Jump to content

Lisabet

Medlem
 • Posts

  153
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Lisabet

 1. Mumps = påssjuka measles = mässling
 2. Lisabet

  Trötta muskler

  Ont vid massage har jag tolkat som muskelknutor, det är i alla fall otroligt onda punkter som sitter djupt. Tack och lov inte varje gång, och jag går varannan månad. Min senaste läkare, som jag träffar pga min hypotyreos, såg på testerna att jag tog B12. Jag förklarade varför, och då sa hon att jag skulle också ta folsyra för de hör ihop, så nu gör jag det. Varannan dag tar jag B12 + folsyra, och varannan B-komplex.
 3. Lisabet

  Trötta muskler

  För 15 år sen fick jag ont i musklerna, framför allt de stora lårmusklerna. Jag kunde inte sitta med böjda ben, svårt att gå i trappor, om jag tog i, så kunde jag lyfta den ena foten ca 10 cm, den andra lite mer. Efter ett par år gick jag till en naturläkare, som sa att jag skulle ta en massa stärkande, och rekommenderade B12. På två månader blev jag acceptabelt bra i benen. Jag brukar säga att jag inte är frisk, men till 98% bra. Jag tar fortfarande B12 varje dag. För mycket t ex jordnötter eller fläskkött (jag älskar revbensspjäll) och värken gör sig påmind igen. Jag äter inte mjölkprodukter eller gluten, men det blir en del kolhydrater. Jag vill också äta hela tiden, tyvärr. Förfärligt ömma muskelknutor har jag också ibland vid massage.
 4. Lisabet

  Svag värme?

  Jag har en slow cooker, och använder den till buljong. Jag lägger i benen på morgonen och buljongen är färdig morgonen efter. Jag skulle aldrig ha på spisen så länge och utan tillsyn. Dessutom drar den mycket mindre ström. Så min är verkligen inte till skryt, utan den används. Senast till skroven efter fem ungtuppar, som min dotter slaktat. Det blev två omgångar i slow cookern. Det sista av min andel tog jag till frukost nyss.
 5. Jag reder sås med cashewnötsmör. Det går åt ganska mycket till slät sås, så jag brukar göra svampsås eller med spenat i stället. Svampen fyller bra. En dryg tesked cashewnötsmör eller så vispas ner när svampbitarna är lagom mjuka, lite buljong också. Man kan ta lite arrowrot också, men inte bara, för då blir det slemmigt. Förut tog jag äggulor, men nu äter jag inte ägg heller. I så fall får såsen inte koka, för då blir det omelett.
 6. Min mor fick en propp i benet. En ny, ung, nitisk läkare ville kolla varför, och det uppdagades att mor hade en sällsynt sjukdom, polycytemia vera, där benmärgen producerar för mycket röda blodkroppar. Hon hade några år tidigare lagt om kosten, eftersom hon fick veta att hon hade prediabetes. Hon gick på kontroll varje år, men hade sedan normalt blodsocker. Hon åt inte lchf, detta var på 80-talet, men åt aldrig något med socker i, gick ner ett antal kilo osv. Visst kan sjukdomen berott på alla år av normal-kost, men det tycker jag är lite enkelspårigt.
 7. Jag köper slaktarkorv, 99% kötthalt. Mycket god, vitlökskryddad. Finns på ICA.
 8. Kokosfett från Crearome är ekologiskt, och inte härdat, eftersom det smälter vid 24-25 grader. Det är definitivt inte samma som silverpaketet från Unilever, som har härdat sitt. Silverpaketet från Alba Dalby, ohärdat, säljs inte längre.
 9. Lisabet

  Paleo Crunch

  Håller inte helt med, varje tillagad rätt behöver en ingredienslista, t ex blodgröt. I keramikfynd från ca 700 år sen har man i Danmark funnit spår av en gröt gjord på gräsfrön, hackade nötter och blod.
 10. Lisabet

