Jump to content

Valkyria70

Medlem
 • Posts

  23
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

304 profile views

Valkyria70's Achievements

(2/7)

12

Reputation

 1. Nej jag tänker att LCHF kan läka tarmen. Mer att mjölkprodukter kanske inte är så bra för mig.
 2. Nyligen hemkommen från akuten med divertikulit ( inflammation i tarmfickor) och två sorters penicillin. Kostråden jag fick krockar med LCHF. Behöver råd och tips. Inledningsvis flytande lchfkost. Samt Boozt för tarmfloran.
 3. Min väninna gick på överviktsenheten på Sahlgrenska för några år sedan med pulverdiet i 3 månader. Men hon fick sluta pga att levern rasade. Enligt läkarna så kan pulver ge den effekten. Så släng skiten och ät lchf.
 4. Man pratar om basalmetabolismen, dvs den förbrukning som går åt även om du skulle sova hela dagen! Ja den ligger där någonstans lite olika för olika personer. För övrigt så drar hjärnan cirka 25% av den förbrukningen. Och det är sällan någon god ide att svälta sig.. för kroppen har överlevnadsmekanismer, först tar den av lagren.. fett, glykogen och muskler, sen efter ett tag sänker den basalmetabolismen! Jag blir lite bestört när jag tex läser i Facebook gruppen att det finns de som med lchf bara får i sig 900 kalorier om dagen. Det är ju svält!!! För mig är lchf ingen bantning även om jag går ner i vikt (vilket jag ser som en hälsovins då jag behöver minska).Tänker jag fel?
 5. Hur många kalorier behöver kroppen för att hålla igång processen för de inre organen? Jag hörde en gång (minns ej var ) att det går åt 1200 kcal. Om det är så ska man då äta färre kalorier än det?
 6. Jag har hypoterios sedan 10 år och har ätit lchf i ungefär ett år. Börjar fundera på om jag behöver sänka min levaxin och liothyronindos (200 reps 20 microgram). Har inte riktigt koll på mina värden. Men jag har börjat bli lite darrig som jag blev i början av medicinen. Kan kosten påverka?
 7. Vill bara återkoppla ang min fråga om eksem. Provade att utesluta ägg och det blev en markant skillnad bara på några dagar. B-)
 8. Jag provar med att minska äggen och köper ekologiskt. Tack för kloka förslag.
 9. Har märkt att jag vid strikt lchf får utslag typ torraeksem i ansiktet och främst på ögonlocken och under ögat. Det kliar när svider och blir torrt. Någon som har en idé. Övrig hy har blivit helt fantastisk, benen är inte längre som fnöske. Tror det beror på kokosoljan.
 10. Jag hittade lite mer info om kokosoljan. Men fick inte fram vem som skrivit. Är texten tillförlitligt? Ni som vet ge gärna respons. matochdryckestips.wordpress.com/?s=kokosolja&submit=S%C3%B6k
 11. Hard Rock Cafe är mycket bra på lchf. Inga problem att beställa burgare utan bröd. Sallader suveräna. Mycket hjälpsam och trevlig personal. Stora portioner enda minus B-)
 12. Ska till Hard Rock idag och tänker ta på lchfglasögonen. Enligt deras menu verka salladerna helt ok. Återkommer... B-)
 13. Tack allihopa! Frågan var kanske lite luddig. Jag syftade mer på kvalité och vad man ska hålla koll på och försöka undvika. Gillar Kung Markatta och har även provat Cocosa.
 14. Funderar lite på om det spelar någon roll om man väljer kokosolja med eller utan smak. Samt vad man ska tänka på när man handlar oljor via nätet. Tips mottages tacksamt
×
×
 • Create New...