Molle

Medlem
 • Innehållsantal

  18
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

16 Bra

Om Molle

 • Rank

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Senaste besökare till profilen

551 profilvisningar
 1. Leva, jag instämmer i de råd du redan fått. Jag vill också rekommendera en imponerande framgångshistoria, som jag faktiskt läste just idag. Det är en svensk man som har lidit svårt av Hidradenitis suppurativa, en plågsam autoimmun sjukdom. Han hittade en länk till The Paleo Mom och AIP på en LCHF-blogg, och bestämde sig för att prova. Redan på morgonen den tredje dagen märkte han en tydlig förbättring! Nu efter nio månader visar han en lista på stora förbättringar, även om han är långt ifrån frisk. Det är en mycket läsvärd historia: http://blogg.autoimmuneprotocol.se/aip/min-historia/ Vetenskapliga förklaringar är bra, men personliga historier har betydligt större tyngd, tycker jag.
 2. Please don't forget all the following pregnancies, after the first one.
 3. “I would only argue that Senators don’t have the luxury that the research scientist does, of waiting until every last shred of evidence is in.”
 4. Se till att de kollar apo-kvoten också nästa gång, så får du ett bättre beslutsunderlag. Berätta gärna hur det går.
 5. Hej Antonius Om det gör ont, så gissar jag att det inte bara är torr hud som besvärar dig. Visst blir den torrare när man duschar, men det borde ändå inte göra ont, och det borde inte bli röda prickar. Min första tanke är att du reagerar för kemikalier som finns i hygienprodukterna. Jag skulle inte försöka behandla problemet genom att tillföra läkemedel med nya kemikalier, inte heller genom att byta till andra sorter (det är nästa steg), utan i stället utesluta flesta möjliga produkter under en tid för att konstatera om det är där felet ligger. Tänk också på att utslag kan ibland uppstå på helt andra ställen på huden än just där ämnet hamnat. Adelas tips låter bra, under tiden man provar uteslutningen. Kokosolja är mitt förslag, en del tycker att den funkar som deodorant också. Om du är tvungen att använda någon produkt, försök då hitta en som är känd för att vara allergivänlig. På mig räcker det med kallt vatten utan tvål, för att huden ska bli torrare. Men nu är min hud är extremt torr (p.g.a. lindrig ichtyos). Dessutom får jag lätt utslag/eksem av allt möjligt som jag applicerar på huden. Jag gissar att den främsta orsaken är konserveringsmedel, som finns i olika former i nästan allt. Om det inte kommer utifrån, så kan det komma inifrån. Jag antar att du redan uteslutit spannmål, då tror jag mejeriprodukter står på tur. Det var mina fem ören.
 6. Ett sväljtips: Jag tycker det blir lättare att svälja kapslar om jag tar dem tillsammans med en mattugga. Det går mycket enklare än med bara vatten till. Tugga först en matmängd så den är sväljfärdig, kasta sedan in vad du vill, blanda och svälj. Vips - så är allt borta! På mig funkar det kanon, jag kan ta en hel hög med kapslar och piller (okej, några stycken då) på en gång.
 7. Jag tror inte det blir helt rätt om man försöker räkna fram totalkolesterolet. Det värdet brukar väl normalt ingå i mätningarna? Och dom kan väl inte redan ha insett att det värdet är nästan meningslöst att titta på?
 8. Men blir det inte lite fel där? Eller är det mig det är fel på? Det där ser ut som viktprocent, och det är väl energiprocent vi brukar prata om? Jag har inte använt matdagboken.se, så jag vet inte hur deras kalkylator ser ut. Men den borde väl presentera energiprocenten automatiskt? På minmat.net får jag 81% fett, 14% protein och 6% kolhydrater, när jag matar in varor som ger samma viktsiffror som du har. Hjälp, någon som brukar räkna! Edit: För sent ute...
 9. Det går bättre med kolon efter site i stället för punkt.
 10. Det här måste jag titta på, tänkte jag. Man kan ju inte bara blunda för motargument. Man måste försöka vara objektiv, även om det tar emot ibland. Och så började jag titta. Och jag tittade, och jag lyssnade. Och efter en stund, närmare bestämt 4 minuter och 59 sekunder, fick jag höra "Plant Positivo" uttala den här meningen, angående den första studien: They [författarna till studien] don't give any indication they are aware of the pathophysiology of heart disease, and the clear mechanistic evidence that saturated fat promotes it due to its ability to raise LDL cholesterol. Och då slutade jag titta.
 11. Med energiandel (eller energiprocent) brukar man avse t.ex. kolhydraternas andel av varans energiinnehåll, inte andelen av varans vikt. Energiandelen påverkas inte av mängden av varan, och inte heller av bortkokning av vatten. Du har naturligtvis rätt i att viktprocenten dubblas, men jag tycker inte man ska tala om "energiandel" i det fallet. När man talar om procent kolhydrater så är det för det mesta energiprocenten man menar. Viktprocenten är intressant när man vill veta den absoluta mängden (vikten) av t.ex. kolhydraterna i en viss mängd av varan. Och när man följer max-5%-kolhydrater-i-innehållsförteckningen-regeln. Edit: Oj, missade att Ulf-S redan svarat... Edit2: Och några till...
 12. Min uppfattning är att laktos bara ger symtom i matsmältningsapparaten, kort tid efter intaget. Proteiner kan ge mängder med olika symtom i kroppen, efter längre tid och kan dröja kvar länge.
 13. Jag skulle lägga större vikt på bebisens välmående än på LCHF. Huvudsaken är att hitta vad bebisen inte tål. Uteslut i första hand spannmål och mejeriprodukter. 100%, inte 95%. Proteiner som bebisen inte tål kan följa med bröstmjölken. Ser man inte resultat inom ett par dagar (?) får man utesluta ännu mer (ägg, fisk?).
 14. Molle

  In- och utloggning

  Jag råkar ofta ut för samma sak, och jag gillar det inte. Jag bockar av "Kom ihåg mig" vid inloggning.
 15. Molle

  törstig

  Har du kollat så du inte har diabetes?