Elin

Medlem
 • Innehållsantal

  13
 • Gick med

 • Besökte senast

Allt postat av Elin

 1. Elin

  Middag!!

  LCHF-såklart!
 2. Elin

  Middag!!

  Jag äter nog rester på lasagne!
 3. Jag läste en diskussion på en blogg som handlade om att man teoretiskt sett inte skulle gå upp i vikt om man åt dubbla dagsförbrukningen av kalorier i smör, eftersom man inte skulle få ngn insulinutsöndring. Är det resonemanget korrekt?
 4. Konstigt nog så upplever jag mättnaden olika mellan vanliga kokta ägg och tillagade ägg. Om jag kokar två ägg och äter dem med salt eller majo så blir jag hungrig efter någon timme. men om jag däremot blandar två ägg men ett par ostskivor och steker en äggröra så håller jag mig mätt mkt längre, en halv dag normalt. så jag rekommenderar tillagade ägg till frukost.
 5. Jag har sett den och det går bra nu när jag undviker allt socker. Tror inte jag är beroende eftersom jag kan sluta äta allt socker men inte kan ta lite. Hursom, jag är så glad att jag klarar att äta sockerfritt.
 6. Jag har också haft de där problemen förut vilket resulterat i att jag gång på gång fallit tillbaks till ett kolhydratätande, trots att jag vet hur bra jag mår på LCHF. Tyvärr är det så för mig att jag inte kan ta en chokladbit, för det blir alltid mer. Och när jag väl har ätit chokladen kan jag ju ta en macka, för då är ju ändå dagen förstörd. Och är dagen ändå förstörd spelar ju inte veckna någon roll så då trycker jag en godispåse och tänker att jag kör nästa månad, eller ska vi ta årsskiftet?! Och så dividerar jag med mig själv. För mig splear det ingen roll om det är socker eller sötningsmedel, jag klarar inte av det alls. Nu äter jag en vanlig LCHF kost, med två huvudmål om dagen och inga mellanmål eller kvällsmål. Jag undviker yoghurt och andra mejerier förutom gräddiga såser, och på helgen kan jag ta om lite hallon med grädde om jag känner för det. Att inte småäta (även LCHF "godkända" saker) har verkligen hjälpt mig och nu är jag i ärlighetens namn inte ens sugen. Det hjälper mig också att jag insett att om jag äter något nu kommer jag att misslyckas och alltid vara tjock. För oss som är sockerkänsliga tror jag tyvärr inte det går att ta lite ibland så mitt tips är att klippa bort sockret helt.
 7. Helt korrekt Självklart mäter jag blodsocker
 8. Elin

  Faran med mjölk

  Jag undrar också det, och jag har hört att det finns något tillväxthormon (för kalvarna) i mjölken som gör att även vi kan öka tillväxt av mjölk. Är det sanning eller skröna?
 9. Jag brukar mäta mina morgonvärden på insulin och ketoner några gånger i veckan och jag ligger mellan 4,6.5.3 på insulin och mellan 2.2-3.4 i ketoner. Är det normala insulinvärden? Jag tycker de verkar höga i förhållande till vad andra har?! Vad är normala värden på morgonen?
 10. Till middag blev stekte jag kycklingbröstfiléer gyllenbruna och fyllde dem med en örtsmakande färskost. På stekspadet slog jag på grädde och i med en fond du chef kyckling. Denna "sås hällde jag över filéerna i en ugnsform och in i ugnen. Till det blev det en vanlig grönsallad med olivolja. Mumma. LCHF är så enkelt!
 11. Jag brukar ta med mig baby bell, grok eller lite nötter. Kan va gott att knapra på något om man behöver en paus eller fundera över ngt. Ibland tar jag bara vatten men hemmagjort iste funkar också och ibland gör jag hallonsmoothie eller milkshake. Superbra. Lycka till på tentan!
 12. Jag har också sånna perioder ibland och eftersom jag gärna äter ägg till frukost (för att det är så sjukt nyttigt) så brukar jag göra plättar. Mkt ägg men smakar inte alls så. Recept på olika varianter hittar du på 56kilo.se
 13. Måste säga att jag rekommenderar att inte äta ngt gott alls, fokusera på bra mål mat istället. Jag har ätit LCHF i flera omgångar men alltid lyckats falla dit igen. Nu har jag dock helt uteslutit allt sött, även sötningmedel (inkl tuggummi) och jag äter inget extra förutom mina två/tre huvudmål och det går SÅ mkt bättre. Är inte alls sugen längre och det är en enorm lättnad för nu kan jag kanske klara mig. Först nu när jag slutat unna mig göttiga saker känner jag inte längre att jag avstår från något för jag är inte alls sugen. På helgen kan jag tillåta mig en frukost med fröbröd och en efterrätt bestående av lite frysta hallon och visprgädde men det är allt. Mer klarar jag nog inte. Det är ju bara hur jag fungerar men om man äter LCHF för att man är överviktig som jag så tror jag det är en god idé att vänja sig av med småätandet.