Carl August Arge

Medlem
  • Innehållsantal

    242
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    1

Carl August Arge vann senast 30 April 2013

Carl August Arge hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

669 Enastående

Om Carl August Arge

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.brugvin.fo

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Location
    Färöarna

Senaste besökare till profilen

758 profilvisningar
  1. Min egen erfarenhet går emot att insulinresistens alltid leder till variga höga insulinnivåer. Jag har diabetes t 2; har ätit LCHF i 7 år och har normala bs värden. Jag får ca. 1 gång/år mätt mitt C-peptid (indikator for insulinnivå) och det visar ständigt samma: normal nivå. Det ligger stabilt på 0,5 (referensram 0,13 - 0,8 Om detta gäller generellt kan jag ju inte veta, - dock verkar det troligt och gladligt Minst lika viktigt som lågt bs är för långtidshälsan så är det även med lågt insulin. Känns mkt bra att veta att min kropp inte kämpar med att hålla högt insulin Önskar alla en god fortsättning på påsken
  2. Din inflamation påverkar säkert bs í högre riktning. Vet ej - men din tidigare medicinering / psykiska mående - kan ju tänkas påverka i samma riktning. Dina handlingar med kh-styv mat, och efterföljande bs värden många timmar senare, får mig att undra om du inte är rätt insulinresistent / har prediabetes. Ditt långtids bs värde är helt klart icke-diabetisk. Gryningsfenomänet förklarar helt att fastesockret är dagens högsta värde. Hur mycket protein äter du? Onödigt mycket protein höjer också bs. Dr. Jason Fung förklarar gryningsfenomänet så här: https://www.dietdoctor.com/se/gryningsfenomenet-varfor-ar-blodsockret-hogt-pa-morgonen
  3. Jag kan också ha lågt tryck ibland - dock som oftast helt normalt. Vad som får trycket att svänga sådär vet jag inte.... men det är säkert andra her i vårt kära forum som gör Men i en period för några år sedan då trycket jämnt låg ungf. 90/55 eller 80/50 läste och kollade jag vad vetenskapen och läkarkåren hade att säga om tillståndet. Det korta av det långa var: lågt tryck i sig bör icke ses som ett problem, endast om du upplever olika besvär (yrsel, svimningar och annat elände) av det bör utredningar/åtgärder vidtas. Jag upplevde inga problem, utöver lite yrsel om jag reste mig för hastigt, så jag gjorde inget. I dag är trycket vanligtvis 120/70.... varför det är så har jag ingen aning om...… kanske för att jag har ätit LCHF nu i drygt 7 år? ALLT gott kommer som bekant från LCHF
  4. Om du inte redan har läst detta så vore det en bra idé: https://www.dietdoctor.com/se/viktnedgang/svart-ga-ner-i-vikt
  5. Grattis med dina fantastiska framgångar Birgitta 🤗 Jag har själv gjort liknade resa.... nu inne på 8:da året. Det känns so oerhört fint & tryggt att läsa och SE med egna ögon hur många vi är som fått så enorma hälsovinster. Jag är 67 år; är yrkesaktiv pensionär; jobbar ganska hårt fysiskt arbete med låånga dagar utan minsta besvär eller krämpor av någon art . Jag har gått ner 34 kilo, diabetes 2 helt under kontroll, hjärthälsan i topp (hade en infarkt i 2011 - det blev omstarten för mig)…… blodvärden normala och mår iö utmärkt Du er en stor förebild för mig och jag lagar väldigt ofta mat enligt dina recept som du så frikostigt delar med dig. Speciellt bra tycker jag om din husmanskost 😋
  6. Alltid bra att kolla om Andreas & co har något att säga om ett givet ämne Jag tycker själv om ett par glas lördagskvällar. Inga problem med bs eller vikt. Ingen ändring mht tolerans, inga problem med baksmälla - och ingen kontrollförlust . Vad jag vet, så finns info på Systemet mht kh-värde på alla deras varor. https://www.dietdoctor.com/se/lchf/alkohol-och-lchf - fin fin artikel om alkohol & lchf (mkt bra) https://www.dietdoctor.com/se/lchf/alkohol - guide till olika dryckers kh innehåll Danska statliga Fødevarestyrelsen (motsvarar tex finska Fineli) säger så här om rött vin och kh: https://frida.fooddata.dk/food/213? Skål
  7. Georgia Ede MD, har skrivit en artikel om detta. Hon skriver om at dels är EAT dieten ofullständig, dels att vetenskapen som forskarna har använt är pseudovetenskap - att kalla alla slutsatser och rekommendationer är baserat på epidemiologiska studier. Absolut läsvärdig. https://www.psychologytoday.com/us/blog/diagnosis-diet/201901/eat-lancets-plant-based-planet-10-things-you-need-know
  8. Hey alla goda vänner Tack för era svar Lite svar på era funderingar & frågor: Zepp: nick-bilden är från 2013. Två år inne i mitt lchf liv Nils: uha…. din manipulerade bild ger mig mardrömmar... Men du misstänker rätt: mina blodvärden är perfekta. Som diabetiker får jag mina blodvärden kollade 4 ggr årligt. Min läkare skakar på huvudet ibland och säger: "Du är inte diabetiker!" Han frågar aldrig hur jag bär mig åt...