Gå till innehåll

Valkyria70

Medlem
 • Innehållsantal

  21
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

8 Neutral

Om Valkyria70

 • Rank

 1. Min väninna gick på överviktsenheten på Sahlgrenska för några år sedan med pulverdiet i 3 månader. Men hon fick sluta pga att levern rasade. Enligt läkarna så kan pulver ge den effekten. Så släng skiten och ät lchf.
 2. Man pratar om basalmetabolismen, dvs den förbrukning som går åt även om du skulle sova hela dagen! Ja den ligger där någonstans lite olika för olika personer. För övrigt så drar hjärnan cirka 25% av den förbrukningen. Och det är sällan någon god ide att svälta sig.. för kroppen har överlevnadsmekanismer, först tar den av lagren.. fett, glykogen och muskler, sen efter ett tag sänker den basalmetabolismen! Jag blir lite bestört när jag tex läser i Facebook gruppen att det finns de som med lchf bara får i sig 900 kalorier om dagen. Det är ju svält!!! För mig är lchf ingen bantn
 3. Hur många kalorier behöver kroppen för att hålla igång processen för de inre organen? Jag hörde en gång (minns ej var ) att det går åt 1200 kcal. Om det är så ska man då äta färre kalorier än det?
 4. Jag har hypoterios sedan 10 år och har ätit lchf i ungefär ett år. Börjar fundera på om jag behöver sänka min levaxin och liothyronindos (200 reps 20 microgram). Har inte riktigt koll på mina värden. Men jag har börjat bli lite darrig som jag blev i början av medicinen. Kan kosten påverka?
 5. Vill bara återkoppla ang min fråga om eksem. Provade att utesluta ägg och det blev en markant skillnad bara på några dagar. B-)
 6. Jag provar med att minska äggen och köper ekologiskt. Tack för kloka förslag.
 7. Jag äter mer ägg, kan det vara det?
 8. Har märkt att jag vid strikt lchf får utslag typ torraeksem i ansiktet och främst på ögonlocken och under ögat. Det kliar när svider och blir torrt. Någon som har en idé. Övrig hy har blivit helt fantastisk, benen är inte längre som fnöske. Tror det beror på kokosoljan.
 9. Jag hittade lite mer info om kokosoljan. Men fick inte fram vem som skrivit. Är texten tillförlitligt? Ni som vet ge gärna respons. matochdryckestips.wordpress.com/?s=kokosolja&submit=S%C3%B6k
 10. Hard Rock Cafe är mycket bra på lchf. Inga problem att beställa burgare utan bröd. Sallader suveräna. Mycket hjälpsam och trevlig personal. Stora portioner enda minus B-)
 11. Ska till Hard Rock idag och tänker ta på lchfglasögonen. Enligt deras menu verka salladerna helt ok. Återkommer... B-)
 12. Tack allihopa! Frågan var kanske lite luddig. Jag syftade mer på kvalité och vad man ska hålla koll på och försöka undvika. Gillar Kung Markatta och har även provat Cocosa.
 13. Funderar lite på om det spelar någon roll om man väljer kokosolja med eller utan smak. Samt vad man ska tänka på när man handlar oljor via nätet. Tips mottages tacksamt
 14. Efter lite googlande hittade jag denna länk: www.dagensmedicin.se/blogg/mats-reimer/att-flytta-malstolparna-efter-att-straffsparken-missat/ Detta var en ny infallsvinkel för mig. Där där tar man även upp Göteborgs studien som visade på positiva effekter. Men artikelförfattaren ifrågasätter studien, vilket man ska göra tycker jag.
 15. Hur är det med ADHD? Är det samma positiva effekter? Finns det studier att läsa. Man har ju gjort studier med eyeq som visar positiva resultat.
×
×
 • Skapa nytt...