Gå till innehåll

Jenny_Åkesson

Medlem
  • Innehållsantal

    72
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

45 Bra

Om Jenny_Åkesson

  • Rank

  • Födelsedag 1985-11-19

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. Så vitt jag vet... http://www.westonaprice.org/health-topics/mad-as-a-hatter/ http://www.westonapr...he-liver-files/ http://wellnessmama....-meats-healthy/ Jag sa oxå att kroppen rensar sig själv om den är välnärd i den mån den kan.
  2. Kroppen lagrar tungmetaller om kroppen inte får tag på de mineraler den verkligen vill ha. Då tar den substitute. En frisk välnärd kropp skyfflar således undan det som är skadligt i de mån kroppen kan. http://www.westonaprice.org/health-topics/mad-as-a-hatter/ http://www.westonaprice.org/health-topics/the-liver-files/ http://wellnessmama.com/12579/organ-meats-healthy/ att demonisera lever och organ kött är en riktig björntjänst. Ursäkta att det inte är studier eller dylikt men jag klarar inte av att läsa studier. Utifrån det lilla jag börjar lära mig, särskilt
  3. Har du gjort en uppskattning på vad det du äter väger eller har du faktiskt vägt *allt*?
  4. Btw Vad skulle videon bevisa? O.O Att olivolja är piss äckligt eller att pizza och frallor får blodsockret att skjuta i höjden eller att en "kolhydrats" reglerad kropp inte kan metabolisera fett? O.O Eller att skräpmat *make havoc* i kroppen? Vad hade hänt om han käkat en stor skål sockrade jordgubbar med antingen grädde eller kokosmjölk!?
  5. Sorry, stavning är inte min starka sida. Får läsa noggrannare! Vad jag menar är att mjölk inte är en "ren" mättat fett källa. Då är ju mjölk eller ghee eller kokosfett eller rent fet taget från valspäck, fläsk eller nöt renare. Mjölk eller grädde innehåller fortfarande vissa kolhydrater som laktos och kasein. Så hade varit intressant att se samma studie igen med dessa olika rena mättade fetter. Sedan kanske slänga in försökspersoner som redan är inom den extrema varianterna alltså max 10E% kolhydrater eller fett per dag och se hur var och en reagerar på vart och ett av de olika fett k
  6. Soja ska nog endast ätas i de former den äts traditionellt i Kina och japan. Dessa kulturer har Aldrig ätit soja i den omfattning som vi i väst blir pådyvlade. Jag kommer aldrig någonsin igen äta soja i någon annan form än de traditionella formerna rån Kina och japan och inte i större omfattning än så! Tofu, sojasås o.s.v var/är ingen basföda där. Det är ris! Soja produkter är smaksättare. Så om inte ens de traditionella producenterna av soja äter det så som de i väst förespråkar... varför i hela friden ska någon äta det i någon större omfattning! Våra äldre släktingar var inte dumma i
  7. GMO = Nej för det är fullständigt naturligt att en tomat förökar sig med en gurka. Det är också helt normalt att vi har ihjäl varenda levande microb på en yta för att en specifik gröda ska gro just där. Det är även normalt att en växt pallar så starka bekämpningsmedel som människor ska använda skydds utrustning för att handskas med. Det är även normalt att käka tonvis av något vi knappt gjort studier på eller att tro att en växt vars förfäder hade typ 7 kromosomer och den moderna varianten har 47 kromosomer att dessa skulle vara precis likadana och lika "ätvänliga". Det är även normal
  8. *harkel* Kor *behöver* inte en *uppvärmd* lada. Det är idiotiska djurskyddslagar som reglerar detta. Kor liksom hästar sätter vinter päls. Om sedan 20 kor står i en öppen så kallad frigående lada (där de väljer att gå in eller ut själva) så värms denna byggnad upp så pass mycket att du skulle ta av dig vinter jackan där inne. En ko tillhör även kol omloppet på ett sätt som dieseln till traktorerna som planterar, skördar, bärgar, fraktar soja bönorna inte gör. En Ko kan bidra med att under sin livstid binda mer kol i marken än vad en soja böna någonsin kan. Även om du behöver så
  9. http://www.westonaprice.org/health-topics/abcs-of-nutrition/vitamin-a-on-trial-does-vitamin-a-cause-osteoporosis/#dprotects Låt oss nyansera diskussionen av vitamin A. Artikel går mycket detaljerat in på n'r Vitamin a blir toxists. Om du äter D vitamin kan du äta mycket mer A vitamin. A vitamin är oerhört viktigt för utveckling av barn och för en bra graviditet. Så det förmodade anledningen att polarforskarna dog av A vit överdos är bristen på D vitamin... Om du äter d vitamin tillskott kan du äta hur mycket lever ud vill. Utan D vitamin tillskott får man se över vilka livsmedel a
  10. Men det ändrar inte så mycket ial. Grädde har ju fortfarande all komponenter som mjölk har. Hade varit intressant att se samma studie men med olika sorters fetter och se vad som händer. Typ rent fett från gris, nöt och fisk/val.
  11. Nja hon säger väl, enligt föreläsningen, att det kan finnas problem om du mixar för mycket. Inte har en "extrem" lågkolhydrat eller en "extrem" lågfett diet utan hamnar någonstans till hälften mittemellan när du försöker vara extrem åt något av hållen. Hon sa mer över att det kan finnas problem för personer med känd hjärtpoblematik att inta stora mängder mjölk fett på fastande mage och inget mer... För mjölk är ju faktiskt inte rent mättat fett som t.e.x kokosfett. Vilket enligt mig ial inte är en hållbar eller hälsosam mathållning. finns ju inte folkslag som ätit så tidigare...
  12. Nah... ta fram metalldetektorn bara...
  13. Några funderingar kring det hela. 1. Vad är RDI baserat på egentligen? Hur kan man säga att RDI stämmer för en vegan, vegetarian, LCHF:are eller en tallriksmodell-ätare? Vad är det som bestämmer RDI? (t.ex. så binder gluten/spannmål/fibrer där av mineraler och tar med sig det ut igen vilket gör att kroppen får mindre av dessa vilket höjer behovet av ett "dagligt intag"...)(Kommer inte ihåg alla ställen jag läst detta men nyligen såg jag det i dokumentären "Search for the perfect diet" eller något sådant. Så kanske inte alls stämmer??) 2. Vår mattillgång ser ju inte ut som den gjorde f
  14. Den härsknar så fort den utsätts för värme och kan även börja härskna när ljus träffar den. Den börjar oxideras och blir i stekpanna transfetter. Dessutom är det en olja som du inte får naturligt. D.v.s den kräver rätt mycket processer för att bli olja. Jag är inge bra på att förklara hur molekylerna ser ut i mättat, enkel o fleromättade fetter. Såg en föreläsning på engelska som förklarade väldigt bra. Slutsats: rapsolja har så många förgreningar och ställen som kan brytas att den är oerhört instabil. till skillnad mot det mättade som har en rak sträng som är svår att ha sönder. Alla
  15. Hum, men man har ju alltid blivit tillsagt att inte låta kroppen bli kall när man tränar? Är det ok att kyla ned sig så mycket efter att kroppen jobbat hårt? (Tänker på Kallursystrarna kommentaren)
×
×
  • Skapa nytt...