Angelico

Medlem
 • Innehållsantal

  1 789
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  13

Angelico vann senast 16 Augusti

Angelico hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

2 696 Enastående

Om Angelico

 • Rank
  Veteran

Senaste besökare till profilen

914 profilvisningar
 1. Angelico

  För lite kolhydrater förkortar livet

  Om de som deltog i studien inte åt en kost med mkt lite kolhydrater utan mindre är 40%, hur kan man då dra slutsatser ur den angående kost med under 5% kh?
 2. Angelico

  Stanna i ketos

  Tack för tipset Jämtlandstjej. Jag är nog lite skeptisk till att käka potatismjöl. Möjligen en kall potatis till kvällen hellre då. Men jag har redan testat det utan resultat.
 3. Angelico

  Stanna i ketos

  Jo så tror jag också att det är och jag är helt fine med det. Dock är jag ändå nyfiken på om det skulle kunna gå att rucka lite på siffrorna och isåfall hur. På kvällen mäter jag BS 4,2 och BK 2,4 och sen vaknar jag med 5,2 och 1,2
 4. Angelico

  Stanna i ketos

  Inte Maffe iallafall
 5. Angelico

  Stanna i ketos

  Men jag undrar lite om det är den långa perioden med mycket varma dagar och nätter som påverkat vilopulsen? Flera jag känner har haft samma problem sista tiden oförklarlig ökning. Själv har jag under den här värmeböljan ökat vilopulsen från 64 till 75. Nu försöker jag lägga in bra nedstressande aktiviteter och kortare högpulspass och ser att vilopulsen går ner långsamt, långsamt nu med svalare väder.
 6. Angelico

  Stanna i ketos

  Jag har gjort ett nytt försök att komma i optimal ketos nu, förra försöket var ca ett år sedan. Liknande resultat: fastevärde BS mellan 4,8-5,1 oftast BK mellan 0,8-2,2. Jag testar många olika små justeringar men har inte hittat vägen till optimal. Äter mycket strikt 200 gram fett i form av fett i kött/fisk, smör, olivolja. 60-80 gram protein från eko fett kött/vildfångad fisk. Gröna blad, surkål, spenat, gröna bönor. Ingen alkohol eller andra ostrikta grejer. Har testat att köra tyngre styrka. Dra ner på långa konditionspass och göra korta HIIT pass. Tränar som vanligt varje dag varvar rörelseträningtung styrketräning. Gör chi gong på kvällen för nervarvning. Dricker bara kaffe fram till 13.00 och halva mängden från tidigare. Det som är märkligt är att jag äter mer än innan, ca 500 kcal men ökar inte i vikt, ser snarare mer fit ut, ökar i styrka långsamt på gymmet, har gott om energi hela dagen. Så varför kommer jag inte till optimal ketos är den eviga frågan
 7. Angelico

  Alltid hungrig?

  Ja, min erfarenhet är att om jag någon gång blir hungrig innan det är dags för måltid så är det pga för lite mat tidigare. Det jag märkt då är att dt är proteinet som varit lågt. Nu styrketränar jag ju fyra ggr i veckan så kanske det märks mer då. Jag gör inte periodisk fasta längre men körde det varje dag i fem år utan problem. Kunde känna mig ganska tom i magen och sugen på mat ca klockan 11.00 men kunde ta en kopp kaffe och sen vänta tills lunch 12.00. Åt alltid en stor middag med rejält med kött/fisk och fett vid 18-19 tiden, så det var ingen energibrist på förmiddagen.
 8. Angelico

  Godmorgontråd?

  Lite sent kommentar kommer här, har inte läst så mkt här sista tiden. Jag äter alltid strikt och är numera helt ointresserad av alkohol och de flesta keto- ovänliga livsmedlen. Men ibland äter jag tex jordgubbar eller färskpotatis osv någon gång. Att jag då skulle börja fylla på med en massa extra kolhydratrik mat för att komma upp i visst antal kh känns helt onaturligt och onödigt. Jag tänker snarare att en dag när något extraordinärt inträffar, som jordgubbar, fysisk överansträngning, dålig sömn osv tillhör normalt liv. Så jag bara fortsätter på min inslagna väg och undviker att panika pga lite avvikelser. så som jag tolkar Biokemistens text så handlar det mer om kost ur ett lite längre perspektiv än en dag eller två...?
 9. Angelico

  Godmorgontråd?

  Ja gör det! Kul med lite ketossnack igen. Jag håller just på att testa mig fram till optimala värden med lite svajit resultat. Mycket som kan påverka...
 10. Angelico

  Öka styrka kontra viktnedgång

  Jag kör också för det mesta Leangains och tycker det funkar mkt bra. Trivs bra med att äta mer vissa dagar och lite mindre andra men samtidigt ha bra koll på att få i mog protein, fett och näring i lagom dos varje dag så att energin är bra.
 11. Håller med Jala där! Skippa ost och grädde det ger dig bättre tarmrotation, mindre svullnad och lugnare mage. Mejerierna triggar ditt småätande gissar jag starkt.
 12. Köp garants skalade kravmärkta stora räkor. De är stora fina och spänstiga.
 13. Angelico

  Finnar helt plötsligt!

  Intressant! Något liknande har hänt mig senaste månaden. Har fått Knottror/plitor vid de lodräta linjerna mellan kind och näsa. Maten jag äter är utan avsteg alltid mkt strikt keto utan förändringar mer än att fett i maten ökat lite och /kolhydraterna minskat lite så nu ca 78E%fett och 3 E% kh på grund av ökat kaloriintag. Använder inte parfym i rengöringsprodukter.
 14. Angelico

  Viktresultat ketogen kost?

  Om du styrketränar med det programmet antar jag at du vill bygga lite muskelmassa. Det är bra eftersom du får bättre fettförbränning och det blir lättare att minska i fettprocent. Med tung styrketräning tycker jag själv att det funkar allra bäst att äta ca 1,5-2 gr protein/kg kroppsvikt, men inga mejerier, pulver eller andra insulinogena grejer utan kött, fisk och ägg. Jag har oftast fått bra resultat på fettminskning om jag ätit så och samtidigt legat ca 500 kcal underskott. Om det är jobbigt att ligga på underskott kan man cykla sitt intag så att man äter lite vissa dagar och mer andra dagar men får ett veckosnitt som är ca 500 kcal under det man brukar äta när man är viktstabil. Om jag äter så så blir det ju inte 80% fett, men det är ketogent och ger vikt/fettminskning. För en frisk människa är det bra för kroppen att lyta, dra, hoppa, bära, osv, stressen är inte negativ i sig om du inte har speciella problem. Enligt min erfarenhet mättar protein mkt bättre än rent fett. Troligen eftersom en köttbit är full med näring och fett som smör mest tomma kalorier.
 15. Angelico

  Vad mättar den feta?

  0,8gram/kg kroppsvikt är en ganska liten proteinmängd, har du ökat det nu då?