MidjAnn

Medlem
 • Innehållsantal

  98
 • Gick med

 • Besökte senast

Allt postat av MidjAnn

 1. MidjAnn

  Kär i en tjockis

  Tack för alla fina och utförliga svar! Det är verkligen en fantastisk resurs, det här forumet. Ni har hjälpt mig att få perspektiv på det psykotiska tillstånd som en förälskelse kan vara, och vad man kan lära sig om sig själv i en sådan situation. För min del att jag går i spinn och löper händelserna i förväg. Jag behöver varken fantisera fram krisscenarier eller besluta i förväg hur jag ska förhålla mig. Bara ta en stund i taget, och leva bäst jag kan under tiden. Tack, allesammans!
 2. MidjAnn

  Kär i en tjockis

  Det är en välinformerad person med högar av kokböcker, det är lite av problemet, som du säger, att attityden är att gourmetmat är en fin hobby som man kan umgås kring. Så det är både finmiddag plus skräpmat till efterrätt. Jag har sett umgänget, de är ännu tjockare, de skrattar öppet att "jag är visst matmissbrukare" som för att förekomma ev kritik. Ju mer jag tänker på det under den här diskussionen desto mer upptäcker jag likheterna med alkoholism. Jo min "person" har haft flera förhållanden tidigare, har även barn.
 3. MidjAnn

  Kär i en tjockis

  Stort tack för ditt kloka och uttömmande svar! Det är till stor hjälp faktiskt, för det är så svårt att veta vad man kan och inte kan göra, och var gränsen går för att trampa nån på tårna.
 4. MidjAnn

  Kär i en tjockis

  Men hur tycker du då, utifrån dina erfarenheter, att jag ska förhålla mig utifrån min ursprungliga fråga?
 5. MidjAnn

  Kär i en tjockis

  Det är det glupande, hejdlösa, nästan desperata, som stör mig. Som om varje macka gällde livet. Jag tror att Maria F är nåt på spåren när hon jämför det med alkoholism. Matmissbruk? Aldrig tänkt i de banorna (eller sett det så tydligt) förr. Att vara ärlig, ju förr dess bättre, det tar jag till mig. Helt rätt. Det är grymt att gå och tänka sånt här i hemlighet.
 6. MidjAnn

  Kär i en tjockis

  Ja där är du nåt på spåren. Jag har gjort, och lämnat, erfarenheten att va med en alkoholist, och en rökare skulle absolut även villkoras. Kanske är det missbruket jag ser som stöter mig? Hrm, nu fick jag nåt att fundera på... Tack!
 7. MidjAnn

  Kär i en tjockis

  Jag menar att hen är inte sig själv så här. Jag måste använda egen fantasi för att se den riktiga personen bakom hullet. Fetman är som en förklädnad. Utraderar de personliga anletsdragen. Som killar med helskägg - alla ser likadana ut.
 8. MidjAnn

  Kär i en tjockis

  Jaha??? Men det skulle ju kännas som ett nederlag. Jag vill inte att den ska försvinna. Jag vill att den ska ökas, förlängas och multipliceras :-)
 9. MidjAnn

  Kär i en tjockis

  "Släppa det hela" ? Vad menar du? Avbryta kontakten?
 10. MidjAnn

  Kär i en tjockis

  Det har du rätt i, men så långt har det inte ens kommit här. Fast jag ska erkänna att jag kollat in de faktorerna och där är det nog inga problem, tvärtom, vi är bra samstämda i de frågorna. Det är mest det här med ätandet. Ska kanske tillägga att rent estetiskt har jag inget emot mulliga människor, tvärtom tycker jag att det beniga anorektiska idealet är en styggelse. Och ur erotisk synvinkel är mulliga människor skönare ligg, det blir större anläggningsyta, om man säger så. Nej det som stör mig här är att det är för mycket, hälsovådligt, och så bristen på självinsikt. Om jag såg mig i spegeln och såg mig så där skulle jag undra hur i helvete det kunde gå så fel, och av självrespekt genast dra igång en räddningskampanj till mig själv. Bristen på självrespekt, är vad som tänder av mig.
 11. MidjAnn

  Kär i en tjockis

  Bra fråga. Jag uppfattar det som en stark ömsesidig attraktion (och tror jag kan bedöma det) men ingen av oss har vågat ta steget. Jag, av skälen som jag nämnt. Och hen har berättat att vikten är ett stort bekymmer, jag misstänker rädsla och skamkänslor över kroppen är ett stort hinder.
 12. MidjAnn

