Jump to content

Hariettan

Medlem
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male

Hariettan's Achievements

(2/7)

14

Reputation

 1. Hej Jag är under utredning för att jag har för högt värde av ferritin och skyhögt värde av B12. Jag äter inga kosttillskott och vårdcentralen funderar på vad det kan vara. Har ledvärk, högt blodtryck sedan många år. Lite orolig är jag. Är det något jäg äter (liberal LCHF) eller kan äta för att förbättra mina blodvärden? undrar Hariettan 69 år
 2. Ändra lösenord

 3. Nisse! Tack för svar. Jag kollade länken och ser att det finns möjligheter till mätning i min stad. Men vad gör jag om jag har artärstelhet? Efter som jag är 67 kanske det inte ärr så mycket att göra åt. Kan Rtärerna bli smidigare eller kan man bara begränsa att det utvecklas ytterligare. Min mor dog av detta vid 84 års ålder och läkarna sa då att "det är vad de flesta gamla människor dör av".
 4. Pompe! Tack det här receptet ska jag pröva.
 5. Det ser inte ut som när jag skrev det. Första värdet är alltså mitt och andra referensen.
 6. Jaha, ja. Nu kom mina värden och dom ser ut så här. Jag tar bara med värden som ligger utanför eller högt resp lågt inom referensvärden. I de flesta fall ligger jag inom ramarna. Analys Resultat. Referens P-tyreotrpin (TSH). 1.6. 0.4-4.0 P-Trijodtyronin, fri. 3.7. 3.3-6.0 P-kalium 3.8. 3.5-4.4, lite lågt kan man tycka och beror nog på att jaf tar vattendrivande i kombination med blodtryckstabletterna. P-LDL-kol, direkt. 5;3. 2.2-5.3 P-kolesterol. 7.5. 3.9-7.8 P-HDL-kolesterol. 1.6. 1.0-2.7 P-LDL-kol/HDK-kol. 3.3. <5 Alla andra värden ungefär i mitten av skalan. Vad säger ni?
 7. Jag väntar ivrigt på posten med provsvaren som borde komma imorgon eller senast torsdag om vårdcentralen sköter sig.
 8. Tack alla. Jag har förstått det som att ingen av er anser att det är en fördel att ta statiner. Frågan är bara hur högt mitt kolesterol ligger i förhållande till ett friskt, om det är skyhögt, förhöjt eller ganska ok? Provet är taget på fastande mage, mer än 14 timmar.
 9. Jag blir lie förvirrad . Zepp tycker värdet är bra och Peter B att det är högt. Jag förstår att det finns olika sätt att räkna men .......... Bra eller dåligt? Värdena fick jag per tel av skuksköterskan. Hon skulle be läkaren skicka dom med posten eftersom dom inte får ge besked om provsvar, men kolesterolvärdet var ok att lämna ut. Jag tycker inte att jag i grunden är särskilt sjuk. Jag har förmaksflimmer som uppträder ibland 3 ggr på en vecka för att sedan hålla sig lugnt 1-2 månader. För detta tar jag Eliquis. Högt blodtryck som jag har helt under kontroll med mediciner, och psoriasisartrit, en autoimmun sjukdom som jag vid behov tar Panodil/Ipren. Förutom värken och stelheten känner jag mig inte sjuk. Jag har vant mig vid värk och gillar inte starka värktabletter.
 10. Nu har jag fått ett svar på mitt kolesterolvärde. Kan man läsa ut något av detta? HDL 1,6 LDL 3,3 Mitt totalvärde som läkaren sa är 7,5 Är det någon som kan säga om dessa värden för att jag behhöver statiner?
 11. Ops!!! Nu kom vi in på det som är obegripligt för mig. Jag lägger ut värdena när jag fått dom och hoppas på att någon kollar åt mig. Jag har uppnått den åldern när jag inte har så stor ambition att lära mig nya teorier. För övrigt hänger hänger huvudet med
 12. Nej jag har bara totalvärdet och att LDL var högt. Jag ringer på måndag och ber att få en kopia. Bra ide, tack.
 13. Jag är imponerad av hur mycket kunskap du/ni besitter. Jag önskar det fanns kurser eller föreningar man kunde delta i. Eller anlita morsvarande en PT. Tänk vad det skulle föra för folkhälsan. Jag bor i Göteborg . Skulle någon starta något så hoppar jag på direkt. Jag känner mig mycker peppad att ta tag i detta nu. Min psoriasis är ärftlig. Min mamma och min morfar hade det. Det tydercäl på att immunförsvaret redan från början var svagt/känsligt. Mina stackars barn har arvet från både mig och sin pappa.
 14. Erik, du har nog rätt när det gäller mjöl. Jag har märkt att jag inte mår bra av vetemjöl och framförallt inte något som kommer från ett bageri. Jag har hört att de tillsätter extra gluten för att få fluffigare bullar. egenbakat med vetemjöl går bättre. Jag har inte fått någon reaktion av något annat mjöl än vete men så klart känner man kanske inte av alla reaktioner i kroppen. Jag tror jag tar det i två steg och börjarmed att ta bort allt gluten. pasta och ris äter jag inte ändå. För att så småningom bli striktare. Fortsätter med en skvätt mjölk i kaffet och en potatis när det bjuds. I övrigt håller jag mig till ägg, smör kött, fisk, grönsaker och goda såser.
 15. Tack Stammis. Jag äter ytterst sällan vete men råg och havre.. Har också köpt böcker om att baka utan mjöl så mentalt är jag på väg åt det hållet. Skafferiet är fullt av mandelmjöl, pofiber och fiberhusk. Svaren nu har sporrat mig och jag ska försöka med glutenfritt omgående. Kan man äta glutenfritt mjöl eller ska jag avstå från även det? Jag bakar oopsis men blir lite trött på smaken. Jag är så tacksam för råden och ska verkligen försöka ta tag i detta under sommaren. Går jag över på strikt LCHS blir väl mina värden ännu högre vid nästa läkarbesök men jag kommer nog att stå emot statiner som både ni och min instinkt säger.
×
×
 • Create New...