  Paleo Crunch

  Jag kollade ingredienslistan: Ingredienser: Dadlar*, mandel*, cashewnöt*, paranöt, hallonpulver*, pumpakärna*, sesamfrön*, Solrosfrön*, Vaniljpulver*, Himalayan salt. Det är väl paleo, om något. Säkert väldigt gott, men visst är det mycket kolhydrater.
 11. Påsar? Jag använder tesil, en tesil som är en tång, en rund behållare av nät. Jag har nog tre i olika storlekar.
 12. Jag köpte rödvin häromdagen, och noterade sockerhalten. Så kollade jag de ekologiska rödvinerna i box - det var inte så många i den affären, 5 st. Men en stod ut med 16g/l. Så det är en bra tjänst, även om jag bara dricker ett glas, och det inte blir mycket socker ändå.
 13. Susan Humphries har studerat vaccinationernas historia. Det är ingen rolig läsning. http://drsuzanne.net/dr-suzanne-humphries-vaccines-vaccination/ Jag har inte läst allt, bara hört en del på hennes föreläsningar om c-vitamin.
 14. Jag tror mera på Allan Savory - Hur kor kan göra öknen grön och radera ut växthuseffekten, föreläsning på TED talks, här en länk från kostdoktorn 2013 http://www.kostdoktorn.se/hur-kor-kan-gora-oknen-gron-och-radera-ut-vaxthuseffekten
 15. ..kossorna producerar metangas... Så du anser att utrotningen av bison var en bra åtgärd?
 16. Det fanns i Sverige nästan 3 miljoner nötkreatur år 1937. Sedan dess har antalet minskat till drygt 1,5 miljoner år 2011, dvs i stort set halverats. (Källa jordbruksverkets statistik) Hur det är i andra länder vet jag inte, men tänk på alla bisonoxar som fanns i Amerika, och som i stort sett utrotades. Wikipedia anger att år 1860 fanns det 60 miljoner djur men 1894 fanns bara 800 individer kvar. Hur mycket metangas producerade de?
 17. Jag gillar D-pearls. De finns i 38 µg (1520 IE) eller 20 µg (800 IE). På vintern brukar jag ta två av de starkare. Det där med att ta olika olika dagar har jag svårt att komma ihåg. Men det vore helt klart bra att få veta vilken dos som skulle vara optimal.
 18. ICA:s ekologiska surkål i plastpåse är inte pastöriserad. Det var den i alla fall inte förut, när jag mejlade och frågade. Den brukar finnas bland grönsakerna. Själv gör jag kimchi, 3-dagars snabbvariant.
 19. Revbensspjäll, jag säger bara revbensspjäll. Det lagar jag ytterst sällan, för jag har så svårt att inte ta ett till, ett till, trots att jag är proppmätt. Kalla direkt från kylskåpet varar inte länge.
 20. Jag handlar mitt nötkött från Mossagården. De levererar till en massa små orter i Skåne och södra Småland, men inte kött varje vecka.
 21. Jag har köpt Precript-Assist här: http://www.tarjarunfeldt.se/shop/product/prescript-assist-60-capsules?tm=
 22. Är inte höjd risk för diabetes en av biverkningarna till statiner?
 23. Och orsakerna till istiderna finns inte kvar? Alltså, jag tror att klimatet fortfarande kan ändra sig hej vilt utan människornas påverkan. Detta innebär inte att vi kan eller bör fortsätta att förstöra vår miljö, men jag anser att det är en annan fråga än klimatfrågan.
 24. Varför har vi haft istider? Och varför slutade de? När det finns någon bra förklaring till det, så ska jag tro på att vi människor har den största påverkan på klimatet.
 25. Suzanne Humphries har forskat om vaccinationer och har en del föreläsningar på youtube. Hon är inte positiv, om man säger så. Jag har inte lyssnat specifikt på de föreläsningarna, utan om c-vitamin, men det som sades där om vaccinationer får mig verkligen att fundera.
×
×
 • Create New...