Ganymedes

Medlem
 • Innehållsantal

  476
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  2

Ganymedes vann senast 25 Mars

Ganymedes hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

592 Enastående

Om Ganymedes

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

221 profilvisningar
 1. Det är något mysko när jag provar i Chrome i mobilen. Knappar jag in "forum.kostdoktorn.se" och trycker enter så hamnar jag på "kostdoktorn.se". Scrollar man ner en bit så finns det en länk till "Forum", då hamnar jag rätt.
 2. Det beror nog mindre på vilken telefon du använder än på vilken app du använder. Försöker du använda Tapatalk så verkar det som att fler har problem med det. Använder du en webbläsare så prova med en annan. Firefox fungerar fint för mig.
 3. Mer finns att läsa på Gunnar Rundgrens blogg: http://tradgardenjorden.blogspot.se/ Och på hans blogg på engelska: http://gardenearth.blogspot.se/
 4. Jo, det var väl det jag tänkte också egentligen Frågan är om startsidan fyller den funktionen på ett bra sätt. Hur den skulle kunna se ut istället har jag ingen åsikt om.
 5. Startsidan går inte att använda för att få en översikt. Den är till för ... hm ... ja, det vet jag faktiskt inte. Leta upp där det står "Oläst innehåll" och klicka där. Då kommer du till en sida där du har en mycket bra översikt över allt som händer på forumet. Lär dig använda den sidan istället. Den sidan går också att till viss del ställa in så att den passar ens egna behov. Dit kan du gå direkt utan att passera startsidan om du vill. Fråga om något är oklart.
 6. Jag skrev två inlägg häromdagen och lät dom ligga kvar som utkast i redigeraren. När jag skulle fortsätta på dom så var dom borta. Dom hade försvunnit över natten. Jag vet inte om jag gjorde något fel eller vad som hände. I alla fall. Ett skrev jag om och det gick väl sådär. Det andra var ett svar på det här jag citerat ovan, men istället för att invänta inspiration till att skriva om det så blir det kortversionen Låt mig provtänka. Vi förutsätter, som Zepp och jag hävdar (framförallt Zepp, jag mer hänger på än hävdar), att det inte finns något metabolt limbo. Kan man då tänka sig att det är hjärnan som blir mer typ fokuserad av ett ketogent tillstånd? Hjärnan i sin tur påverkar hela kroppen. Som hjärnan mår, mår kroppen. Och då kan några gram kolisar per dag göra skillnad. En skillnad som känns i kroppen, men beror på hjärnan. Och då landar jag åter i att det är vårt moderna leverne som gör skillnaden. Vi lever med stress, oro och med oändligt många fler saker som lockar, stör och tar vårt fokus idag, jämfört med hur det var under käppteknologins tidsålder. Sen vet jag inte om det gör någon skillnad i praktiken.
 7. Patrix: Jag har läst igenom det jag skrev igen och det kanske kan uppfattas som lite aggressivt, och det var inte min mening. Jag ber om ursäkt i så fall. Så vill jag inte uppfattas. Speciellt den första meningen borde ha haft en smiley. Den satte tonen för resten. Startar du en ny tråd så kanske jag hakar på, om det går att hålla på en mer principiell och filosofisk nivå. Att diskutera typ temperatur på eld och hållfasthet i stålbalkar (eller motsvarande inom kosten) leder ingenstans, så det har jag inget intresse av. Eller också så kan en moderator flytta dom här inläggen till en ny tråd så är det redan igång. Vad säger du moderator? Det går väl?
 8. Tack för klargörandet
 9. Det är lungt
 10. Patrix: Förstår jag dig rätt om jag tänker att du menar att jag mår så fysiskt dåligt av att tänka mig att det finns en "gigantisk konspiration" vad det gäller kosten, så att jag istället tar till en helt galen förklaring som säger att vi människor har fel och brister? Först tänkte jag att du måste ha vänt upp och ner på begreppet kognitiv dissonans. Det är du som söker förklaringar där inga ytterligare förklaringar behövs. Ockhams rakkniv är tillämplig här tycker jag nog. Jag söker förklaringar som är så enkla som möjligt där det "skaver" som minst. Utan att vara för enkla. Krångla inte till det i onödan. Att förstå människan räcker. Sen tänkte jag att kognitiv dissonans måste vara en dålig förklaringsmodell om den går att vända på så att den passar ens egna syften. Därpå tänkte jag att kognitiv dissonans som förklaringsmodell enbart är meningsfull om man är överens om hur verkligheten ser ut. Och det kan vi inte bli. Samma sak gäller Ockhams rakkniv i det här fallet. Vad ska vi med den till om vi inte är överens om verkligheten. Vem av oss ska bestämma vem av oss som har rätt? På det så tänkte jag att "kommer över det staketet" är en metafor som insinuerar att jag i någon mån är instängd, inskränkt och manipulerad. Typ. Men det kan du väl ändå inte mena? För att sen tänka att jag är nog mer för att "riva ner staket". "Staket", "murar" och "gränser" skymmer sikten och hindrar den mentala rörelseförmågan. Redan i natt tänkte jag att det kanske var ett misstag att posta inlägget, eller i alla fall att jag borde formulera det annorlunda. Risken finns att vi hamnar i en diskussion som inte leder någonstans, inte tillför något och inte gör någon lycklig.
 11. Tack för svar. Då vet jag Även om det är lätt att se att gris inte är lika rött som nöt så hade jag fått för mig att gris räknas som rött kött.
 12. Patrix: Är det inte mycket enklare att tänka sig att vi människor och vår hjärna inte är bättre än så här? Vi gör så här, får för oss saker, går i flock. Vi människor med vår begränsade hjärna tror på det vi fått lära oss, vi ifrågasätter inte auktoriteter, vi ändrar oss ogärna, vi går gärna i flock, vi fattar inte medvetna beslut och den fria viljan är en illusion. Med mera. Vi är bara människor med fel och brister. Vi är apor som fått ett medvetande som lurar oss att tro att vi är mer medvetna än vad vi är. Jag ser inget behov av någon ytterligare förklaring utöver att vi är människor. Förändring tar tid för vi människor är tröga och förändrar oss ogärna.
 13. Hm, Zepp, du tappade mig lite nu För arten som helhet så har det förmodligen varit av yttersta vikt att föräldrarna fortlevt och mått bra upp i hög ålder. För att citera mig själv från en tidigare tråd: http://forum.kostdoktorn.se/topic/2954-evolutionära-argument-för-lchf/ Håller med Jesper. Vi lever typ precis så länge som våra gener är predestinerade för. Din sista mening motsäger inte det. Det börjar bli kinkigare med vad vi äter och hur vi lever runt medelåldern. Käppteknologin hade sina fördelar.
 14. Det kanske är kvoten O-6/O-3 Erik tänker på. Den är väl något sämre i grisen. Men i det stora hela så är det små mängder det handlar om.