eller äta något jag inte egentligen mår bra av/behöver, kan jag numera i stunden observera hur detta sker och även om jag agerar så som jag inte vill är jag medveten om detta i ögonblicket och inte en stund efter, vilket gör det mkt lättare att så småningom ändra ett agerande som inte är hälsosamt.
 5. Angelico

  köttätare

  https://www.sydsvenskan.se/2019-02-20/ny-studie-avslojar-neandertalarna-levde-pa-kott-inte-fisk
 6. Ja, just det där stressiga flimmret av rörlig reklam skrämmer ofta bort mig från olika sidor så jag hoppas inte det blir vanligt här.
 7. Reklaminslag i forumet ?
 8. Jag blir lite förvånad över ditt sätt att bortförklara andra människors upplevelse av sin kropps reaktion samt förklaring av varför de reagerar. Jag och många med mig här inne, (kanske även du?) , har gjort olika kost-experiment för att undersöka hur man reagerar bättre/sämre på olika livsmedel. Sen drar man slutsatser utifrån det man kan läsa sig till. Om jag berättar för en blandkostare som aldrig funderat på hur vetemjöl påverkar tarmen, att jag slutat med spannmål, inte har celaci men har förbättrat min tarmhälsa genom kostförändringen, så kan personen anse att "det är mentalt" Det enda man vet är väl hur det upplevs i den egna kroppen. Vi som äter LCHF/ketogent kommer ju ofta med påståenden om kost och hur vi reagerar på den som andra avfärdar som inbillning.
 9. Ja, jag har ätit enligt FODMAP flera år och även uteslutit mejerier. Senaste året när jag gjort en ännu mer strikt genomgång av vad jag mår bra av så har jag tagit bort även smör. Mår helt bra i magen nu och till min förvåning tål jag många grönsaker jag tidigare reagerade på, nu när jag inte äter mejerier. Jag tycker efter en inkörsperiod att det funkat superbra utan mejerier. Äter egengjord majonäs, gör pesto-liknande röror med grönsaker och fett osv för att ersätta det crämiga.
 10. Jag tycker fatsecret är enkel och tydlig att använda. Där syns både gram och E% tydligt för varje måltid jag loggar. Håller med dig om att det är ett bra sätt att lära sig förstå vad man äter och kunna korrigera om det inte funkar som man tänkt sig.
 11. Undrar var rapsolja hamnar? Kanske mellan corn och olive?
 12. Jag gjorde ganska nyligen 7 dagars vattenfasta men fuskade med kaffe. Det varinga alls problem att starta med en normal keto middag efter dag 7. Min ketonix låg på gult hela fastan efter ett dygn. Efteråt har jag märkt en liten ökning av ketoner i både blod och utandning.
 13. Oavsett vad som skapar viktuppgång, du har nog en mycket bra matsmältning och tarmhälsa om du kan äta 1 kg frön och nötter i veckan!
 14. Var läste du det? Vem är källan? Jag skulle gärna läsa om detta. 😊
 15. Hej Jämtlandstjej! Vad då för bröd som görs utan ägg ost och nötter? Det vill jag göra. 😊