  Kär i en tjockis

  Snälla hjälp mig i mitt dilemma. Jag är kär i en tjockis. Jag är kär i människan där inne, personligheten och det vi har gemensamt när vi möts och snackar. Men får tusen varningslampor inför att gå vidare till ett erotiskt förhållande. Jag äcklas av den feta kroppen, ovigheten och flåsandet när vi går i uppförsbackar, och har mycket svårt att föreställa mig sex med en sån. När vi åt tillsammans en gång blev jag spyfärdig av att se den desperata blicken, frossandet, hur en hel burk glass trycktes ner efter en stor middag och sen kom chipspåsen fram. Jag lämnade, äcklad och besviken, och bestämde att det var sista gången. Sen har vi ändå fortsatt att ha kontakt per telefon och chat och jag blir kär igen så länge vi inte ses ihop med mat. Bio - kul! Men när en 3 litersbytta med popcorn konsumerats på en person var jag helt avtänd igen. Själv gick jag över till lchf för tre år sen och mår prima. Jag har aldrig varit överviktig, men pendlat över årstiderna ca 5 kg upp och ner. Nu ser jag allt som föremålet för min förälskelse "gör fel". Mackor, glass, gigantiska portioner, lightläsk... medicinerar även mot ADD (utan nån större verkan). Men jag vill inte bli nån besserwisser och anmärka eller komma med mästrande tips. Inte heller lust att ta rollen som vårdare. Hjälp, hur hanterar jag detta?
 13. Det stämmer inte, att oil pulling eliminerar tandstensbildning. Jag började med oil pulling för snart två år sedan och har inte gått till tandläkare eller -hygienist under tiden. Gick nu, och hade m a s s v i s med tandsten. Dock ingen karies, men det är ju inget bevis för något. Fortsätter ändå med oil pulling eftersom det ger en ren och blank känsla i munnen, och faktiskt alltid kör ut några extra skräpsmulor även om jag borstat
 14. Vilka bra och genomtänkta fetthanteringsscheman ni har! Jag behöver uppenbarligen inte oroa mig för er som har eget hus. Men det verkar inte som nån lägenhetsinnehavare har svarat? Hur ska det GÅ med stadsavloppen? När nu hund, katt och egen tunga gjort sitt med fettresterna ska jag slänga återstoden i rabatten, sedan lägga en dinsktablett i vasken och fylla hon med kokande vatten. Det bör duga. Tack för alla svar hör ni, kul att veta att jag inte är ensam om att fundera på såna här saker!
 15. Å herregud detta mildrar inte mina mardrömmar. Men diskmedel löser fett eller hur? Man kanske ska börja överdosera lite? Kanske bättre att skaffa en fettavskiljare? (Bara ordet får mig att rysa.)
 16. Mina katter och även min hund älskar kokosolja och får en liten klick varje kväll. Jag vet inte vad det ska leda till men de är oerhört kräsna på annan mat, vägrar t ex med all rätt att äta torrfoder, så jag hoppas att de själva vet vad som är bäst för dem.
 17. När nu alla går över till fettrik kost, och många börjat med kokosolja, så föreställer jag mig att en hel del avlopp inom kort kommer att proppas igen. Hur gör ni för att undvika det? I många trådar, t ex om kokosolja, står att man ska spotta i toaletten, inte vasken, för att undvika stopp. Det är ju dumt! Det fastnar lika lätt i det röret, även om det är bredare. Hur gör ni för att undvika det? Själv har jag tvingats till helt nya rutiner. Jag har hus med enskilt avlopp, infiltrationsbädd. Jag har mardrömmar om att allt ska bli igenproppat och endast kan repareras med grävmaskin. Jag sköljer med kokosolja varje morgon, är det plusgrader går jag ut (barfota, i pyjamas) och spottar ut i en rabatt. Fast jag vet faktiskt inte hur nyttigt det är för syrénhäcken. Efter hand ser det ut som en full Lucia har passerat och drällt stearin omkring sig. Inomhus spottar jag ut i lite papper, lägger i en burk, och använder efterhand att tända brasan med, när det torkat. Har jag kokosolja i maten, eller i synnerhet om jag kör kokoskaffe med mixern, vågar jag inte diska av som vanligt utan torkar med lite hushållsrulle. Sen ner i komposten (bokashi, klarar fett) eller till brasan. Är jag ensam om att ha så här livliga avloppsfantasier???
 18. Vill tipsa om en blogg med en mamma som har hittat bra argument, här. Har barn som har ADHD och Aspbergers och får kämpa med näbbar och klor för att de ha rätt att äta vad de tål i skolan.
 19. Håret är ju ett slags annonstavla för hälsa och energinivå. Det händer konstiga saker när man ammar. Själv blev jag helt rakhårig under amningen av mina två barn. Jag har alltså naturligt jättekrulligt hår. Lockarna kom tillbaks successivt när jag slutade amma. Min frisör visste allt om det. Det är inte säkert att det här ö h t har med lchf att göra, utan är helt och hållet relaterat till amningen?
 20. Jo jag förstår precis vilka begränsningar det skapar, på alla möjliga sätt. Var bara lite undrande inför att du kallade det "tid". Men ju mer jag tänker på det desto mer känner jag igen det. Jag är också en mycket aktiv person och skulle lätt kunna sätta vettig sprätt på 4 ggr så mycket tid som jag har. Om jag inte var så duktig på att sova skulle jag nog lätt bli manisk. Jag har inte haft någon övervikt som begränsat mig men mina energinivåer har varierat kraftigt. Efter 4 månader på lchf har jag upptäckt att rätt drivmedel faktiskt ger mig mer tid (via ökad energi). Jag är mer fokuserad, har bättre uthållighet, jämnare humör och framför allt den där gnistan, som är startpunkten för allt: att inte bara dagdrömma utan göra det direkt. Verkställande vilja, kanske man kan kalla det.
 21. Hej! Jag har inte följt din tråd tidigare utan först nu läst igenom alltsammans på en gång. En sak som gör mig nyfiken är att det motiv som du nämner oftast, till varför du vill gå ner i vikt, är att du har "förlorat så mycket tid" innan. Hur menar du? Kommer du att få mer tid genom att gå ner i vikt?
 22. En annan sak som har vikt är ju benstommen. Är det möjligt att skelettet förtätas på nåt vis och att vikten går in i det?
 23. Är kokosolja nytt för dig? Jag känner ibland konstigt obehag i svalget av kokosolja, och är därför försiktig med mängderna, särskilt i ren form.
 24. Samma här. Gått ner 10 cm runt midjan men står på samma vikt.
 25. Hur menar du inklusive bönan? Grodden gror ur bönan och efterhand som den gror krymper bönan. Grodden tar sin näring ur bönan. Groddar utan böna kan inte leva. Mängden kolhydrater måste alltså beror på hur länge grodden varit igång.