… 🤔 Elinor: tack för att du delar med dig din kunskap om dessa impedansvågar. Jag använder alltid vågen på samma tid och samma omständigheter : åtskilliga timmar efter måltid, efter toabesök, före träning, innan vätskeintag . Alltid samma våg, men har dock provat annan av samma fabrikat med helt samma resultat. Mitt gym-medlemskap ger fri tillgång till vågen 🙂 Jag kan tillägga lite om mina andra anomalier: jag tål temperatursvängningar mkt bättre än faktisk alla andra jag känner. Samma med ork och uthållighet. Jag står ofta och jobbar ute i 10 timmar i al slags väder - också i frost och blåsväder; jag får då oerhört ofta kommentaren: "Fryser du inte? Är du inte trött? Hur orkar du?" Nä, svarar jag. Jag känner mig aldrig kall (men jag klär mig självfallet förnuftigt). Och nej..... känner mig aldrig trött eller slut (men jag lyssnar självfallet till min kropp och går aldrig över några av kroppens varningssignaler). Samma med värme: jag var i India i 2 veckor med 45 grader varje dag - och njöt varje sekund (dock med air-condition om natten). Jag kan dansa full rulle flera timmar utan att ens få svetta på pannan medan jag ser de andra få stora svettfläckar på kläderna. Jag menar inta als något skryt med dessa utsagan - bara undransamma fakta. Före lchf….oh hemska tid... använde jag klädstorlek XXL - sen var det ett par år med XL och numera storlek L sen några år Andra "onormala" lchf-are med liknande upplevelser mht ork, uthållighet och temperaturtålighet? Tack för att Ni alla finns - och god jul till Er alla ❤️
  9. Jag tränar regelbundet; rätt lätt träning antar jag - 30 min på en cross-trainer på högsta belastning 1 till 2 ggr pr. vecka. Pluss att jag arbetar mkt fysisk (är fiskare med egen båt = utför allt arbete själv). Dessutom dansar jag varje lördagskväll ungefär 2½ timme på golvet full speed (country, rock & dansbandsmusik). Jag är 67 år och har ätit LCHF i 7 år. Min vikt är 79 kg till mina 181 cm. Jag är medicin fri diabetiker (T2) och mår utmärkt f.ö. Jag kan arbeta många timmar/långa dagar med rätt tungt arbete på havet utan några problem. Inga krämpor als av något slag. Min fråga är hur jag skall tulka mina siffror från gymmets kropsanalysvåg. Jag hamnar helt utanför skalan när jag jämför mina siffror för muskelmassa och fettprocent med de tabeller jag hittar på nätet. Min muskelmassa anges av vågen att vara 85 - 87%. I diverse tabeller på nätet sägs att man har "mycket hög" muskelmassa om man har över 43 % muskelmassa i min åldersgrupp - jag har det dubbla. Bör jag vara orolig för detta? Min fettprocent ligger mellan 8,5 och 11% och där säger tabellerna att jag har "för lågt" för min åldersgrupp. Gränsen går vid 13%. Det blir varnat för hälsorisker om fettprocenten er så låg som min. Bör jag vara orolig? Siffran för viseralt fett (bukfetma) är fin. Jag har 8 där ohälsa börjar vid 12. Vågen är av fabrikat Tanita. Vad jag vet är detta det världsledande fabrikatet och får många goda ord på nätet för pålitlighet - även om en del är tveksamma till slika vågor överhuvudtaget. Har inte tillgång till vågar av annat fabrikat - men olika vågar ger samma resultat. Jag undrar om det är min LCHF kost/livsstil som gör att mina siffror är så atypiska. Någon som vet om LCHFare brukar ha "konstiga" siffror? Jag medskickar en bild från oktober i år så ni kan tycka lite till om jag är för smal eller dyl.
  10. Här är en artikel från Ann Fernholms blog om ämnet:: http://ettsotareblod.se/aderforkalkningen-minskade-trots-skyhogt-kolesterol/
  11. Nils Engström ..... för mig är du dubbel-president här i vårt kära forum: utöver att vara kunskapspresident är du kanske även ålderspresident Alltid ett stort nöje att läsa dina mycket insiktsdjupa, relevanta och skarpt logiska texter som är mig till stor hjälp ? Kanske lite off-topic, men det är väl OK att ge ett välment klapp på skuldern
  12. Nej, inte målar du fan på väggen - han är där: stor, ful och tydlig för envar .... som vill se. Stort problem med det..... en kollektiv förnekelse i massepsykosklassen.... För mig är det två vägar vi måste gå... MÅSTE! 1) I största mån ekonomisera med resurserna och producera vettigt på alla sätt och vis. Denna linje är du helt inne på. 2) Få kontroll över antalet i klotets befolkning. Den bör som minimum inte öka. Och kanske den bör minska. Du tycks vara mkt pessimistisk mht denna linjen. Kina har gjort det.... så omöjligt är det inte. Svårt ja - men ABSOLUT nödvändigt
  13. Jag tycker att "brist-på-kött-och mark" argumentet vänder på huvudet. För många människor med höga krav och fel inställning till matproduktion är väl närmare sanningen Rätta frågeställningen bör väl vara: hvilken kost behöver människan av biologiska skäl? Vad trivs människorna med? (konstkött??? Aldrig här! "Återvänd till Helvete ditt styggelse!"). Vad tål klotet? Utifrån dom svaren måste vi anpassa oss. T.ex. antal människor på klotet som bara växer & växer.....det är väl ingen som i alvar tror att det kommer att kunna fortsätta? Det är väl detta antal + deras växande krav på kött som är själva problemet. Så är det självfallet att vi måste producera så att inte klotet förstörs..... alt annat är självmordsbeteende. Kinas ett-barn-politik är något nära det enda jag känner till som arbetar åt rätt håll Själv är jag så lyckligt lottad att jag har rik tillgång till gräsbetande djur, vill fisk & vill fågel & skaldjur i närmast oändliga mängder........ och det är vad jag så äter + ett par lökringar på sillen när det skall vara fest
  14. En bra konstnärlig bildlig framställning av villkoren för motet att vara trogen mot sanningen och paradigmskifte