Gå till innehåll

Artessa

Medlem
  • Innehållsantal

    26
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

15 Bra

Om Artessa

  • Rank

  1. Jag letar och letar men finner inte var jag kan köpa boken i e- format på engelska...Det står ju att den ska finnas och jag sökte i våras men då sa man att den skulle vara klar till hösten och nu är det väl - i alla fall på vissa platser - vinter.
  2. Jag är totalt beroende av grönt te och för den som vill fördjupa sig lite i djungeln tycker jag att man ska googla på ämnet. Vilket - gröna - te man väljer och hur man tillagar det är av största betydelse men och hitintills har jag aldrig smakat på ett perfekt te bryggt i påse. Smaken av grönt te kan nog vara lite svår att lära sig uppskatta men när man väl får smak för det och lär sig upptäcka nyanserna så öppnar sig en fantastisk värd. Själv har jag privilegiet att regelbundet besöka Japan där jag köper allt te och fasar för den dagen när jag - som pensionär - inte längre kommer dit...HUR sk
  3. Intresant. Jag började reducera kolhydratintaget i Juni och räknar med att jag i slutet på sommaren var i ordentlig ketos. Jag brukar göra någon form av träningsaktivitet ca:5 dagar i veckan...ungefär motsvarande löpning en mil. Sen ungefär den tidpunkten jag räknar med att jag också befann mig i ketos har jag upplevt att jag vaknar om natten helt svettig. Jag har inte tidigare gjort den här parralellen utan tänkt att min hustru antagligen har rätt då hon menar på att det är hormoniellt. Ser fram emot att höra om det finns andra som kanske också har gjort denna observationen/upplevelsenn
  4. Detta låter inte sannolikt. Äter en hel del av denna frukt - under säsong - då jag får frukt av en granne som har såna träd i sin tradgård. Till att börja med reagerar jag på - ovanstående - uppgifter som vill göra gällande att granatäpple skulle innehålla nästan dubbelt så mycket socker som vindruvor och mango. Detta känns inte rimligt. Sen om man tittar på vad en - förmodat - trovärdig referens källa vill göra gällande så är innehållet satt till 7/100.Förövrigt har jag svårt att tro att man väljer att göra en analys på frukten som helhet utan det sannolika är ju att man analyserar den ätbar
  5. Länge? Detta är ju en definitions fråga men för egen del rör det sig om ungefär ett halvår. Jag var/är fullt frisk utan övervikt och mådde bra innan kostomläggningen. Som ganska fysiskt aktiv har jag fått helt oanade konsekvenser av ketosen och det allmänna välbefinnandet är något man måste uppleva för det blir svårt att förklara. Jag är 55 och har inga tankar i världen på att lämna denna (underbara) situation. Det enda som grämer mig är att jag inte upptäckte detta för 40 år sedan.
  6. Så synd. Att det finns böcker på engelska om LCHF är ju känt men att kunna rekomendera en bok man inte läst till en spanjor är inte det lättaste. Att försöka hitta en bok som liksom beskriver historien och fakta om kostens betydelse på ett så lysande sätt som kostrevolutionen gör på spanska är nog ännu svårare. Som fotnot kan jag nämna att man precis börjat sniffa lite på ämnet när man idag - till vår stora häpnad - på lokalteven under prime time började prata om att det KANSKE inte var så lämpligt med alla light produkter och att det KANSKE inte var så farligt med fett...ska bli spännande och
  7. Jag känner mig övertygad om att jag sett/läst om att matrevolutionen skulle finnas tillgänglig på engelska men kan inte hitta var den finns att köpa. Någon som kan hjälpa till med svar på denna fråga?
  8. Frityrsmet i all ära men det blir alldeles utmärkt att bara vända (bra kvalitet) färsk fisk i dinkelmjöl och salt. Det blir inte många kolisar i den lilla mängd mjöl.
  9. Otrolig upptäckt! Jag måste bara dela med mig av ett nyss genomfört expriment med ett resultat som vida överträffade alla förväntningar. Som jag nämnde hade jag - till alldeles nyligen - friterat min fisk i olivolja...vilket ju inte var så bra:( Därför var jag hos charken och frågade efter späck för att göra mitt eget ister. Det var inget problem och tillpriset av 30 Kr/kg var det ju inget att fundera över. Den i - min nytillverkade ister - senare friterade fisken visade sig vara en otrolig hit. Friteringen fölöpte under perfekta omständigheter och fisken färg/konsisten blev perfekt me
  10. Priset är ju en faktor att ta med i beaktningen. Då är vare sig deoderiserat eller vanlig kokos olja aktuellt...i alla fall inte för mig. Argumenten som finns emot fett som blir fast i en fritös anser jag vara ogrundade... kolla på resturanger där många använder fett som - under avstängning över natten - blir fast. När man vill byta är det ju bara att göra det medasns den fortfarande är varm/ljummen. Man kan i och för sig vara lite försiktig när man startar fritösen med fast fett i så att den inte blir lokalt överhettad, DET är ett argument tillverkaren kan ha för att slippa få garanti an
  11. Efter att ha tagigt del om olika oljors lämplighet/olämplighet i samband med matlagning och kunnat konstatera det förträffliga med kokos olja i sambandet så uppstår ett dilemma när vi kommer till fritering. Att använda kokosolja i detta sammanhang är inte aktuellt med anledning av pris och smak så jag undrar vad man ska ha...Ister, tran eller vad kan det finnas för något?
  12. Mycket tortilla har det blivit genom åren men eftersom den innehåller till 2/3 potatis har den - numera - fått strykas. Argumenten som - i denna tråd - har presenterats och analyserats var precis det jag ville höra och anser mig ha tjänat sitt syfte, dvs att ignorera denna notis som för den språkbegåvade jag här klistrar in orginal texten och länken. El Huevo es un alimento muy saludable rico en vitaminas del grupo B, luteína y zeazantina, ambos poderosos antioxidantes que nos protegen de patologías oculares como la degeneración macular. Sin embargo, si lo comemos en tortilla se convertir
  13. Jag är benägen att tro att en enstaka "antagande" inte är 100% förankrat i verkligheten alternativt aningen överdrivet. Skulle det vara så att detta nu verkligen var ett problem... alltså att röra ihop äggen så - tycker jag - att det borde ha funnits paralella studier som också bekräftade detta.
  14. Detta skulle ju i alla fall förklara - den antagna - närvaron av järn!
  15. Nej, det är liksom därför jag vill ventilera detta påstående. Kanske finns det någon som kan förtydliga eller kanske bekräfta/dementera detta med goda argument. I min värld så är det till att börja med svårt att förstå att JÄRN skulle oxidera ett annat material men jag är inte insatt i hur kolesterol molekylen ser ut och vad den kan reagera med. Jag skulle med glädje fortsätta att äta äggröra och sånt men om detta nu skulle visa sig vara - så som artikelförfattaren framställer det.- så kan man ju tänka efter lite.
×
×
  • Skapa nytt...