Jump to content

Asta_B

Medlem
 • Posts

  81
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Asta_B

 1. Asta_B

  Högt LDL

  Tack Jag äter och mår gott.
 2. Asta_B

  Högt LDL

  Tack snälla. Övertalnngskampanj pågår på arbetet men jag står på mig.
 3. Asta_B

  Högt LDL

  Tack snälla. Jag tar det till mig.
 4. Asta_B

  Högt LDL

  Hej. Jag har nyligen kontrollerat mina prover gällande kolesterol. Arbetar på vårdcentral och nu vill de att jag äter statiner . Det vill inte jag. Jag äter liberal LCHF är inte överviktig. Tränar 4- 5 dagar i veckan. LDL/HDL kvot 3,1 kolesterol 7,3 HDL 1,7 mmo/L LDL 5,3 mmol/L Triglycerid 0,85 mmol/L Jag är 57 år och känner mig faktiskt hyfsat frisk. Har en Ulcerös i botten men som just nu sköter sig utmärkt. Dock blev jag orolig av deras oro. De vill mig väl men vi tänker nog olika. Bör jag oroa mig?
 5. Jag har kollat den för någon månad sedan. Då låg jag lite för högt i Levaxinet och var ständigt speedad. Nu äter jag endast 25 µg Levaxin om dagen och värdet ligger bra. Jag har ätit Lågkolhydrat kost i cirka 6 år. Hade aldrig problem med TSH innan. Tack för ditt inägg.
 6. Hade svimmat av om den återvänt. Glad och lycklig över att slippa eländet. Och ja! Det borde ha märkts
 7. Stress kan nog vara en orsak. Nytt jobb, mycket att lära och långa dagar.
 8. Jag är 55 och har passerat det stadiet men det kanske kan uppstå en sådan trötthet ändå
 9. Jag äter alltid frukost och aldrig fettkaffe.
 10. Jag har den senaste tiden drabbats av enorm trötthet samt börjat frysa efter lunch. Blir så intensivt trött att jag i vissa fall bara måste lägga mig. Svårt när jag jobbar dock. Frossan kommer som inifrån och tröttheten är förlamande. Jag äter lågkolhydratkost. Någon som känner igen sig?
 11. Intressant läsning. Jag har också jätte problem med ländrygg/ben. Drar nu hela tiden in på alla mejeriprodukter. Inväntar positivt resultat. Vad roligt att det blev så bra för dig
 12. Inte et dugg svårt Det gäller ju att ta hand om sig
 13. Ja, jag vet ju det så nu får jag tänka om lite. Vet inte riktigt hur bara. Men har nu fått bra uppslag här.
 14. Jag använder kokosfett men har aldrig testat Ghee. Det kan man väl göra själv?
 15. P--LDL/HDL 4,4 P--LDL-kolesterol 6,6 mmol/L P--Kolesterol 8,7 mmol/L P--HDL-kolesterol 1,5 mmol/L P--Triglycerider 0,87 mmol/L Dessa var det.
 16. Då blir det mera fisk i denna familj.
 17. Hon sa att APO kvot är samma lika som vanliga prover. BT 110/76 Sockret har kanon värden. Jag är rent ärligt inte oroad. Mer fundersam på vad jag mer kan göra. Och som tur är så älskar jag fisk
 18. Idag ringde min läkare om provsvaren med förhöjda kolesterol värden. Hon ansåg inte att jag behövde mediciner ännu då triglyceriderna ju såg väldigt fina ut. Men hon ansåg att jag borde se över mina kostvanor . Jag äter relativt strikt lchf. Inget gluten, så lite socker som möjligt och har nu även dragit ned på mjölkprodukterna.Tränar 4-5 dagar i veckan och går varje dag minst en halvmil. Vad kan jag mer göra för att inte få högre värden?
 19. Asta_B

  Provsvar

  Tack, snälla jag ska kika idag.
 20. Asta_B

  Provsvar

  Hon vägrade ett Apokvot när jag var där. Sa att det säger inget mer om värdena.
 21. Asta_B

  Provsvar

  Jag äter relativt strikt. Eventuellt några rotsaker till helgen. Har dragit ner på mejeri och äter i stort sett aldrig socker. Kött, fisk, kyckling och grönsaker samt kokosfett, smör och ibland grädde. Tränar 4-5 dagar i veckan. Lever sunt. Kan tyvärr inte äta mycket kål och lök pga min Ulcerös. Jag brukar skoja om att jag borde leva på enbart kött och fett för att magen alltid ska må gott.
 22. Asta_B

  Provsvar

  Tack snälla! Precis vad jag behövde läsa idag.
 23. Asta_B

  Provsvar

  Siffrorna som står först är mina värden. Siffrorna som följer är referensvärden från Vårdcentralen. Sorry att det blev så rörigt.
×
×
 • Create New...