Gå till innehåll

Maja99

Medlem
 • Innehållsantal

  46
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

19 Bra

Om Maja99

 • Rank

 • Födelsedag 1963-12-26

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Göteborg
 1. Jag gjorde ett glukosbelastningstest när jag deltog i en studie på Sahlgrenska om diabetesrisk. Snacka om att jag blev chockad när mitt bs var 12 mmol efter två timmar ( fastvärde 5,0) och blev alltså klassad i en "riskzon". Jag äter normal LCHF med 16:8 PF på vardagarna och hade alltså inte kolhydratladdat dagarna innan utan ironiskt nog kört striktare än vanligt. När jag kollade med den ansvarige läkaren om mitt sätt att äta kunde påverka erkände hon faktiskt att när de kollat med en specialist kunde det mycket väl spela roll men inget de tänkt på eller blivit uppmärksammade på. Men faktis
 2. Torrt rött vin, helt ok men skippa pralinerna. Ren mörk cholkad är väldigt gott till vinet. Och fläsksvålar som snacks till fredagsmyset, mums!
 3. DitoExakt min berättelse. Ökande intresse och frustration om hur dagens kostråd har gått vilse. Kostar mycket i personligt lidande och samhällsekonomiskt.
 4. Så här ser min panerade torsk ut, ryggfiléerna är godast tycker jag
 5. 1. Jag maler/krossar fläsksvålarna själv i matberedaren (kniven). Mortel eller stavmixer kan nog också fungera. Finns i vanliga chips/snackshyllan. Ica har inte längre här men Willys har märket Mr Chipp's (blå påse). Man kan även beställa på LCHFBUTIKEN.se. Dom är goda att äta som snacks också, och inga kolhydrater . Varning, luktar skumt precis när man öppnar påsen men det "vädrar" bort ganska snabbt. 2. Man får känna sig fram, men en full mattallrik med malda fläsksvålar ( c:a 1 cm) så tar jag ungefär 1-2 matskedar mandelmjöl, typ . Jag steker i smör och kokosfett, rätt varmt men inte f
 6. Låter fortfarande väldigt LCHF-likt. LCHF behöver inte innefatta kött. Jag vet helvegetariander som är LCHF. Finns tom. kokböcker.
 7. Omelettwraps fylld med makrill i tomatsås, färskost, purjo, bladspenat och isbergssallad, favorit i repris, yum
 8. Okej Okej Mikael nu fårstår jag dig mer, du är alltså vegan. Det förklarar allt. Föreläsaren i din film klarar jag inte av, han är eletistisk och förmäten. men han vurmar om djuren och det ska han ha all heder av. Fler borde kämpa för bra djurhållning.
 9. Malda fräsksvålar, kanon, jag blandar i lite mandelmjöl och steker i kokosfett. blir riktigt bra. Kyckling och fisk. mums...
 10. Rött ganska lätt men smakfullt "Ramos" bara: <3 gr socker /L helt ok.
 11. Fredagsmys Chicken Nuggets panerade med malda fläsksvålar och mandelmjöl, en riktig hit!
 12. Studien har jag inte läst men med all respekt så refererar artikeln till flera exempel där över och/eller felkonsumtion av frukt leder till sjukdom och övervikt.
 13. Rapsolja bra, mest omega 3 Solrosolja dåligt, bla för mycket omega 6 Kokosolja jättebra
×
×
 • Skapa nytt...