Jump to content

Maja99

Medlem
 • Posts

  46
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Maja99

 1. Jag gjorde ett glukosbelastningstest när jag deltog i en studie på Sahlgrenska om diabetesrisk. Snacka om att jag blev chockad när mitt bs var 12 mmol efter två timmar ( fastvärde 5,0) och blev alltså klassad i en "riskzon". Jag äter normal LCHF med 16:8 PF på vardagarna och hade alltså inte kolhydratladdat dagarna innan utan ironiskt nog kört striktare än vanligt. När jag kollade med den ansvarige läkaren om mitt sätt att äta kunde påverka erkände hon faktiskt att när de kollat med en specialist kunde det mycket väl spela roll men inget de tänkt på eller blivit uppmärksammade på. Men faktiskt blev de nyfikna och skulle titta på om de kanske skulle gå vidare och studera detta. Jag gjorde ett nytt test efter att laddat med "normala" mängder KH i några dagar och se, 7,8 (friskt) efter två timmar! Detta traditionella belastningstest (sockerchock) är helt klart inte rättvisande för oss lågkolhydratätare, man kan önska att hälsovård och forskning kom in i matchen och tog hänsyn till detta. Gärna med ett alternativ test eller i alla fall information om andra förberedelser inför testet. För övrigt, mitt HbA1c (långtidssocker) var 31 visade det sig, bättre kan det nog inte vara
 2. Torrt rött vin, helt ok men skippa pralinerna. Ren mörk cholkad är väldigt gott till vinet. Och fläsksvålar som snacks till fredagsmyset, mums!
 3. DitoExakt min berättelse. Ökande intresse och frustration om hur dagens kostråd har gått vilse. Kostar mycket i personligt lidande och samhällsekonomiskt.
 4. Så här ser min panerade torsk ut, ryggfiléerna är godast tycker jag
 5. 1. Jag maler/krossar fläsksvålarna själv i matberedaren (kniven). Mortel eller stavmixer kan nog också fungera. Finns i vanliga chips/snackshyllan. Ica har inte längre här men Willys har märket Mr Chipp's (blå påse). Man kan även beställa på LCHFBUTIKEN.se. Dom är goda att äta som snacks också, och inga kolhydrater . Varning, luktar skumt precis när man öppnar påsen men det "vädrar" bort ganska snabbt. 2. Man får känna sig fram, men en full mattallrik med malda fläsksvålar ( c:a 1 cm) så tar jag ungefär 1-2 matskedar mandelmjöl, typ . Jag steker i smör och kokosfett, rätt varmt men inte fullt sprut, de bränner lätt och lämnar en del spill i pannan. Om man har mycket att steka får man "rensa" lite, men det är det värt, panerar fisk på samma sätt, blir hur gott som helst, lycka till!
 6. Låter fortfarande väldigt LCHF-likt. LCHF behöver inte innefatta kött. Jag vet helvegetariander som är LCHF. Finns tom. kokböcker.
 7. Omelettwraps fylld med makrill i tomatsås, färskost, purjo, bladspenat och isbergssallad, favorit i repris, yum
 8. Okej Okej Mikael nu fårstår jag dig mer, du är alltså vegan. Det förklarar allt. Föreläsaren i din film klarar jag inte av, han är eletistisk och förmäten. men han vurmar om djuren och det ska han ha all heder av. Fler borde kämpa för bra djurhållning.
 9. Malda fräsksvålar, kanon, jag blandar i lite mandelmjöl och steker i kokosfett. blir riktigt bra. Kyckling och fisk. mums...
 10. Rött ganska lätt men smakfullt "Ramos" bara: <3 gr socker /L helt ok.
 11. Fredagsmys Chicken Nuggets panerade med malda fläsksvålar och mandelmjöl, en riktig hit!
 12. Studien har jag inte läst men med all respekt så refererar artikeln till flera exempel där över och/eller felkonsumtion av frukt leder till sjukdom och övervikt.
 13. Rapsolja bra, mest omega 3 Solrosolja dåligt, bla för mycket omega 6 Kokosolja jättebra
 14. Hej Torrt mousserande som välkomstdrink, kanske med en jordgubbe eller hallon i glaset så blir det riktigt festligt Torra röda och vita viner fungerar bra till maten. Öl går bort men whiskey ska gå bra. Ren sprit funkar ja, men kanske inte så praktiskt att servera om man inte blandar med något, och där blir det ju problem. Jag rekommenderar inte lightdrycker men det är ju upp till var och en. En viss påverkan har nog all alkohol men det är ju sockret som är boven så välj bra viner. "Ramos" är ett jättegott rött vin med mindre än 3g socker per liter, där bör det nog ligga, kolla systembolagets APP för info. Ha så kul!
 15. Hej Utveckla gärna din fråga om Egypten, varför skulle inte LCHF fungera där?
 16. Som sagts här innan så kan man absolut som frisk LC/LCHF'are äta lite frukt ibland, men då som en efterätt för att det är gott, eller i alla fall i samband med en måltid. Inte ens alla SLV' dietister rekommenderar frukt som mellanmål. Även de vet att blodsockersvängningar mellan måltider inte är bra för någon. Det stör mig dock att många tror och ofta stoltserar med sina fruktpåsar, och tror att det gör SÅ rätt och är SÅ nyttiga när de vräker i sig frukt i tid och otid. De underhåller bara sitt sockerberoende om du frågar mig. Något som också irriterar mig i debatten och media är att man slår ihop "FruktoGrönt" som om de är utbytbara mot varandra Ur näringssynpunkt slår grönsaker frukt varje gång!
 17. Ikväll blev det premiär för Moussaka, hittade recepeptet i Allt om LCHF-bilagan nr 7, sid 28.
 18. Tulip har hamburgare (113gr) med 99% nötkött, tillsatt bara salt och kryddor . Jättegoda men inte jättebilliga. Snabb och lätt kvällsmat med tex stekt vitkål.
 19. Skönt, då var det inte jag som är helt blåst "Koll på nyttig mat", knappast. Och frågan om mest kalorier, vin eller läsk, hallå, hur räknar de där, är det alkoholen som ger mer energi än socker då eller, jag förstår inte? I min bok är det mindre onyttigt med vin än läsk.
 20. http://quiz.svd.se/default.aspx?sTid=1126 Snälla någon, gör detta testet. Det gick sådär för mig, 1 rätt ! Vill gärna ha kommentarer, please!
 21. Så gör jag med, blandar i ett uppvispat ägg på slutet i olika grönsaksgrytor för att få dem lite mer "matiga". Ägget märks inte men man får inte låta grytan fortsätta koka, då kan ägget "strimla sig.
×
×
 • Create New...