Carl August Arge

Medlem
  • Innehållsantal

    233
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    1

Carl August Arge vann senast 30 April 2013

Carl August Arge hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

614 Enastående

Om Carl August Arge

  • Rank
    Stammis
  • Födelsedag 1951-05-09

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.brugvin.fo

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Location
    Färöarna

Senaste besökare till profilen

621 profilvisningar
  1. Carl August Arge

    Lite roligt - och sant :)

  2. Carl August Arge

    Plack halsartär

    Här är en artikel från Ann Fernholms blog om ämnet:: http://ettsotareblod.se/aderforkalkningen-minskade-trots-skyhogt-kolesterol/
  3. Carl August Arge

    Industriellt producerat nötkött utan behov av slaktdjur

    Nils Engström ..... för mig är du dubbel-president här i vårt kära forum: utöver att vara kunskapspresident är du kanske även ålderspresident Alltid ett stort nöje att läsa dina mycket insiktsdjupa, relevanta och skarpt logiska texter som är mig till stor hjälp ? Kanske lite off-topic, men det är väl OK att ge ett välment klapp på skuldern
  4. Carl August Arge

    Industriellt producerat nötkött utan behov av slaktdjur

    Nej, inte målar du fan på väggen - han är där: stor, ful och tydlig för envar .... som vill se. Stort problem med det..... en kollektiv förnekelse i massepsykosklassen.... För mig är det två vägar vi måste gå... MÅSTE! 1) I största mån ekonomisera med resurserna och producera vettigt på alla sätt och vis. Denna linje är du helt inne på. 2) Få kontroll över antalet i klotets befolkning. Den bör som minimum inte öka. Och kanske den bör minska. Du tycks vara mkt pessimistisk mht denna linjen. Kina har gjort det.... så omöjligt är det inte. Svårt ja - men ABSOLUT nödvändigt
  5. Carl August Arge

    Industriellt producerat nötkött utan behov av slaktdjur

    Jag tycker att "brist-på-kött-och mark" argumentet vänder på huvudet. För många människor med höga krav och fel inställning till matproduktion är väl närmare sanningen Rätta frågeställningen bör väl vara: hvilken kost behöver människan av biologiska skäl? Vad trivs människorna med? (konstkött??? Aldrig här! "Återvänd till Helvete ditt styggelse!"). Vad tål klotet? Utifrån dom svaren måste vi anpassa oss. T.ex. antal människor på klotet som bara växer & växer.....det är väl ingen som i alvar tror att det kommer att kunna fortsätta? Det är väl detta antal + deras växande krav på kött som är själva problemet. Så är det självfallet att vi måste producera så att inte klotet förstörs..... alt annat är självmordsbeteende. Kinas ett-barn-politik är något nära det enda jag känner till som arbetar åt rätt håll Själv är jag så lyckligt lottad att jag har rik tillgång till gräsbetande djur, vill fisk & vill fågel & skaldjur i närmast oändliga mängder........ och det är vad jag så äter + ett par lökringar på sillen när det skall vara fest
  6. En bra konstnärlig bildlig framställning av villkoren för motet att vara trogen mot sanningen och paradigmskifte
  7. Kanske därför att det så förvånande få människor - inclusive läkare, nutritionister och även forskare - som klarar av at "tänka utanför boxen". Ett tråkigt faktum anser jag. De kommer till insikt en gång....men det tar lååång tid. Därför krävs pionjärer som vågar gå mot strömmen.... typ Kostdoktorn et al. Och alla vi vanliga LCHF´arar i all stillhet.... "Det är bara döda fiskar som går med strömmen"
  8. Dagens Medicin (dansk tidskrift) berättar att ett nytt proffesorrat har upprättats för att bygga upp behandlingar för metabola sjukdomar (främst diabetes 2) via låg-kolhydrat kost. Vad jag vet, så er detta första gången ett statsdrivet sjukhus i Danmark gör en sådan satsning. Privatpraktiserande läkare och privata kliniker har använt LCHF liknande behandlingar ett tag, men nu alltså också på offentligt sjukhus. Det vill jag kall en början på ett genombrott i rätt riktning Hur ser det ut med detta i Sverige? https://dagensmedicin.dk/ny-professor-vil-behandle-multisygdomme-ved-hjaelp-af-kost/
  9. Carl August Arge

    Nackdelar med vegankost

    Jag anser att du, MariaF, kommer inn på helt fel spår med din kommentar till Nils. Jag uppfattar att Nils försöker att göra en faktuell och vetenskapligt väl grundat uppsummering över vegankostens (& andra lågfettdieter) nackdelar. Jag ser ingen emotionell attack på veganer & andra - listan försöker att hålla sig till kända fakta och visar till relevanta studier. Det är i alla fall Nils´s erklärade målsättning. Och det är väl fullständigt OK och en alldeles nödvändig del av tydliggörandet av rationalet bak grunderna under våra kostval. Kanske borde överskriften vara bredare och inte framhäva just vegankosten. Kanske: Nackdelarna med LowFatHighCarb kost. Det du nämner är en helt annan diskussion: att man aldrig skall göra en konflikt större än den faktiskt är - och att man mycket väl kan kämpa tillsamman på andra fronter - men inte till priset av tystnad - bortigande - om reella motsättningar. LFHC förespråkarna måste väl själva försvara sina val. Vi borde väl istället hjälpa till med att komplementera listorna: kom då gärna med negativpunkter om LCHF & ketos. Och likadant med en positivlista om veganismens fördelar.
  10. Carl August Arge

