Fresia

Medlem
 • Innehållsantal

  18
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

18 Bra

Om Fresia

 • Rank

 1. Fresia

  Provsvar ferritin

  Ja, glutenfri i den mån jag kan påverka men frågar aldrig om det är glutenfritt om jag t ex är på restaurang eller bortbjuden så något kan slinka ner. Måste kanske bli tuffare där med tanke på att jag fortfarande får problem med magen ibland.
 2. Fresia

  Provsvar ferritin

  Mitt Hb är högt o bra, 149. Jag är blodgivare o det ligger alltid högt. Järnet ligger på 19. Jag hade även lågt MCHC 316 g/l. Jag har korta menstruationer så det tror jag inte är problemet utan snarare att det är upptaget som spökar pga att jag emellanåt har problem med tarmen (trots gluten/socker/mejeri fritt)
 3. Fresia

  Provsvar ferritin

  Nu låg det på 12, för fyra år sen på 8 men då var jag väldigt dålig o kunde bl a inte gå många steg innan jag blev andfådd + alla andra symptom.
 4. Fresia

  Provsvar ferritin

  Jag tar en dos askorbinsyra varje dag men inte till varje måltid. Kalcium får jag inte i mej så mycket eftersom jag äter mejerifritt. Har funderat att prova Blutsaft o sen ta ett nytt ferritinprov om ett tag.
 5. Fresia

  Provsvar ferritin

  Fick tillbaka mina provsvar från Werlabs & jag ligger lågt på ferritin (vilket jag även har tydliga symptom på). Jag äter kött, ägg mm så järn får jag i mej problemet måste alltså vara att kroppen inte tar upp järnet. Behöver tips på hur jag ska lägga fram för VC att jag behöver hjälp att utreda detta. Dom tog ferritinprov på mej för 4 år sedan utan min vetskap o då var den ännu lägre men inget gjordes åt det.
 6. Fresia

  Hög puls/fettdrift

  Att gå/springa/gå gjorde jag i början för 3 år sen så jag tycker inte att jag fortfarande ska behöva göra det. Det är väl antagligen min syreupptagningsförmåga.
 7. Fresia

  Hög puls/fettdrift

  ??? Kan du förklara på svenska?
 8. Fresia

  Hög puls/fettdrift

  Jag har ätit LCHF i 5 år o "sprungit" i 3 år/2 dagar i veckan. Jag cyklar även till jobbet varje dag o det är också jobbigt. Jag har gjort arbetsEKG o test för ansträngningsastma men allt var utmärkt.
 9. Fresia

  Hög puls/fettdrift

  Hej! Har problem med min höga puls när jag springer, är sällan under 180 & vid ca 185 måste jag stanna & gå en bit för då får jag ingen luft & jag springer inte särskilt snabbt, snitter är 7,50/km Läste på någon löparsida att om man går på fettdrift så kostar det det mer syre att omsätta till användbar energi i muskulaturen. Är det någon som vet om detta stämmer & vad kan man göra i så fall? Andra tips?
 10. Fresia

  Kolesterol, högt LDL

  Uppdatering efter telefonsamtal med läkaren: Mitt Totalkolesterol & LDL låg på tok för högt & det måste vi försöka få ner. När jag då invände med att t ex Apo kvoten var bra så säger hon att man har egentligen slutat med att ta det provet (tur för mej att dom ändå gjorde det) för det säger inte så mycket. Att HDL var mycket bra & även Triglycerid var hon tvungen att hålla med om men det pratade hon snabbt bort med att LDL är ju så högt & det är det man tittar på! När jag meddela att jag inte var intresserad av medicinering undrade hon varför jag tog provet & jag sa att det var för att lugna företagssköterskan som tog första provet & för att bekräfta för mej själv. Jag avslutade med att säga att jag var väldigt nöjd med mina provsvar & då mumlade hon ett tack & hej då.
 11. Fresia

  Kolesterol, högt LDL

  Hon pratade in på min svarare förra veckan o bad mej boka en telefontid för att diskutera att sätta in medicin för att få ner mitt höga kolesterol. Får se vad hon säger på tisdag men nu har jag motargument, inte för att jag hade tänkt knapra i mej piller ändå. O ja, jag är av kvinnligt kön. Nyfiken bara på vad kvoten 3,2 betyder?
 12. Fresia

  Kolesterol, högt LDL

  Önskar kommentarer ang mina kolesterolprover där läkaren vill sätta in medicin: Totalkolesterol 9,0 HDL 2,8 LDL 6,0 Triglycerid 0,7 ApoA1 2,17 ApoB 1,44 Apokvoten 0,66 är ju ok så kan man gå efter det? Är lite fundersam på det höga LDL värdet Är 47 år, tränar regelbundet, ingen övervikt, äter Lchf sedan ca 4 år tillbaka, inga hjärtproblem i släkten
 13. Fresia

  Histaminintolerans

  Har du sökt/fått någon hjälp av sjukvården? Jag hade kontakt med min vårdcentral idag & fick till svar att något som heter histaminintolerans finns inte & när jag då sa att jag fick söka mej någon annanstans så har jag aldrig hört en läkare som varit så glad att avsluta samtalet. "Tack" sa hon & la på luren. Därför var jag lite nyfiken på om du har haft kontakt med någon vårdinrättning om detta.
 14. Fresia

  Histaminintolerans

  ... (Råkade skicka innan jag skrivit färdigt). Ämnet kallas DAO.
 15. Fresia

  Histaminintolerans

  Jag har faktiskt kommit fram till detta själv efter att ha läst en artikel i tidningen Må bra. Jag har gått till vårdcentralen för att kolla upp mina problem men inget är fel på mej. Mina symptom är: magproblem (som dock är mycket bättre med LCHF), nästäppa, nysningar, rinnande näsa, trötthet, ingen ork när jag springer, migrän minst 1 ggn/månad, hudklåda Jag har röntgat lungorna, gjort arbetsekg, tagit prov på sköldkörteln, kollat upp om jag har astma, gjort allergitester mm mm men allt är ok. Vad jag har lyckats läsa mej till så funkar inte anti-histamin tabletter utan detta beror på att man saknar nåt i kroppen som bryter ner hist