Jump to content

Helene63

Medlem
 • Posts

  74
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Palma de Mallorca

Helene63's Achievements

(2/7)

109

Reputation

 1. Förresten; måste tillägga att jag hade helt normala kolesterolvärden. Det var kul!
 2. Ja. Enligt min läkare har d-vitaminbristen ökat mycket här sedan man har börjat använda höga solskyddsfaktorer. Dessutom är det ju så att vi visserligen ser vi solen och ljuset mer än dem som bor i Sverige men vi har precis som ni riktiga årstider här. Det är inte som på Kanarieöarna där det är i stort sett samma värme året runt. Det är dock vanlig att folk tror att det solas och badas året runt här på Mallorca
 3. Hej! Fick idag veta att jag har d-vitaminbrist. Min läkare skrev ut ampuller med d-vitamin som jag ska ta så att jag kommer upp i normala nivåer igen. Har känt mig trött på senaste tiden. Läser på nätet att trötthet kan vara ett symptom på just d-vitaminbrist. Är det någon som har erfarenhet av d-vitaminbrist? Hoppas att jag blir lite piggare snart!
 4. So sorry för att jag varit så dålig på att uppdatera!! Det har gått trögt för mig. Jag tränar och äter hyfsat bra men jag har varit trött och känt mig oinspirerad. Idag fick jag provsvar på blodtest som min läkare hade skickat mig på. Det visade sig att jag hade d-vitaminbrist. Kan det vara därför jag är så trött? Fick receptbelagd d-vitaminkur och hoppas att jag blir lite piggare snart.
 5. Det går inget vidare för mig just nu med vikten... Pendlar upp och ner... Jag går ner 5 hg och upp 3 och så där håller det på. Visserligen går jag ju mer ner än upp men det går SAKTA! Nu är de ju ändå så att jag är en sann optimist och idag gläds jag åt följande: Det är helgdag där jag bor - alltså är jag ledig från jobbet. Det är första mars. Vårdagjämning på gång! Det är strålande sol och 15 grader varmt ute. Jag har just laddat ner en ny ljudbok. Jag ska gå ut och promenera i solen och lyssna på min feel good-bok. Inte ge upp! Bara fortsätta tänka LCHF och hälsa.
 6. Dag 10 Det går fint! Jag har kört en liten striktare variant i ett par dagar och vikten går neråt. Härligt! På gymmet undrar de väl vart jag har tagit vägen... Oroa er inte! Jag är snart tillbaka vill jag bara säga till dem!
 7. Dag 6. Vågen visar på minus 1kilo sedan i måndags. Idag har jag min fuskdag. Det ska bli spännande att se hur det påverkar vikten. Åt frukost med fullkornscroissant och färskpressad apelsinjuice på stan vid 11-tiden. En chokladbit på 30 gr åt jag också lite senare. Gick en promenad på stan och när jag kom hem visade stegräknaren över 8000 steg. Det var ju fint! Såg en fin och billig klocka. Den kanske jag kan ha som belöning. T ex när jag har vägt under 70,5 i mer än en vecka. Jag tror att jag ska sätta upp lite mål så där. Får fundera vidare på det. Det har inte blivit mycket gym dessvärre den här veckan. Jag har haft så ont i huvudet! Det brukar bli så de första dagarna på LCHF. Var tvungen att ta migränmedicin för att bli av med eländet. Nu känns det bra dock! :
 8. Dag 4: Idag känns det bättre! Vågen visade på minus och jag är nöjd med vad jag har ätit idag förutom lite för mycket nötter... Det är ju så gott med nötter - det är lätt att det blir för många. Fick dock ruskig huvudvärk på eftermiddagen så det blev inget besök på gymmet. Jag vet att man går ner i vikt med LCHF utan att träna men jag går inte till gymmet för att gå ner i vikt i första hand. Jag går dit för att träna mina magmuskler, få starkare rygg och förbättra min kondition. Det är alltså mer för att ta hand om kroppen än för att minska i vikt om ni hänger med på vad jag menar. Pilates är till exempel en fantastisk träningsform tycker jag om man vill få en fastare och starkare kropp. Stillsamt men jobbigt om man gör det på rätt sätt. Imorgon är det fredag! Tjohoo!
 9. Hej hej! Dag 3. Jag såg just att Kostdoktorn hade länkat till mitt inlägg! Vad roligt! Det kändes verkligen kul! Och förpliktigande! Det kom i precis rätt ögonblick för något som sporrar är exakt vad jag behöver just nu. Det är nämligen så att trots att jag inte har hoppat över skaklarna sedan i måndag (ja jag vet att det bara är onsdag eftermiddag än så länge ) så känns det lite motigt just nu. Det är inte det att det är jobbigt att äta LCHF. Nej, det går som en dans med maten och sockersug har jag inget direkt. Men jag har gått ner väldigt lite och jag hade förväntat mig lite bättre resultat. Jag vet att man brukar rekommendera att inte väga sig varje dag men det har jag svårt att låta bli så jag har sett att det är inget direkt viktras vi talar om sedan i måndags! Jag har mycket goda erfarenheter av LCHF sedan tidigare. För några år sedan gick jag ner 10 kilo utan minsta ansträngning kändes det som. Åh vad bra jag mådde och vad härligt det var att trivas med sin vikt. Jag höll vikten ett bra tag men sedan träffade jag min man och mys-kilona smög sig på. Nu har jag gått upp alla kilona igen. Korkat eller hur? Skillnaden nu emot då är att jag nu är i klimakteriet. Jag är 30 år i själen men på pappret och tydligen rent kroppsligt är jag 53... Jag tycker faktiskt att jag märker att kroppen förändras. Det verkar vara svårare att gå ner i vikt nu än för bara några år sedan och jag tycker att jag har fått en mage som jag inte känner igen. Hur kom den dit? Vi får se hur det går här längre fram i veckan. Kanske får det bli några dagar med riktigt strikt LCHF (dvs utan ost och mjölprodukter och med ägg, kött, fisk, fett och gröna grönsaker) för att få en rivstart. Vi får se. Ska tänka på saken. Men tack snälla Kostdoktorn för att ni uppmärksammade mitt inlägg så att jag nu fick ordentlig motivation! Helene63
 10. Ok! Nu har jag kört igång! Invägning i morse: 73,3 kilo. Midjemått 86. Resan mot 65 är påbörjad. Eller ska jag nöja mig med 67...? Det får vi se! Ingen träning idag eftersom vi hade ett möte på eftermiddagen. Och imorgon är det körövning! ) Det får bli gym onsdag, torsdag och lördag den här veckan. Det känns toppen att vara igång!!
 11. Tack snälla du!! Ja, 63 är mitt födelseår så det blir nog lite segare nu än för några år sedan att gå ner i vikt... Klimakteriet är på G...
 12. Oj då! Det var kul och intressant att se hur en lchf-fri dag i veckan kan rör upp känslor. Haha! Jag har ätit LCHF under ett par års tid för några år sedan så jag vet hur det fungerar och hur effektivt det är men jag tycker att det är så TRÅKIGT att äta LCHF hela tiden. Därför tänker jag som sagt var äta vad jag vill på lördagar. Om det gör att min viktminskning tar längre tid så är det helt ok för mig! För då njuter jag under tiden!
 13. Tack snälla du för det varma välkomnandet!
×
×
 • Create New...