Gå till innehåll

Magnus

Medlem
 • Innehållsantal

  13
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

13 Neutral

Om Magnus

 • Rank

 1. Jag tolkade Ett sötare blod som att Ann menar att socker är sämst för hjärtat, mättat fett är NEUTRALT och fleromättat fett bra för hjärtat.(se bild nedan)
 2. Hittade menyn: http://wp.catera.se/lunds-akademiska-golfkrog/
 3. Lunds akademiska golfklubb hade LCHF-lunch för 95 kr häromdagen då jag var där. Parmesaninbakad öring med blomkålsmos. Riktigt gott!
 4. Ja alkolhol gav man väl förr till diabetespatienter för att sänka blodsockret. Men i öl är det ju förhållandevis lite alkohol samtidigt som glukos och maltos höjer blodsockret i en högre grad på de flesta av oss. Jag undviker öl och njuter av rödvin istället då jag imbillar mig att det är bättre för mitt blodsocker i jämförelse med öl.
 5. Själv märkte jag (mest min sambo) att mina tunga snarkningar upphörde med kostomläggningen. Även mina sömnproblem minskade markant. Det lustiga är att snarkningarna upphörde långt innan viktraset. Det ska tilläggas att jag även började med kosttillskott i form av Omega 3 och Vitamin D ungefär samtidigt, så exakt vad som orsakade effekten på mitt snarkande är omöjligt att säga. Någon mer med samma goda erfarenhet?
 6. Känner igen detta, även fast de i min närhet vet bättre än att debattera med mig. Jag är numera så påläst så det är omöjligt att vinna en argumentation om kost. Detta gör också att jag hamnat i konflikt ett flertal gånger vilket är rätt jobbigt. Numera försöker jag undvika ämnet istället för att försöka frälsa andra. Jag knyter näven i fickan när mina gäster säger saker som "det är för jävligt att en del tvingar sina barn att äta LCHF" och andra dumheter. Folk i allmänhet vill inte ha ny kunskap som omkullkastar allt de lärt sig. än mindre läsa RCT-studier ändå för att bilda sig. Folk vill gör
 7. Äter ofta Yakuniku (grillat kött) på Zen i Lund, utan ris med extra sallad. Säkert en del kolhydrater i såsen men så petnoga är inte jag. http://zen-sushi.se/
 8. Magnus

  Sömntips

  När ska man gå upp då?
 9. Läs artikeln i Skånskan: http://www.skanskan.se/article/20121229/NYHETER/712289879/-/gravida-kan-losa-diabetesgatan Hur skruvat är inte detta? Jag tappar allt förtroende för dessa professorer. Jag säger som Christian Luuk - vart är vi på väg?
 10. Dr Annika Dalqvist har en lista (kanske inte helt uppdaterad dock): http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/entry/lchf_positiva_läkare
 11. Det som egentligen är intressant är ju hur mycket kolhydrater kroppen tillgodogör sig av det man stoppar i sig. Har för mig jag läst nånstans att t.ex. potatis i olika former varierar i mängd kolhydrater som kroppen tar upp (klyft-, mos, kokt kallnad och uppvärmd etc.) Skulle vara intressant om någon kunde reda ut detta.
×
×
 • Skapa nytt...