Jump to content

Emmafo

Medlem
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

Emmafo's Achievements

(2/7)

0

Reputation

 1. Ja, jo, alla kroppar fungerar ju inte densamma, men jag har inte ens tappat 'vattenkilorna'. Det känns lite motigt när man varken gått ner på måttband eller vikt efter 6 veckor. Jag skulle vilja ha ett tecken på att något händer =) Är det för mycket kalorier tro jag äter, om jag äter det jag angivit?
 2. Bra jobbat Mats! Har du kört strikt LCHF? Eller hur gjorde du? Hur ser en normaldag med kost ut för dig?
 3. Är det dåligt med omega 6? Tack för kommentarerna! Hur många KH tror du jag hamnar på om jag äter två-tre skivor bacon med två ägg och ost till frukost, med svart kaffe. Köttbit/kyckling/köttfärs med kryddsmör och kokt broccoli/blomkål/rå bladspenat/stekt vitkål till lunch och middag? Tror du jag hamnar i ketos och strikt LCHF? Tack =)
 4. Det har inte hänt något alls med vikten, inte ett gram. Jag vet att alla säger att man ska ha tålamod vilket jag försöker med, men det är svårt när de inte händer något alls. Jag tränar fem dagar i veckan också, på gym samt springer så jag känner att jag har byggt muskler men vet inte om jag förlorat fett. Jag har heller inte förlorat några centimeter runt midjan.
 5. Tack snälla för tipset! Detta hjälper mig mycket. Det är bara svårt att veta vad jag ska göra med smöret, kan inte riktigt äta det som det är. Är inte grädde mejerier som man ska hålla avstånd från? Vad innebär mer avancerad kost? =)
 6. Tack för ditt svar! Ja, jag tycker också det är lite mat men jag vet inte hur jag ska få i mig mer fett och var ifrån? Jag har funderat på periodisk fasta men jag tror inte jag klarar det, jag vaknar alltid jätte hungrig =)
 7. Hallå hej, Jag har kört lchf i fem veckor nu ungefär och tänkte pröva på att köra strikt lchf för att se om något händer med vikten. Jag ser många som äter två ägg med majonnäs till frukost så jag testade det. 10 minuter efter, är jag fortfarande väldigt hungrig, och mot slutet fick jag nästan kväljningar av majonnäsen. Jag tror knappast jag kommer stå mig till lunch med denna frukost, Har ni några tips? Eftersom jag tänkte äta 10 kh per dag så utesluter de alla grönsaker vad jag har förstått, vilket innebär typ kyckling med majonnäs eller smör till middag och lunch? Jag förstår inte hur man blir mätt, utan att må illa, eller är de de som gör att man slutar äta, att man mår illa i stället för att man blir mätt?
 8. Håller helt med er, usch och fy va det inte är gott med kokosolja. Jag skulle också vilja ha tips på att få i mig i det.. Jag kräktes till och med av bullet kaffe med kokosolja för det var så äckligt..
 9. Hur står du dig på två ägg till frukost? Och hur länge? Jag blir hungrig efter en halvtimme av det.
 10. Tack för alla inlägg. Jag kommer in i det mer och mer, fast fettet känns fortfarande lite svårt, men ska pröva med majonnäs såser =) Jag mätte mig överallt med måttband när jag började samt vägde mig, men det har inte hänt någonting på den fronten heller. Tålamod huh? Jag tränar cirka fem dagar i veckan så de måste ju betyda att jag får i mig för mycket kalorier.. Tck för blogg-tipset om Mia i Aussie =)
 11. Hallå, Jag tycker det är väldigt delade meningar om strikt LCHF från höger och vänster. Vissa säger ät mer fett, vissa säger ät mindre mejerier, vissa säger ät mer ost, vissa säger är mindre ost, samtidigt som ost är mejeri. Vissa tycker att att man ska äta grönsaker, andra inte.. Av alla dessa professionella LCHF-are som har hållit på länge och är erfarna, finns det ingen vänlig själ som skulle kunna ge ut exakt recept på frukost, lunch och middag på STRIKT LCHF? Med mått och allt =) Jag har hållit på i fyra veckor med en viktuppgång i stället för viktnedgång. Jag skulle verkligen behöva en rivstart med ett mat-schema som jag kan följa till att börja med. /En helförvirrad själv =)
 12. Tack för informationen! Jag undrar bara hur jag ska äta om jag ska äta mer fett men dra ner på mejerierna? samt bli mätt på protein men inte äta för mycket? Jag bor i Australien och har inte samma utbud som i Sverige (vilket har mycket bättre utbud)! Förslag på hur en frukost, lunch och middag skulle kunna se ut?
 13. Jag vet inte om jag klarar det heller, men kan ju alltid pröva! Jag brukar äta avokado i salladen och creme fraishe till sidan om salladen.
 14. Mjöken i kaffet kan jag tyvärr inte vara utan, men vart ska jag få fett ifrån då?
 15. Hallå! Jag är 175,5 cm lång och väger 84 kg. mitt mål är att gå ner cirka 8-10 kg. Jag har hållit på med LCHF i fyra veckor och har inte gått ner alls. Jag har inte ens tappat "vatten-kilorna" som alla pratar om som brukar vara 2-3 kg. Jag pendlar mellan 84-85 snarare. Jag har även mätt mig i midjan och det har inte hänt något alls där heller. Jag har verkligen läst på, på bloggar, forum, recept etc för att ta reda på det mesta om LCHF innan jag började samt inhandla de ingridienser som är bra. En vanlig dag äter jag: Äggomelett med tre ägg, grädde och någon grönsak till eller bacon samt kaffe med mjölk (hög fetthalt). Lunch: Någon av recepten från en LCHF app, tacopaj, kyckling-grädd soppa, broccoli gratäng och så vidare.. Middag: Kyckling och halloumi med sallad och eventuellt oliver, och soltorkad tomat. Om jag är hungig emellan äter jag lite para nötter eller mandlar, samt ost och salami. Kaffe blir de oftast fler än en gång också, 2-3. Jag testade att dricka MBC till frukost två gånger, men spydde tre gånger av det, kokos-smaken är vidrig. Så tyvärr kan inte de hjälpa mig.. Jag skulle verkligen vilja ha tips på vad jag gör för fel, eller vad jag borde ändra? =) I början åt jag grekisk yoghurt med frön men läste att man inte ska äta så mycket mejeriprodukter så försöker dra ner på det.. Tacksam på alla tips jag kan få =)
×
×
 • Create New...