Angelico

Medlem
 • Innehållsantal

  1 779
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  12

Angelico vann senast 11 April 2017

Angelico hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

2 639 Enastående

Om Angelico

 • Rank
  Veteran

Senaste besökare till profilen

868 profilvisningar
 1. Håller med Jala där! Skippa ost och grädde det ger dig bättre tarmrotation, mindre svullnad och lugnare mage. Mejerierna triggar ditt småätande gissar jag starkt.
 2. Köp garants skalade kravmärkta stora räkor. De är stora fina och spänstiga.
 3. Angelico

  Finnar helt plötsligt!

  Intressant! Något liknande har hänt mig senaste månaden. Har fått Knottror/plitor vid de lodräta linjerna mellan kind och näsa. Maten jag äter är utan avsteg alltid mkt strikt keto utan förändringar mer än att fett i maten ökat lite och /kolhydraterna minskat lite så nu ca 78E%fett och 3 E% kh på grund av ökat kaloriintag. Använder inte parfym i rengöringsprodukter.
 4. Angelico

  Viktresultat ketogen kost?

  Om du styrketränar med det programmet antar jag at du vill bygga lite muskelmassa. Det är bra eftersom du får bättre fettförbränning och det blir lättare att minska i fettprocent. Med tung styrketräning tycker jag själv att det funkar allra bäst att äta ca 1,5-2 gr protein/kg kroppsvikt, men inga mejerier, pulver eller andra insulinogena grejer utan kött, fisk och ägg. Jag har oftast fått bra resultat på fettminskning om jag ätit så och samtidigt legat ca 500 kcal underskott. Om det är jobbigt att ligga på underskott kan man cykla sitt intag så att man äter lite vissa dagar och mer andra dagar men får ett veckosnitt som är ca 500 kcal under det man brukar äta när man är viktstabil. Om jag äter så så blir det ju inte 80% fett, men det är ketogent och ger vikt/fettminskning. För en frisk människa är det bra för kroppen att lyta, dra, hoppa, bära, osv, stressen är inte negativ i sig om du inte har speciella problem. Enligt min erfarenhet mättar protein mkt bättre än rent fett. Troligen eftersom en köttbit är full med näring och fett som smör mest tomma kalorier.
 5. Angelico

  Vad mättar den feta?

  0,8gram/kg kroppsvikt är en ganska liten proteinmängd, har du ökat det nu då?
 6. Angelico

  Vad mättar den feta?

  Eftersom muskelmassan minskar med åldern kan minskat proteinintag i längden kanske leda fel, tänker jag. Och dessutom näringsintaget om man äter mest ovanjordgrönsaker tillsammans med rent fett(och kanske mjölkprodukter?) kan knappast bli tillräckligt. Jag brukar förvånas över raw-food och veganrestauranger där menyn består av just grönsaker med grönsaker+fett. Men nu verkar LCHF ätande hänga på detta och jag undrar verkligen vad det kan leda till i längden att äta så. Isåfall kanske det vore bättre att lägga till rotfrukter, nötter och bönor?.
 7. Angelico

  Olja till majonnäs

  Ja men det smakar så sött att det påminner mer om dessert.
 8. Angelico

  Kolhydrater kan orsaka fetlever!

  Så är anledningen till att det funkar för dig med potatihack att du inte gillar potatis och har svårt att äta mkt och därför hamnar i kaloriunderskott? Är du mätt och nöjd mellan måltiderna och har du energi att träna och jobba eller är det bantnings-läge? Om man ugnsbakar 2 kg potatis och bara har det att äta under en hel aktiv dag tror jag det skulle vara lätt att äta upp allt men vad vet man när man ej testat
 9. Angelico

  Kolhydrater kan orsaka fetlever!

  Jag blir förvånad över att du skriver att du sällan kommer över 1000 kcal med potatihack! Själv hafr jag svårt att tro att jag skulle hålla mig mätt på så liten mängd och jag har säkerligen mkt mindre energibehov än dig. Är det meningen att man ska vara hungrig och liksom i deffläge när man kör potatohack? När jag kontrollräknade med fatsceret på potatis 3 st frukost, 5 st lunch och 5 st middag blev det 1539 kcal och ca 350 gr kolhydrater. Jag tror jag skulle behöva äta mer än det på en dag om jag bara åt potatis utan fett.
 10. Ja, det verkar ganska tydligt när man lyssnar på diskussionerna här på forumet tex att det kan behövas olika parametrar i kosten beroende på aktivitetsnivå, ålder, kön och behov av viktnedgång/fettprocent att minska. Själv skulle jag tex troligen hålla mig smal och hälsosam även med lite potatis, rotfrukter och till och med frukt utan problem, även om jag föredrar helhetsupplevelsen jag får av strikt keto.
 11. Jag blir också nyfiken på att testa. Dock med ugnsbakad potatis eller nypotatis då som jag tycker är gott men sällan äter. Jag undrar också hur jag skulle må om jag gick från strikt keto till potato diet nu? Vet ni något om eventuella biverkningar? Tex omställningsbesvär typ?
 12. Angelico

  Räkna kalorier?

  Ja alla de tre kan du ju lätt leva utan. Ät bara riktig mat som kött, fisk, grönsaker, fett och inga mellanmål så kommer det troligen ge resultat.
 13. Angelico

  Protein eller inte...

  Om man inte tränar och är rädd om sin muskelmassa så kanske....
 14. Angelico

  Räkna kalorier?

  Ska och ska, om du vill ha koll på hur mkt energi du äter för att utvärdera din kostplan så kan det ju vara lämpligt att räkna. Själv tycker jag det går utmärkt att både äta ketogent och räkna. . Energibehovet styrs ju av din fettprocent, aktivitetsnivå, ålder, kön osv. Om du står stilla i vikt så kanske du kan äta lite mindre utifrån nuvarande mängd/dag ch se vad som händer.
 15. Angelico

  Protein eller inte...

  Okej förstår!