    LCHF - sammanfattning fördelar

    Detta är den bästa sammanfattning jag har sett om LCHF´s verkningar. Verkligen en tänkvärd text. Jag kan för egen del bekräfta ett flertal punkter: - min diabetes (T2) är under kontroll utan medicinering (tar metformin ibland när jag medvetet tar en "paus" i samband med familjär festmiddag) - min hjärthälsa är i topp. Alla värden är normala och min ork är i topp helt utan medicinering (hade en hjärtattack för 6½ år sen; fick en stent insatt) - min vikt (83 kg till mina 182 cm), fett% (13,5%), muskel% (81 %)och visceralt fett (9) är ideella med tanke på kön & ålder(66). Siffrorna visar till mätning med kroppsanalysvåg. - upplevd hjärnhälsa svarar absolut till din uppsummering och siffra. - magen är totalt lugn och ytterst välfungerande - upplevt allmänmående är helt i topp. Inga smärtor eller andra krämpor De övriga punkterna på listan har jag inte så många personliga erfarenheter med, men jag har läst mångas berättelser om stora förbättringar. Detta har stor betydelse för min förnimmelse av säkerhet - känslan av "att vara på rätt väg" - känner mig förvissad om att jag kan räkna med liknande insjuknads-skydd som andra berättar om. Vetskapen om att jag gör det bästa jag kan för min hälsa är mycket viktig för mig. - en punkt vill jag lägga till listan: Ketosen har gett mig en starkt förbättrad förmåga att kunna dricka alkohol utan risk för oönskad berusning. Jag äter strikt LCHF (< 20 g/kh/dag) Jag ser framemot att läsa andras kommentarer och tillföjelser till din uppsummering
  11. Carl August Arge

    Behöver vi omega 3?

    Lunnefågeln är en av mina förebilder. Fågeln heter "lundi" på färöiska. Vi kallar den ofta: "sildberi" (den som bär sill ). En eminent fiskare som även skaffar fisk åt andra. Jag har hört att den kan ha upp till 20 småsill i näbbet pr. fiskeresa
  12. Carl August Arge

    Maj-Lis Hellenius - skrämmande upplevelse

    Logik?, sa Maj-Lis. Så log hon - och gick
  13. Carl August Arge

    Alkohol och lchf

    Tackar - ja, jag ser det absolut inte som någon självklarhet. Gäller om att ta vara på alt det goda med ödmjukhet och glädje
  14. Carl August Arge

    Maj-Lis Hellenius - skrämmande upplevelse

    Jag har ofta hört om denna dam bl.a. här i Forumet. Men det är första gången jag har sett & hört henne. Är detta en gammal video? Eller visar föreläsningen ungefär hennes nuvarande ståndpunkter? Jag tycker att hon har en oerhört tröttsam föreläsningsstil. Doserande, mycket tydlig egen agenda i ämnet - hon verkar trött och negativ. Hon hamrar inn sina påståenden - dialog och argumentation tycks inte existera. Men bortsett från hennes framtoning & sätt att föreläsa: hur mycket har hon rätt i? Jag tänker speciellt på hennes kanske kraftigaste påstående: att mättat fett är farligt. Dessutom att rött kött också är farligt. Hos Kostdoktorn & co har vi ju kunnat se & höra raka motsatsen i många år. Mycket grundligt visat & argumenterat för av alskens experter. Båda parter kan ju inte ha rätt - de påstår raka motsatser....??? Är det verkligen omöjligt at få en vetenskaplig indisputabel konklusion på dessa två påståenden? Mättat fett & rött kötts farlighet eller inte? Hon representerar en stor statlig myndighet: kan hon verkligen tillåta sig att framföra betydande felaktigheter i mycket avgörande kostfrågor? Vad säger hennes arbetsgivare? (Jag kan bara för egen del säga att hennes påstående om at man får dålig hälsa, blir seg och argsint av att äta smör - det stämmer absolut inte på mig. )
  15. Carl August Arge

    Alkohol och lchf

    Ja, har egen båt. Det är bara väder & ström & förekomst av fisk & egen lust & förlighet som sätter mina gränser. Ta med lite is, lite olja.... sen är det bara att koppla i och sätta kurs Det är mig på bilden. På sommaren kan jag vara ute 4-6 dagar. På vintern är det oftast 1-2 dagar. Helt själv och 1000 sjöfåglar - fint sällskap . Jag säljer det mesta av fisken på offentlig auktion, men tar så mycket jag kan och säljer direkt till lokale konsumenter. Mest torsk, sej och kolja. Jag är mycket nöjd med att kunna sälja den fina fina fisken vi har till lokala folk. Och har många mycket nöjda kunder. Färöisk torsk sägs vara världens bästa. Det går inte att spåra någon förorening i vår torsk. Så jag är tacksam