Jump to content

emmabirgitta

Medlem
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

About emmabirgitta

 • Birthday 06/26/1950

Profile Information

 • Gender
  Male

emmabirgitta's Achievements

(2/7)

13

Reputation

 1. Det känns som jag ger upp men så försöker jag igen och under dessa perioder har jag gått upp i vikt. Jag vet inte vad jag skall tro snart. Magen sväller upp när jag äter ägg, grädde m.m. När jag äter kolhydrater blir jag kallsvettig och mår jättedåligt. Jag har epilepsi och vet att det är inte bra för den. Jag bara tänker på mat. Även om jag är mätt så vill jag äta. Jag har i alla fall lärt mig att frukt är sötsaker. Jag är ensamstående 66 år och kvinna. Det är inte roligt att laga mat. Nu har jag köpt en massa lammkotletter till bra pris. Jag älskar ju potatis. I dag åt jag grönsallad, 2 stekta korvar, 2 muffins, 2 smörgåsar, flera skivor salami, ost med smör på, en yoghurt med fruktsmak. Ja, inte går jag ner i vikt precis. Jag cyklar mycket. Ibland köper jag en flaska vin och det gör inte saken bättre för då äter jag ännu mer. Jag jobbar och blir trött när jag kommer hem och tanken på att sätta igång och laga mat. Jag måste fråga, får ni inte problem med magen av ägg, grädde, bacon. Blomkål då får jag gaser så jag lyfter. Tyvärr kan jag inte äta fisk pga allergi, inte någon form, ej heller skaldjur. Jag känner att jag håller på att äta ihjäl mig. Hjälp?
 2. Jag har astma, celiaki och epilepsi. Har varit fri från epilepsi under cirka 30 år och efter svåra infektioner efter ortopedisk operation har den kommit tillbaka igen så nu får jag stå på Ergenyl Retard och Tegretol Retard i höga doser. Gissa om jag gått upp i vikt. Tidigare gick jag ner väldigt mycket från över cirka 110 kg till 80. Nu väger jag 94 kg. Infektionerna har varit tuffa och genomgått många operationer. Har haft en riktig förkylning som gick direkt ner till lungorna och infektion och cortison. Gissa om jag är trött. Jag har bara ätit bröd, glutenfria bröd, chokladbitar m.m. Jag var så trött och orkar inget. Jag vet att epilepsin blir bättre av LCHF men har bara inte orkat, har varit så trött. Jag blir ju så trög av medicineringen. Hjälp mig ni som vet hur man skall göra. Jag kan t ex äta flera hg skinka på en gång, tjocka ostskivor, ägg. Jag älskar fet mat och kött. Häromdagen orkade jag bara inte utan gick ut och åt rotmos och fläsk. Jag älskar grädde. Det är som kroppen bara skriker efter fett men jag blandar i hop och äter för mycket. Jag tror att jag stress-äter. Ni som känner igen er, även ni andra, skriv och svara. Måste jag väga all mat? Gick med i viktklubben på Aftonbladet och det ger ingenting.
 3. Jag har småätit och blandar ihop lchf och kcal. Har tom gått med i Viktklubben, där har jag inte registrerat ett jota. Jag vet inte vad jag skall göra. Har dessutom tidigare berättat att jag har epilepsi och den har kommit tillbaka med kraft så nu tar jag höga doser. Hjälp.
 4. Jag har hetsätit kolhydrater, 4 lussekatter, glutenfria. Mjölk, som jag inte dricker annars. Sharonfrukt. Jag har bara blivit så trött på ständig magvärk, förstoppning , uppblåst mage. Nu har magen kommit igång. Jag har försökt med allt men nu ger jag upp.
 5. Nej han finns inte i Stockholmstrakten utan i södra norrland
 6. Nu har jag till lunch ätit bladspenat och 1 pkt bacon. Känner mig ganska tillfreds. I bladspenaten läste jag mig till att det var 0,4 kolhydrater. I bacon 0. Om jag förstått det hela nu så är det perfekt; men skall jag räkna kalorier också då vet jag inte hur man skall tänka.
 7. Jag förstår inte. Grädde är det ju bara fett i och lite kolesterol. Hjälp!!!!
 8. Jag är 64 år. Har celiaki, epilepsi, astma. Epilepsin var borta cirka 30 år. Nu har den kommit tillbaka. Undrar om det kan vara pga att jag drack cola zero? Har i alla fall slutat med det. Jag lockas väl mycket av att många säger att de går ner 10 kg på 1 månad och att jag skall lyckas snabbt med att dricka grädde, äta bacon, korv men det är nog som du säger.
 9. Jag har som jag tyckt följt lchf men nu har jag gått upp lite i vikt. Det är väl det där med vispgrädden som gjort sitt. Jag har på morgonen ätit 1 kokt ägg, någon ostskiva med Bregott på. Har dessutom småätit mortadella korv. I äpple eller apelsin. Sedan någon ostskiva då och då. Lite vispgrädde. Igår åt jag en liten ring fläskkorv till middag. Rucola sallad, inte mycket. 1 liten tomat. Olivolja blandad med citron. Några skivor färsk gurka. På kvällen kaffe med vispgrädde. Ja, så har det fortsatt. Eftersom min neurolog sagt åt mig att det är ok att följa lchf mot epilepsi så försöker jag så gott jag kan. Vad tycker ni om det här. Skall jag ta bort vispgrädden? Jag skrev om det här förut och fick lite olika idéer men nu har jag gått upp i vikt. Är det korven som jag älskar så mycket som gör det här?¨Tacksam svar.
