Ganymedes

Medlem
 • Innehållsantal

  536
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  2

Ganymedes vann senast 25 Mars 2017

Ganymedes hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

693 Enastående

Om Ganymedes

 • Rank
  Gammal i gården

Senaste besökare till profilen

645 profilvisningar
 1. Ganymedes

  Synpunkter på det uppgraderade forumet....

  Din instruktion fungerar vad jag förstår alldeles utmärkt
 2. Ganymedes

  Synpunkter på det uppgraderade forumet....

  Oops, det verkar som att jag gjort ett par klick i onödan, även om det fungerade också! Det räcker tydligen med att välja "Spara flöde", och sedan kolla så att den grön/vita bocken är markerad. Då behöver man inte ändra bokmärket heller. Ber om ursäkt för det
 3. Ganymedes

  Synpunkter på det uppgraderade forumet....

  Kom och tänka på en sak. Om man har skapat och använder ett bokmärke till sidan "oläst innehåll", så måste man skapa ett nytt bokmärke när man ändrar inställningarna. Annars hamnar man på sidan med dom gamla inställningarna. Samma sak gäller om man, som jag, använder sig av historiken i adressfältet.
 4. Ganymedes

  Synpunkter på det uppgraderade forumet....

  Aha, där var den, under "Innehållstyper". Det är tre klick du måste göra för att det ska sparas som standardflöde till nästa gång. Utöver "Tillämpa..."
 5. Ganymedes

  Synpunkter på det uppgraderade forumet....

  Osäker på var du hittar "Tillämpa..."? Har du följt det här hela vägen? Fungerar för mig.
 6. Ganymedes

  Synpunkter på det uppgraderade forumet....

  Det kanske inte försvinner om man använder samma webbläsare. Här har Peter B beskrivit hur man gör med bild och allt: https://forum.kostdoktorn.se/topic/8987-synpunkter-på-det-uppgraderade-forumet/?do=findComment&comment=121127
 7. Ganymedes

  Synpunkter på det uppgraderade forumet....

  @Nils Engström Direkt under den blå bården lite till höger står det "Oläst innehåll". Klicka på den så kommer du till en bättre sida. Den kan du ställa in efter dina behov. Direkt före "Ämnet" så har du en rund prick eller en stjärna. Är den blåfärgad så kan du klicka på den för att komma till det första olästa inlägget. Om den är ofärgad så har du läst alla inlägg i tråden. En stjärna betyder att du har postat ett inlägg i tråden. @Effie Dom autogenererade inläggen av "Blogg-Poster" kan man ta bort genom att gå in under "Innehållstyper" och där välja dom ämnen man vill ha i sitt flöde. Klicka på kugghjulet efter "Ämnen". Allt utom "Blogg-Poster" förslagsvis då. Under "Tidsperiod" kan man välja "När som helst" och då kan man backa ett år tillbaka. När man har gjort sina val måste man spara ner det genom att välja "Spara som nytt flöde > Skapa flöde" och sen klicka på ikonen med bocken (tredje ikonen efter "Oläst innehåll" till vänster) för att välja det som standardflöde.
 8. Ganymedes

  Vad tror vi oss veta om kolloidalt silver.

  Borttaget av mig.
 9. Jag är nog lite osäker på om det finns någon kritik mot det jag skrev i det där, eller är det bara ett allmänt resonemang? Jo, när man väl sitter där med sin eftertraktade professorstitel mitt i karriären så är det ju inte enklare att tänka kritiskt.
 10. Tack! Jag tänker att det i princip gäller all utbildning. Från första klass. Det är inbyggt i skolsystemet. Skillnaden ligger i att olika discipliner har olika mycket som kan/bör ifrågasättas. Ska man konstruera en bro så ska man nog tänka sig för både en och två gånger innan man ifrågasätter hållfasthetsläran man fick lära sig under utbildningen. Till exempel. Det finns alltid undantag. Och det är bara en tidsfråga innan så gott som alla har tänkt om på den här punkten. Eller dött.
 11. Ganymedes

  Vad tror vi oss veta om kolloidalt silver.

  Om en KS-sajt det länkas till här ovan: https://matfrisk.com/2018/03/08/silver-20-4-ytterligare-ett-tips-utifran/
 12. Ganymedes

  Vad tror vi oss veta om kolloidalt silver.

  Erik "Matfrisk" Edlund fortsätter med genomgång av referenslistan på "thesilveredge.com". https://matfrisk.com/2018/03/05/silver-del-20-1-svar-pa-ett-externt-tips/ https://matfrisk.com/2018/03/06/silver-del-20-2-svar-pa-ett-externt-tips/ Ett par "highlights":
 13. Ganymedes

  Vad tror vi oss veta om kolloidalt silver.

  Mycket bra länk. Ser fram emot dom kommande bloggposterna på "matfrisk". Jag har länkat till Erik Edlunds lysande genomgång av silver tidigare i någon tråd. Här är länk till del 1: https://matfrisk.com/2016/09/28/silver-del-1-grundlaggande-kemi/ Där kan man bland mycket annat hitta citat som:
 14. Ganymedes

  Friskispressen

  Just det, det är ju kostforskning vi pratar om. Man har tydligen ingen aning. Tänk om det farligaste med korven är korvbrödet? https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2015/10/26/kott-listas-som-cancerframkallande/
 15. Ganymedes

  Friskispressen

  Vet vi verkligen det? Finns det alltså bra studier utförda på människor som tydligt visar det? Eller är det epidemiologiska studier, sådana som vi avfärdar när det gäller rött kött och mättat fett? Jag tänker att SLV som vill att vi ska äta mindre bacon och feta korvar, skulle kasta sig över en bra studie som tydligt visade nitritets farlighet om dom kunde. Här skriver SLV om nitrit: https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/oonskade-amnen/nitrat-nitrit-och-nitrosaminer