Jump to content

Fru Hå

Medlem
 • Posts

  31
 • Joined

 • Last visited

Fru Hå's Achievements

(2/7)

23

Reputation

 1. Gubben snarkar sällan numera :-)
 2. Känner också igen mig. När det blir lite mycket av "livet" kommer längtan efter tröst/belöningsätande suget. Kör ofta tuggummi då, "sockerfritt". Hur bra/dåligt det är vet jag inte riktigt men troligtvis bättre än godis.
 3. Något som fått mig att halka av banan några gånger är "behov av tröstätande". Medger att "behov" kan diskuteras men t.ex. när jag i våras insåg att fem rum och en hall i souterängplanet behövde rivas ut p.g.a. vattenskada blev jag lite "trött och less". Åååå så en kaka hjälpte när jag tänkte på återställandet av eländet. Nu är jag åter på banan med både LCHF och renovering av , i första etappen, rum ett. Jag tycker inte LCHF är "svårt" men ...... Vad fasen "tröstäter" man på LCHF - som inte kräver massor med jobb - det har jag redan mer än jag behöver.
 4. Jag VET hur maten i en familj med lite pengar kan se ut. Nu är barnen utflugna och vi har råd att äta vettig mat men förr var det värre. 250 g. köttfärs, en lök, vatten och en rejäl mjölredning blev köttfärssås till sju personer + att lasset med makaroner var enormt. 1/2 kokt höna blev utmärkt currykyckling enl. samma recept och rejält med ris till istället för makaronlasset. Pannkakor, kanske ibland t.o.m. fläskpannkaka (lyx med ett pkt bacon). Tre köttbullar var till spagettin o.s.v. Hemlagat alltid och jag var mästare på att "koka soppa på en spik" - eller snarare att dryga ut allt med mjöl i olika form. Även hembakat bröd givetvis både till frukost och kvällsmat. Till maten var det ofta saft - hemkokt på bär från trädgården. Potatis till sju var det sällan tid och ork för att skala, vård av barnen (vi jobbade skift, de var alltid hemma) jobb och att trolla med mat, kläder, sy, sticka, sköta hus och trädgård tog för mycket tid, Det handlade om BÅDE brist på slantar OCH okunskap om kolhydraterna. Jag tror att det är väldigt mycket vanligare med "makaroner med makaroner" och bröd i oändlighet som "boven i dramat" än köpt skräpmat i familjer med små medel. Det är hemmaskräpmaten som är faran då, inte månadens enda fest, pizzan på lönedagen.
 5. Jag har gått tillbaka till att betala allt kontant dessutom. Gillar inte att kunna bli spårad seg för steg via bankkortet.
 6. Jisses! http://www.apotekhjartat.se/fakta-rad/fakta-rad-teman/kost-och-naring/behallare-artiklar/at-lagom-med-maltidsmattet/
 7. Jag provade att starta en tråd om detta redan för någon dag sedan, knappt inget intresse tydligen, konstigt. Visst känns det bra att läsa och borde uppmärksammas mer, inte minst med tanke på debatten nyligen om LCHF som ev. orsak till (påhittad) ökad hjärtsjukdom. Världsberömd hjärtkirurg säger....Started By Fru Hå, Aug 06 2013 12:57
 8. Oj, finns det ett förbund för överviktiga.
 9. Det du Helenius m. anhang inte att förglömma journalister. http://www.kostdemokrati.se/scoop/2012/03/13/varldsberomd-hjartkirurg-talar-ut-om-vad-som-egentligen-orsakar-hjartsjukdom/
 10. Undrar om diabetesförbundet kommer att ändra uppfattning om LCHF nu? Man kan ju hoppas för alla vilseledda diabetikers skull. http://diabetesdoc.bloggsida.se/kost/ny-studie-man-mar-battre-pa-lagkolhydratkost
 11. Tycker nog att inslaget är värta att anmäla till granskningsnämnden då ingen representant för gruppen hon i sin debattartikel angriper, vilket är grunden till dagens inslag, är med. Även att REPORTERN tar upp likheten med en religion är MYCKET MÄRKLIGT.
 12. Att vi tar med matsäck beror på att vi vill ha passande LCHF kost även vid dagsturer. Nästan tvunget tyvärr om man vill äta gott inte bara bli mätt på någon ostbit eller så. Tror nog annars att det är ett fikande i tid och otid just för att kolhydraterna genererar sug/hunger.
 13. Lider med dem som får urusla råd och blir riktigt arg på att inte kolhydraternas roll i maten har stor betydelse. Såg ett hastigt inslag av något av programmen och vad fick flickstackaren att äta - bröd, visserligen grovt, med skivad potatis (och något mer jag inte minns) på. Helt galet!
 14. Fru Hå

  Utgifter

  Köp "Ta bort" och sätt på fläcken lite före tvätt.
×
×
 • Create New...