Gå till innehåll

Cavegirl IF

Medlem
 • Innehållsantal

  246
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

275 Enastående

Om Cavegirl IF

 • Rank
  Stammis

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ,location, location!
 • Interests
  Naturlig ekologisk mat
  Periodisk fasta
 1. Oftast kör jag daglig fasta ex. 16/8 eller 20/4, men ibland kör jag en 36-timmars för att jag mår så himla bra under tiden och efteråt. Ofta mår jag så bra att jag sträcker ut på det några timmar, så någonstans mellan 40-42 är nog det längsta jag kört hittills. (Röstade 36 timmar)
 2. Torr brittisk humor. Monty Python... Catherin Tate. Gillar Eddie Izzard skarpt.
 3. Sanningen är att det finns massor av varianter på periodisk fasta. Exempelvis: 16/8 (20/4 etc) Fast-5 (= 19/5) ADF (Alternate Day Fasting) 5:2 (4:3, 6:1 etc) 36-timmarsfasta 3-dagars fasta o.s.v. Resultaten varierar så klart beroende på hur mycket man fastar. Man kan ju räkna med en snabbare viktnedgång om man exempelvis fastar enligt ADF (500 kcal varannan dag, fritt ätande de andra dagarna), än om man kör på 5:2 (500-600 kcal två dagar i veckan, resten fritt ätande), men å andra sidan är det svårare (för de flesta) att fasta varannan dag än två dagar i veckan. Hitta en variant som passar dig. Det är det bästa sättet att få den att fungera.
 4. Är ju helt upp till er vad man värderar. Om skräpmatsdagen betyder mycket så kan man väl säga att käka bra 6 dagar av 7 är bättre än att aldrig käka bra. Ketos lär dröja ett par, tre dagar innan den är igång igen, men å andra sidan kanske inte det är det viktiga?
 5. Låter spännande! Det ska jag absolut testa. Ungefär hur mycket vatten till ett ägg, 1 msk smör och 1 msk kokosolja?
 6. Det här ska jag testa redan idag! Jag har en portabello-hatt liggandes i kylen.
 7. Ibland orkar man bara inte "laga middag" utan vill bara öppna kylen/skafferiet, plocka ut något och nomma i sig. Här kan man också ge tips till enkla saker att ta med sig som "mellanmål" när man är ute i verkligheten och rör sig. Eftersom det lätt blir enformigt vill jag gärna ha tips på nya saker att äta som inte kräver en massa jobb. Jag behöver mer inspiration. Jag bor själv, jobbar heltid + pluggar heltid så ställa sig och fixa mat som tar tid finns inte riktigt på kartan just nu. Min uttjatade lista: Färdigkokta ägg Babybel-ostar Små korvar med hög kötthalt Nötter Bär/frukt (Ja, jag vet, jag är mer Paleo än LCHF så jag äter frukt ibland) Råa grönsaker (Vissa fungerar bra att bara käka som de är eller släpa med till jobbet) Min favorit när det gäller snabb och enkel tillagning är: Omelett med olika fyllningar Hoppas på fler tips från er! PS. Jag har en stavmixer... gissar att den är användbar på något sätt.
 8. Hahaa! Vilken underbar tråd. Får ju nästan förslitningsskador i pekfingret av allt Gilla-klickande!
 9. Det är inte karragenan jag stör mig på. Jag stör mig på att man tunnar ut grädden och därmed måste tillsätta något (i detta fall karragenan) för att den ska bli vispbar etc... Varför ta bort fett från originalprodukten och sedan ersätta det med tillsatser?
 10. Här kan du göra kartan till en klickbar image map: http://www.image-maps.com/ Enkelt verktyg som jag använt själv flera gånger. Rama in städerna och länka. Plutta sedan in html-koden på lämpligt ställe på din blogg och/eller i forumet. (Det går bra att radera reklamraden som kommer sist i koden enligt de själva.)
×
×
 • Skapa nytt...