Jump to content

RobinEH

Medlem
 • Posts

  391
 • Joined

 • Last visited

About RobinEH

 • Birthday 08/09/1994

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Göteborg
 • Interests
  Näringsfysiologi, anatomi, styrketräning

RobinEH's Achievements

Stammis

Stammis (3/7)

104

Reputation

 1. ...och du fortsätter med samma nonsens. Då råder jag att du läser igenom tråden.
 2. Bristfällig? Det är tydliga stycken om val av land. Vill du läsa metodikdelen för Seven country study, ja då får du läsa rapporten i sin helhet. Är det nu plötsligt okej för någon som har vetskap om metodiken att skriva om metodiken? Hylla sig själva? Det är fullt korrekt det han skriver. Seven country study var den första studien av sitt slag. Och så tar vi ännu en gång och undviker sakfrågan. Det jag har skrivit har inget med Keys fynd att göra, det har att göra med anklagelserna om forskningsfusk. På vilket sätt smutskastar jag Eenfeldt och Taubes? Båda har i sina böcker anklagat Keys för forskningsfusk utan att läsa igenom relevant litteratur.
 3. Men snälla nån. Vem skall beskriva urvalet om inte någon som varit del av att utföra urvalet? Hur föreslår du att någon som inte vet hur urvalet gjorts skall beskriva hur urvalet gjorts? Totalt urlöjlig kritik.
 4. Du får gärna förklara vad det är för svindelforskning du talar om. För valet av länder i Keys graf från -53 och Seven country study har tydligt förklarats.
 5. Du tycker inte att det är relevant med utbildning inom fysiologi när man studerar fysiologi?
 6. Herr Keys fullföljde utbildning inom nationalekonomi, statsvetenskap, oceanografi, zoologi, biologi och fysiologi. Han lärde därtill ut fysiologi på universitetsnivå.
 7. Av vilken anledning tror du att jag kommer få mina "fiskar varma"? Taubes och Eenfeldt har båda hävdat att Keys fuskat med sin forskning. Tråden handlar inte om huruvida Keys korrelationsdata visar på kausalitet eller inte. För den delen har Keys aldrig förnekat att han arbetade med korrelationsdata. Det handlar om spridningen av Keys som fuskare. Du har bevisligen inte heller bemödat dig att läsa vad jag skrev i den tråden som denna tråd bygger på. Urvalet av de sju studierna i "Seven country study" är väl beskrivna i Seven Countries. A multivariate analysis of death and coronary heart disease och än mer utvecklat i On the trail of heart attacks in seven countries som går att läsa gratis här: http://sph.umn.edu/site/docs/epi/SPH%20Seven%20Countries%20Study.pdf
 8. Att du ens kan komma med ett sådant påstående efter en film på youtube. Det är stor skillnad mellan alkoholism och diabetes och deras behandling.
 9. Du får gärna specificera dig vad dessa länkar svarar på. Detta fick mig att anta att du hade koll: Jag undrar fortfarande vad du menar med att "inflammation driver processen". Om det nu är så att inflammation driver på aterosklerosen för att kolesterol penetrerat cellväggen så är det ju kolesterolet som bär skulden. Inflammationen försöker ju bara skydda kroppen, som att skylla ett djup skärsår på plåstret.
 10. Jovars, Herr Miljöprofessor är utmärkt att hitta argument ifrån när det gäller detta. Han häver ur sig så mycket strunt så det finns mänger av material att bygga argument av.
 11. Kan du referera till specifik artikel av framinghamstudien? Det vore intressant att få se källorna till dessa siffror. Om nu inflammation driver processen så betyder det ju inte att kolesterol inte orsakat den. Hävdar du att sdLDL inte är några problem såvida kärlet inte redan är inflammerat? Vad är det förresten som fått dig att se LDL som ett "plåster"?
 12. Vore även intressant om du skulle vilja länka de studier som kopplar låg kolesterol med neurodegeneration. Att neurodegeneration skulle vara en känd biverkan av statiner är jag dock inte medveten om.
 13. Såvida Aftonbladet inte på eget bevåg kontaktat Slv så har de förvrängt slv:s, eller snarare Leif Busks ord totalt.
 14. Det vore intressant att få se studierna gällande påståendet om lågt kolesterol.
×
×
 • Create New...