Tigern

Medlem
 • Innehållsantal

  6
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om Tigern

 • Rank
  Nyanländ
 1. Hej! Jag är ny på LCHF och undrar om detta är ett bra matintag eller om jag äter för mycket (är förvånad själv över hur mycket jag behöver för att bli mätt): Frukost: omelett på två ägg + en skvätt grädde, ca 1 msk cream cheese, en halv tomat, 1 msk jordnötssmör Lunch: 1 bit LCHF-pizza (botten gjord på mandelmjöl + ägg) med quornfärs, champinjoner och grön paprika. En klick (ca 1,5 msk) kall bea samt ca 2 dl vitkål till det. Mellis: en skål (1,5 dl) grekisk yoghurt med kanel och några hallon Middag: lax, spenatsås (spenat + grädde + citron), en halv tomat, lite gurka, ca 1 dl smörstekt vitkål Kvällis: en skål (ca 2 dl) grekisk yoghurt med kanel, 2 flatbröd med ett tjockt lager jordnötssmör Är bara 166 lång, väger knappt 55 kg. Tycker själv att detta är väldigt mycket mat, men jag blir hungrig annars.. Vad tänker ni? Tack på förhand!
 2. Ni har rätt i att jag borde äta mer, tyckte bara det var så skönt i början av lchf:andet när jag i flera timmar slapp tänka på att äta eftersom jag blev så mätt i jämförelse med "vanlig" mat. Fastan kommer jag fortsätta med ett tag till, om än bara 2 dagar i veckan, för att det ger andra hälsoeffekter än viktminskning och framför allt för att jag, förutom senaste gången, faktiskt känt mig mycket piggare under fastedygnen. Bra artikel Johanna07 länkade till!
 3. Mitt BMI är 19,6, med andra ord helt normalt. Tycker du att det jag skrev att jag äter kan klassas som svältnivå!? hur mycket äter andra då egentligen? Jag varken fastar eller kör LCHF för att gå ner i vikt, utan för att må bättre (främst bli av med IBS, behov av att äta varannan timma och trötthet), men vill heller inte lägga på mig mer eftersom jag är nöjd med min kropp.
 4. ja det blev faktiskt bättre för en kort stund av en kopp kaffe tack för tipset!
 5. Kanske vill kroppen kompensera kcal-underskottet från fastedagarna men då försvinner ju liksom en del av poängen Hoppas våra kroppar vänjer sig. Svårt att undvika mejerier tycker jag, det blir så himla begränsat (spec då jag inte äter kött/kyckling)! Lycka till
 6. Hej! Jag har kombinerat 24h-fasta (tanken är att köra 5:2, men har valt att fasta några fler dygn per vecka nu i början. 0 kcal-fasta.) och LCHF i en månad nu och det har tidigare fungerat bra (förutom lite övergångsbesvär de första tre dagarna). Jag var tidigare i princip alltid hungrig och tyckte att det var så skönt att denna konstanta hunger och behövet att äta var tredje timma försvann när jag började med LCHF och 24h-fasta. Dock har jag de senaste dygnen fått en fruktansvärd hunger! Det började när jag fastade i fredags: fastedagarna har gått helt ok tidigare men nu blev jag galet hungrig, mådde illa, orkade ingenting och kunde inte tänka på annat än mat. Jag höll ut i alla fall men trots att jag ätit betydligt mer än normalt sen dess så skriker min mage fortfarande! Det är alltså inte sug utan en extrem hunger som inte går att stilla. Igår åt jag: frukost: 3 stekta ägg mellis: en skål (ca 3 dl) cottage cheese, 2 msk vispad grädde, 10 hallon, 2 paranötter lunch: 1 laxfilé, kokt rödkål, 3 msk rydbergs bearnaisesås, riven ost. middag: 2 stekta ägg kvällis: turkisk yoghurt m linfrön (ca 1/2 msk) och kanel Idag (klockan är 12 och jag vaknade 10!!) har jag redan ätit: äggröra på 2 ägg + 3 vitor, 1 avokado, 4 champinjoner, 1 lchf-bröd (gjort på ägg, mandelmjöl, solrosfrön, smör, fiberhusk, fibrexflingor, linförn) med jordnötssmör. Varför är jag fortfarande jättehungrig och vad ska jag göra åt det!? Är tjej, 18 år, 166 cm, 54 kg. Tack på förhand!