 10. :)Efter att ha varit fri från epilepsi under många år har den kommit tillbaka. Jag frågade min neurolog vad han tyckte om att jag skulle pröva LCHF. Fick svar igår och han tyckte det var helt ok att försöka med det. Tänk att det finns neurologer som tror på det här. Nu behöver jag ju gå ner i vikt efter medicinering samt mot epilepsin. Jag har försökt nu några dagar och jag mår jättebra förutom att jag kan känna av gallan lite. Jag känner mig emellertid väldigt glad. Något har i alla fall hänt. Benen har blivit smalare. Jag känner att magen(bilringarna) har blivit mindre men bara ½ kg i vikt. Fortsättning följer.
 11. Undrar om jag kan äta hur mycket vispgrädde som helst. Jag blir oerhört mätt av det. Jag har de dagar som jag ätit kolhydrater ätit som mest 1 äpple eller 1 apelsin. Jag upptäckte att jag dansade runt av musiken. Det var länge sedan. Jag har ju epilepsi och astma samt en skada. Jag har varit mycket svullen i benen av epilepsimedicinen men nu verkar det som att det börjar lossna. Jag tycker det är jobbigt att hålla på att väga allting, det påminner om kcal-räkningen. Har nu slutat med alla sötningmedel. Hur mycket kolhydrater bör man inta på 1 dag?
 12. Jag försöker hela tiden läsa mig fram till hur mycket saker och ting skall väga. Är ju kvar i den gamla trallen om att väga maten. Jag småäter mycket då jag inte mår bra. Har fått tillbaka epilepsin som varit försvunnen i många år. Äter starka tabletter och får öka allt eftersom anfallen kommer. Läser nu att LCHF är bra mot epilepsi. Jag väger dessutom för mycket. 20 kg. Tidigare gick jag ner i vikt med LCHF men efter en olycka har jag ätit vanlig mat. Dessutom dricker jag mycket Cola Zero istället för ett glas vin. Kan någon tipsa mig om hur mycket man bör äta per dag.
 13. Ja, det där med morgonmackan är nog värst. Kaffe är ett måste. Jag skall försöka med att utesluta morgonmackan och istället ta ost med smör och ägg. Jag vet ju också att epilepsi kan bli bra utan kolhydrater. Jag har inte så mycket besvär av epilepsin men måste medicinera. Jag tror att jag fått de flesta autoimmuna sjukdomar som går att få så jag borde sätta igång riktigt. En syster har reumatism. Många säger åt mig att du skulle äta fisk men där går gränsen, jag mår illa av bara lukten. Får man äta 1 frukt om dagen? Grönsaker ovan jord kommer jag ihåg skulle vara bra. Äter mycket sällan potatis, aldrig ris eller glutenfri pasta. Vin? Ja, det är funderingar. En sak är jag jättesäker på att jag hade aldrig överlevt alla operationer och infektioner om jag inte gått ner i vikt innan. Jag läser nu en bok som heter "dansa på deadline". Den handlar om hur man skjuter upp saker och ting, prekastinering Nu vet jag att jag inte kan skjuta upp det här längre. Tack för alla fina svar. Jag kommer att skriva vidare i den här bloggen. Birgitta
 14. Hej! När jag låg på sjukhuset fick jag åter börja med vanlig mat med kolhydrater mm. Jag liksom tappade orken när jag såg hur kg gick upp hela tiden. Det är så lätt att tappa fattningen. Nu börjar jag om igen med LCHF. Jag tror inte att det blir den strikta utan att jag ex tar en glutenfri brödbit på morgonen. Jag sluta röka för många år sedan och började med kaffe istället. Nu har jag i lite mjölk i kaffet och det är jättegott så det får bli lite kolhydrater Jag tittar med en suck på mina kläder som jag inte kommer i. Tog just nu en liten bit kyckling som mellanmål. Jag har aldrig fått riktigt kläm på hur mycket man skall äta. Kan man äta jättemycket fett. När jag gick ner förra gången åt jag lite kolhydrater och fett, dessutom gick jag mycket stavgång. Jag känner att jag är på gång.
 15. :Hej! Jag har tidigare gått ner i vikt från 115 kg till 80 kg. Efter en olycka med flera operationer och infektioner har jag gått upp i vikt till 93 kg. Jag är oerhört trött. Dessutom gick min bror bort nyligen vid 69 års ålder. Min far blev endast 52 år. Båda hade hjärt-lungproblem. Man säger att min bror hade tjockt blod. Nu behöver jag gå ner i vikt men är rädd, jag gick ner med hjälp av Annika Dahlqvist LCHF senast. Jag älskar allt som är fett, såsom smör, ost, kyckling med skinn m.m. Jag dricker mycket kaffe men har börjat med ovanan att använda mjölk i kaffet. Jag har aldrig haft tillstymmelse till diabetes. Har astma, celiaki och epilepsi. Varje morgon börjar jag med en liten glutenfri smörgås med Bregott och ost. Egentligen räcker det fram till lunch men det är det där småätandet som inte är bra och att jag inte rör på mig som förut. Jag har kollat blodet tidigare i år och det var ok men nu när min bror gick bort hastigt då blev jag rädd. Jag vet ju att det funkar för viktnedgång.
×
×
 • Create New...