Ganymedes

Medlem
 • Innehållsantal

  512
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  2

Ganymedes vann senast 25 Mars

Ganymedes hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

641 Enastående

Om Ganymedes

 • Rank
  Gammal i gården

Senaste besökare till profilen

376 profilvisningar
 1. Tarmflora i finsk tv

  Jo, om jag förstår dig rätt så är vi överens. Är vi överens så behöver du inte försöka övertyga mig
 2. Tarmflora i finsk tv

  Förstår jag dig rätt om jag tolkar det som att du tar tillbaks det du sa, och håller med mig istället? Annars förstår jag inte vad du menar. Det där är vi såklart överens om och inget jag ifrågasatt.
 3. Tarmflora i finsk tv

  Jo, nog har vi ätit en hel del vegetabilier allt.
 4. Tarmflora i finsk tv

  Jag hittade den här gamla tråden... https://forum.kostdoktorn.se/topic/4875-livslängd-genom-tiderna/ ...där Kjell länkade till den här sidan: https://paleoleap.com/why-cavemen-didnt-die-young/ Jag har bara skummat igenom den än så länge. Kjell tipsar om att man kan söka på "life expectancy paleolithic" för fler sidor att läsa.
 5. Tarmflora i finsk tv

  Jo, det är ju vad jag hört/läst också. Jag har inte heller någon bra källa. Livet var betydligt mer riskfyllt under stenåldern, så medelåldern blir ju låg. Men Zepp, du vet ju det här, eller har vi fel?
 6. Tarmflora i finsk tv

  Nej, att jag skulle haft fel trodde jag nog inte. Jag tyckte nog mest bara att det var ett märkligt påstående att våra förfäder inte skulle ha haft tillgång till rikligt med vegetabilier. Tycker fortfarande att det är ett märkligt påstående. Att kosten sen har varierat kraftigt under årmiljonerna beroende på klimatförändringar och habitat är en annan sak. Du säger så igen, och jag säger mormorshypotesen igen. Du får gärna argumentera för varför mormorshypotesen är felaktig. Jag tycker nog att barnbarnens och kanske barnbarnsbarnens överlevnad är nog så viktig. Men är inte det medelåldern? Dom som överlevde upp i vuxen ålder och överlevde tills dom dog av ålder levde väl längre än så? Edit: Lade till ett förtydligande.
 7. Barfotaskor

  Tack för rapport Intressant det där med den tjockare vadderingen. Och att det gör sådan skillnad för dig. Om du måste kompensera för det så blir det ju inte ett naturligt steg. Och då är det inte konstigt om man får ont någonstans. Trodde nog att Prio skulle vara lite mer minimalistisk. Bara en fundering ändå kring knät. Är det någon skillnad i sulans tjocklek mellan skorna? Springer du helt barfota ibland? Jag tänker att om dina Merrel har en något tjockare eller mjukare sula så kan det kanske kompensera för ett litet "fel" i steget. Springer man helt barfota på hårt underlag finns det inget som kan kompensera för "felsteget". Bara en fundering som sagt. Du skriver tidigare att dina Merrel är väldigt tunna men fattar det som att det är överdelen av skon du menar. Steven Sachen på Xero Shoes menar ju på att om man får ont någonstans när man springer i ett par xero shoes så gör man något fel. Det stämmer säkert för många, kanske till och med dom flesta , men det borde ju finnas en gräns för det påståendet. Om du är bekväm med din engelska så skriv och beskriv problemet och fråga om råd. Tanke om att Merrel tapppat bort minimalismen. Merrel är väl ett vanligt sportskomärke som hakade på barfotaskotrenden och då är det kanske lätt att tappa fokus på just minimalistdelen i skon. Marknaden för vanliga skor är trots allt betydligt större.
 8. Barfotaskor

  Äh, nu blev jag ju avundsjuk Håll oss gärna uppdaterade hur dom känns Två nya modeller är tydligen på väg. Dom finns inte på hemsidan än.
 9. D-vitaminbrist, kalcium

  Kostdoktorn skriver om D-vitamin: http://www.kostdoktorn.se/d-vitamin#skadligt
 10. Motivation

  Jo, det kanske är "garbage" för en "framgångsrik" och "lyckad" människa som gör det hon är bra på. Hon glömmer att vi alla är olika och bär på våra egna individuella erfarenheter. Vi har alla olika lätt och olika svårt för olika saker. https://en.wikipedia.org/wiki/Mel_Robbins
 11. Motivation

  Okej
 12. Motivation

  Mycket bättre tips. Att läsa på, fundera, ifrågasätta och försöka förstå är grejen. Det finns även massor med gamla trådar här på forumet för den som vill förstå.
 13. Motivation

  ? För mig tog det flera år tills jag hittade motivationen att ta det sista steget. Jag förändrade min kost sakta men säkert i takt med att motivationen infann sig. Sedan dess har jag varit motiverad. Fyra och ett halvt år nu. Du är motiverad att gå förbi kolhydraterna i affären. Du gör ju det. Annars skulle du stanna till där och botanisera. Eller, vad menar du med motivation? Ja, för dig är det det skitlätt. Det betyder inte att det är så för andra.
 14. Mejeriprodukter?

  Det låter som ett väldigt likartat fenomen.
 15. Ångest av kolhydrater eller Gluten?

  Var gränsen för överbelastning går borde påverkas i hög grad av hur systemen fungerar. Och för att få systemen att fungera krävs det mer än att vi slutar överbelasta dom. Har funderat på det där och jag kan inte gradera vad som är viktigast. Jag tycker att det hänger ihop för mycket för det. När det gäller vete så är det väl ingen tvekan om att vi vräker i oss för mycket, och då inte enbart för innehållet av gluten. Jag tänkte också tanken att kroppen är fantastisk. Den tål mycket stryk.