Jump to content

RobinEH

Medlem
 • Posts

  391
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by RobinEH

 1. ...och du fortsätter med samma nonsens. Då råder jag att du läser igenom tråden.
 2. Bristfällig? Det är tydliga stycken om val av land. Vill du läsa metodikdelen för Seven country study, ja då får du läsa rapporten i sin helhet. Är det nu plötsligt okej för någon som har vetskap om metodiken att skriva om metodiken? Hylla sig själva? Det är fullt korrekt det han skriver. Seven country study var den första studien av sitt slag. Och så tar vi ännu en gång och undviker sakfrågan. Det jag har skrivit har inget med Keys fynd att göra, det har att göra med anklagelserna om forskningsfusk. På vilket sätt smutskastar jag Eenfeldt och Taubes? Båda har i sina böcker anklagat Keys för forskningsfusk utan att läsa igenom relevant litteratur.
 3. Men snälla nån. Vem skall beskriva urvalet om inte någon som varit del av att utföra urvalet? Hur föreslår du att någon som inte vet hur urvalet gjorts skall beskriva hur urvalet gjorts? Totalt urlöjlig kritik.
 4. Du får gärna förklara vad det är för svindelforskning du talar om. För valet av länder i Keys graf från -53 och Seven country study har tydligt förklarats.
 5. Du tycker inte att det är relevant med utbildning inom fysiologi när man studerar fysiologi?
 6. Herr Keys fullföljde utbildning inom nationalekonomi, statsvetenskap, oceanografi, zoologi, biologi och fysiologi. Han lärde därtill ut fysiologi på universitetsnivå.
 7. Av vilken anledning tror du att jag kommer få mina "fiskar varma"? Taubes och Eenfeldt har båda hävdat att Keys fuskat med sin forskning. Tråden handlar inte om huruvida Keys korrelationsdata visar på kausalitet eller inte. För den delen har Keys aldrig förnekat att han arbetade med korrelationsdata. Det handlar om spridningen av Keys som fuskare. Du har bevisligen inte heller bemödat dig att läsa vad jag skrev i den tråden som denna tråd bygger på. Urvalet av de sju studierna i "Seven country study" är väl beskrivna i Seven Countries. A multivariate analysis of death and coronary heart disease och än mer utvecklat i On the trail of heart attacks in seven countries som går att läsa gratis här: http://sph.umn.edu/site/docs/epi/SPH%20Seven%20Countries%20Study.pdf
 8. Att du ens kan komma med ett sådant påstående efter en film på youtube. Det är stor skillnad mellan alkoholism och diabetes och deras behandling.
 9. Du får gärna specificera dig vad dessa länkar svarar på. Detta fick mig att anta att du hade koll: Jag undrar fortfarande vad du menar med att "inflammation driver processen". Om det nu är så att inflammation driver på aterosklerosen för att kolesterol penetrerat cellväggen så är det ju kolesterolet som bär skulden. Inflammationen försöker ju bara skydda kroppen, som att skylla ett djup skärsår på plåstret.
 10. Jovars, Herr Miljöprofessor är utmärkt att hitta argument ifrån när det gäller detta. Han häver ur sig så mycket strunt så det finns mänger av material att bygga argument av.
 11. Kan du referera till specifik artikel av framinghamstudien? Det vore intressant att få se källorna till dessa siffror. Om nu inflammation driver processen så betyder det ju inte att kolesterol inte orsakat den. Hävdar du att sdLDL inte är några problem såvida kärlet inte redan är inflammerat? Vad är det förresten som fått dig att se LDL som ett "plåster"?
 12. Vore även intressant om du skulle vilja länka de studier som kopplar låg kolesterol med neurodegeneration. Att neurodegeneration skulle vara en känd biverkan av statiner är jag dock inte medveten om.
 13. Såvida Aftonbladet inte på eget bevåg kontaktat Slv så har de förvrängt slv:s, eller snarare Leif Busks ord totalt.
 14. Det vore intressant att få se studierna gällande påståendet om lågt kolesterol.
 15. Passar inte vad som bjuds på så får man helt enkelt ordna med maten på egen hand. Kanske är det dags att avskaffa skol- och förskolebespisningen.
 16. Dock skriver de "med smak av stevia". Här är en bild på nuvarande förpackning: Och här är en bild på tidigare förpackning:
 17. Det har hon dock rätt i. En tillsynes oskyldig restriktion kan bli extrem. Dock tycker jag inte att detta är samma som att man måste äta godis för att må bra.
 18. Antingen är personen i behov av utbilning eller så har du missuppfattat vad personen sa.
 19. Definitivt blodpudding. Är man riktigt sugen så kan det kombineras med vad som helst, dock är ju alltid rårörda lingon att föredra. Någon äcklig juice till vill jag inte ha.
 20. Kritik? Måste kommit senare då för allt jag hörde var folk som svamlade om det ena och det andra och Aschberg som satt och försökte få dem att avsluta.
 21. Oh herre! Efter 1 timma och 50 minuter så klarade jag inte mer. Vad är det för folk som ringer egentligen? Flertalet av dem lät ju helt borta.
 22. De ger procentuella rekommendationer för att gemene man skall slippa sitta och räkna på gram per X och hit och dit. WHOs rekommendation är inte mer än vad som behövs. Har man i syfte att styrketräna och bygga muskler så är det vettigt att öka till runt 1,5g protein/kg kroppsvikt. Att man konsumerar 2g protein/kg kroppsvikt är för att det är bättra att äta lite mer än som behövs än att råka få i sig för lite. Har man inte i syfte att gå ner i vikt utan håller en positiv energibalans så blir proteinbehovet för styrketränande lägre.
 23. De flesta märkena som säljs i Sverige är bra. Personligen använder jag "Micro 100% Whey active" av Self. Innehåller 4% kolhydrater och finns i massa goda smaker. Sötad med det gamla goda aspartam, men finns även med stevia. Brukar säljas rätt billigt och XXL har flera gånger reat ut dem för 149:-/kg.
 24. RobinEH

  Ägg

  Jajamensan, fineli har med niacinekvivalenter på sina beräkningar. Enligt http://www.fineli.fi/food.php?foodid=858〈=sv så innehåller 100g ägg 3.6mg NE.
×
×
 • Create New...