Jump to content

Ronny

Medlem
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

About Ronny

 • Birthday 04/23/1992

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

267 profile views

Ronny's Achievements

(2/7)

4

Reputation

 1. Tjena! När jag kom hem från jobbet förut så "råkade" jag häva i mig en burk rysk yoghurt (20 gram kh totalt), och har förövrigt ätit normal lchf-frukost och lunch idag. Det jag undrar är om denna klantighet kommer att bromsa viktnedgången kraftigt? Eller kommer det knappt att märkas? Har för övrigt inte långt kvar till målvikten, så det är ju klantigt att börja slarva nu!! Tacksam för svar!
 2. Tjenixen! Jag har ett litet problem med hunger. Tror jag iallafall. Jag äter två mål om dagen, men ibland känns det som att det räcker med ett. Som jag har förstått det så ska man ju bara äta när man är hungrig, men det tar hur lång tid som helst för mig att bli det, iallafall på morgonen. Det kan gå 2-4 timmar och då äter jag nåt bara för att få i mig någonting, men jag är inte speciellt hungrig. Tränar inget för övrigt, förutom "vardagsmotion" som man "får gratis". Är det här bra eller dåligt?
 3. @ RobinEH: Jag tror nog att du förstår hur jag tänker. Donken är ju inte det första man tänker på om man vill äta något hälsosamt. I den citerade personens fall så förvånar det mig inte om det blev en Big Tasty Deluxe med plusmeny och lightcola. Jag upplever donkens mat som näringsfattig då jag varken inte mådde bra och/eller blev mätt utav den, men jag har nog missuppfattat meningen med ordet. Har kört på LCHF i över en månad nu och jag mår mycket bättre av det än när jag var kolhydratspundare.
 4. Hur många kalorier om dagen ligger du på, då? Själv äter jag frukost och lunch, sen är det färdigätet för min del
 5. Citat från en kommentar på den uppmärksammade VV-bilen på instagram: Så istället för att äta näringsrik mat under dagen så äter hon "kalorisnålt" under hela dagen för att sedan kunna äta skräpmat på kvällen som inte innehåller någon som helst näring. Detta är förmodligen vanligt hos folk som räknar kalorier, har gjort så själv och mådde inte särskilt bra utav det heller, men vad fan - man låg ju på kaloriunderskott! Men varför gör man så här mot sig själv för att kunna äta näringsfattig skräpmat? Jo, för att det är en drog. "Nej, socker och skräpmat är inga droger!" Jaså? Så det är därför det är så lätt att sluta med det? Hade det inte varit för LCHF så hade jag förmodligen fortfarande missbrukat det vita knarket, dvs. socker och mjöl. Detta är ju ett typiskt exempel hur folk som räknar kalorier tänker. Istället för att kolla på näringen i maten så tänker de istället på hur mycket de äta. Att lyssna på hur mycket kroppen behöver finns inte. Att lyssna på när kroppen vill ha mat verkar ju inte finnas heller, med tanke på att man ska äta regelbundet vid fasta tider. Höll man på så förr också? Att man istället äter när man verkligen är hungrig och äter tills man är lagom mätt fungerar bättre enligt mig. För skoj skull så räknade jag kalorier under min första vecka med LCHF och då visade det sig att jag låg på ett rejält kaloriunderskott även fast jag äter mycket fett. Varför? Jo, för att jag inte behövde äta så mycket för att bli mätt! Ville bara skriva av mig lite, blir bara så trött på det här kalorisnacket! Tack för mig och lycka till med erat LCHF:ande!
 6. "Till frukost äter jag 300-400 gram Turkisk yoghurt.." Om du kör på strikt LCHF så har du ju i princip förbrukat kolhydratsintaget redan där. 300-400 gram turkisk yoghurt blir ungefär 15-20 gram kolhydrater, (5,1 gram kolhydrater per 100 gram). Själv brukar jag ta 100 gram turkisk yoghurt 10% eller kesella 10%, (innehåller även mindre kolhydrater), och slänga i lite 40% grädde och lite linfrön. Jag står mig på det ett bra tag.
 7. Brukar ta en halv burk Kesella (10%), häller i ungefär en halv deciliter grädde och sen slänger jag i ungefär tre teskedar med linfrön och rör om. Sedan kokar jag en kopp kaffe till det. Jättegott och man står sig på det ett bra tag, (iallafall jag).
 8. Ronny

  Snus

  Grattis till viktnedgången för det första! Och härligt att snuset inte har påverkat det negativt. Jag snusar Göteborgs Rapé Portion så det är ju ingen fara så sett, men vart ändå lite osäker. Tack för svaret och fortsatt lycka till!
 9. Tjenixen! Började precis med lchf och det funkar prima fint! Däremot undrar jag om snus har en negativ effekt på lchf? Tacksam för svar!
×
×
 • Create New...