Jump to content

Lisabet

Medlem
 • Posts

  153
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

611 profile views

Lisabet's Achievements

Stammis

Stammis (3/7)

195

Reputation

 1. Mumps = påssjuka measles = mässling
 2. Lisabet

  Trötta muskler

  Ont vid massage har jag tolkat som muskelknutor, det är i alla fall otroligt onda punkter som sitter djupt. Tack och lov inte varje gång, och jag går varannan månad. Min senaste läkare, som jag träffar pga min hypotyreos, såg på testerna att jag tog B12. Jag förklarade varför, och då sa hon att jag skulle också ta folsyra för de hör ihop, så nu gör jag det. Varannan dag tar jag B12 + folsyra, och varannan B-komplex.
 3. Lisabet

  Trötta muskler

  För 15 år sen fick jag ont i musklerna, framför allt de stora lårmusklerna. Jag kunde inte sitta med böjda ben, svårt att gå i trappor, om jag tog i, så kunde jag lyfta den ena foten ca 10 cm, den andra lite mer. Efter ett par år gick jag till en naturläkare, som sa att jag skulle ta en massa stärkande, och rekommenderade B12. På två månader blev jag acceptabelt bra i benen. Jag brukar säga att jag inte är frisk, men till 98% bra. Jag tar fortfarande B12 varje dag. För mycket t ex jordnötter eller fläskkött (jag älskar revbensspjäll) och värken gör sig påmind igen. Jag äter inte mjölkprodukter eller gluten, men det blir en del kolhydrater. Jag vill också äta hela tiden, tyvärr. Förfärligt ömma muskelknutor har jag också ibland vid massage.
 4. Lisabet

  Svag värme?

  Jag har en slow cooker, och använder den till buljong. Jag lägger i benen på morgonen och buljongen är färdig morgonen efter. Jag skulle aldrig ha på spisen så länge och utan tillsyn. Dessutom drar den mycket mindre ström. Så min är verkligen inte till skryt, utan den används. Senast till skroven efter fem ungtuppar, som min dotter slaktat. Det blev två omgångar i slow cookern. Det sista av min andel tog jag till frukost nyss.
 5. Jag reder sås med cashewnötsmör. Det går åt ganska mycket till slät sås, så jag brukar göra svampsås eller med spenat i stället. Svampen fyller bra. En dryg tesked cashewnötsmör eller så vispas ner när svampbitarna är lagom mjuka, lite buljong också. Man kan ta lite arrowrot också, men inte bara, för då blir det slemmigt. Förut tog jag äggulor, men nu äter jag inte ägg heller. I så fall får såsen inte koka, för då blir det omelett.
 6. Min mor fick en propp i benet. En ny, ung, nitisk läkare ville kolla varför, och det uppdagades att mor hade en sällsynt sjukdom, polycytemia vera, där benmärgen producerar för mycket röda blodkroppar. Hon hade några år tidigare lagt om kosten, eftersom hon fick veta att hon hade prediabetes. Hon gick på kontroll varje år, men hade sedan normalt blodsocker. Hon åt inte lchf, detta var på 80-talet, men åt aldrig något med socker i, gick ner ett antal kilo osv. Visst kan sjukdomen berott på alla år av normal-kost, men det tycker jag är lite enkelspårigt.
 7. Jag köper slaktarkorv, 99% kötthalt. Mycket god, vitlökskryddad. Finns på ICA.
 8. Kokosfett från Crearome är ekologiskt, och inte härdat, eftersom det smälter vid 24-25 grader. Det är definitivt inte samma som silverpaketet från Unilever, som har härdat sitt. Silverpaketet från Alba Dalby, ohärdat, säljs inte längre.
 9. Lisabet

  Paleo Crunch

  Håller inte helt med, varje tillagad rätt behöver en ingredienslista, t ex blodgröt. I keramikfynd från ca 700 år sen har man i Danmark funnit spår av en gröt gjord på gräsfrön, hackade nötter och blod.
 10. Lisabet

  Paleo Crunch

  Jag kollade ingredienslistan: Ingredienser: Dadlar*, mandel*, cashewnöt*, paranöt, hallonpulver*, pumpakärna*, sesamfrön*, Solrosfrön*, Vaniljpulver*, Himalayan salt. Det är väl paleo, om något. Säkert väldigt gott, men visst är det mycket kolhydrater.
 11. Påsar? Jag använder tesil, en tesil som är en tång, en rund behållare av nät. Jag har nog tre i olika storlekar.
 12. Jag köpte rödvin häromdagen, och noterade sockerhalten. Så kollade jag de ekologiska rödvinerna i box - det var inte så många i den affären, 5 st. Men en stod ut med 16g/l. Så det är en bra tjänst, även om jag bara dricker ett glas, och det inte blir mycket socker ändå.
 13. Susan Humphries har studerat vaccinationernas historia. Det är ingen rolig läsning. http://drsuzanne.net/dr-suzanne-humphries-vaccines-vaccination/ Jag har inte läst allt, bara hört en del på hennes föreläsningar om c-vitamin.
 14. Jag tror mera på Allan Savory - Hur kor kan göra öknen grön och radera ut växthuseffekten, föreläsning på TED talks, här en länk från kostdoktorn 2013 http://www.kostdoktorn.se/hur-kor-kan-gora-oknen-gron-och-radera-ut-vaxthuseffekten
 15. ..kossorna producerar metangas... Så du anser att utrotningen av bison var en bra åtgärd?
×
×
 • Create New...