Jump to content

Anic75

Medlem
 • Posts

  35
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Anic75

 1. Vad för slags kyckling äter du? Har du inte hört om all överfiske runt om i hela världen? Bara undrar.
 2. Googlade denna sirap då jag läst i några trådar att ni använder detta som sötningsmedel. Läste då att beroende på sort så har denna sirap 92% fruktos och 8% glukos; andra 56% fruktos och 20% glukos. Nu undrar jag om det inte är för mycket fruktos eller är den bra ändå? Jag har inte så stora problem med söt sug och så, då jag inte är mycket för godis, läsk och liknande. Men ibland vill man ha något annat typ, jag tycker Marabous mjölkchoklad är på tok för söt men till grädden vill jag gärna ha lite vanilj smak eller lite sukrin i, inte mycket dock. Vill inte ha fler socker produkter som är dåliga så det är mer nyfikenheten jag vill stilla och hur ni andra ser på just denna produkten. Bra, dålig och varför typ.
 3. Tack Zepp dina svar hjälper mig mycket
 4. Jag tog den gröna nu först. Mandelsmör? Hur bra är det i förhållande till smör och Bregott? Kan jag göra eget mandelsmör av mandelmjöl och smör? När ni gör kryddsmör vad använder ni för smör? Jag skulle personligen vilja ta Bregott till kryddsmör och mandelsmör är det fel eller kan jag göra så nu i början tills jag lär mig äta mer smör? Har lite svårt att ta in att man ska bre mandelsmör på mackan hahaha Tja det är mycket jag ska vänja mig vid
 5. Hej igen alla Hoppas ni orkar med fler frågor från en nybörjare som känner att jag börjat lite fel men försöker nu hitta rätt väg Jag försöker byta ut min culiness mot smör och mitt lätta mot Bregott. Undrar nu om jag kan bre lite Bregott på mina ostskivor i stället för smör? Tycker inte lika mycket om smaken i smör som Bregott. Vilken av dom två är bäst eller är dom lika bra? Jag köper gärna dom utan salt men jag undrar om dom med extra salt är dåligare? Jag brukar ta choklad mjölk på morgonen tycker det är snabbt och enkelt, om jag nu gör den på vatten, i stället för mjölk, så kommer den bli bättre. Jag undrar om det är smör jag ska klicka i eller om jag kan försöka börja med lite Bregott? Jag har svårt med för stora mängder rent fett, fett på kött eller fett i form av smör, får mig att kräkas så jag försöker med lite i början och lägger på efter hand som jag lär mig äta denna sorts mat igen. Tacksam för alla svar ni ger mig.
 6. Anic75

  Ost

  Ni som tar smör på ost är det då margarinet/steksmöret "smör" eller menar ni Bregott? Kan inte hyvla tjocka skivor men igår tog jag och brede lite Bregott på mina ost skivor och det va helt okej tyckte jag. Kan jag fortsätta med det?
 7. Tack för era svar och ideer, jag går inte fort varje dag. En gång i veckan pressar jag mig till max och då går jag inte så fort under 7-8 km utan det är intervaller under dom km. Annars är jag mest ute och går och håller då en hastighet mellan 9-11 min ungefär. Jag får svåra smärtor i lungorna när jag joggar, tror det beror på att jag har astma, så jag tänkte bygga upp lungorna med intervaller i gång. Tror jag ska variera mer med både gå, gång och joggning, kanske fixa min cykel så jag kan cykla lite också, det är en bra idee . Jag vet inte hur man ändrar över rubriken, kan någon hjälpa mig med det?
 8. Ja Glen 8 min är fort, iallafall för mig. Jag går inte powerwalk, utan vanlig gång heter det. Finns som tävlings gren i os, ser jätte roligt ut när killar går gång då man vickar på på rumpan väldigt mycket hihi . Vet inte om det är det samma som powerwalk men tror inte det.
 9. Syster- jag är inte heller så förtjust i rent kött, har svårt att äta bara kött sedan jag gick i skollan. Där emot älskar jag kokt potatis eller ris med mycket sås- vilket jag nu inte äter, duktiga mig hihi JA- fisk så klart. Jag gillar att göra olika sorters såser och röror då kan jag blanda i lite kött eller fet fisk i det, mmmm låter super gott och jag längtar till jag ska äta hihihi Soppor har jag inte varit mycket för men ska försöka göra det någon gång. Tack igen för era kreativa svar, ni är mina räddare när jag nu fick hjärnsläpp.
 10. Hej alla Är jag helt fel ute eller? Jag tar ca 2dl mjölk, 1dl grädde, 1-2 tsk kakao, 4 stora msk vispat grädde med lite vaniljpulver i, och det driker jag varje morgon super gott. Gillar inte te och kaffe. Är det bätre om jag tar vatten i stället för mjölk o grädde? Tror jag ska prova i morgon med lite Kokosfett.
 11. Tar jag redan. Jag skulle mer vilja ha variation till fet bacon och sekt fläsk/ sidfläsk? Någon som har idéer?
 12. Hej alla lchfare där ute nu har jag fler frågor Har fått total hjärnsläpp, den ända feta fetmat jag kan komma på är bacon och fläsk. Det måste ju finnas fler allternativ till bra fet i maten. Tycker jag tar för mycket fet från mejeriprodukter och då jag läste tråden här om just mejeriprodukter så vill jag utvidga mitt fet intag till fler saker men har gått nu i två dagar och grunnat på det, men har fått total hjärnsläpp hahaha . Snälla hjälp mig med ideer till fet mat.
 13. Tack så mycket för era svar, ska googla och se vad jag hittar .
 14. Hej alla LCHFare Om jag redan har börjat få ont i skenbenen, är det försent att ta magnesium då? Jag är ute och går varje dag, håller en hastig het på ca 9:30- 10:30 min per km. Utom när jag går gång, då kommer jag ner till ca 8 min/ km. När jag går i normal takt känner jag inte av något utan det är när jag anstränger mig som jag får ont. Vet inte om det beror på LCHF omställningen eller gången då jag nästan precis börjat med snabb gång. I går försvann dock smärtan efter ca 2 km och jag kände inte av något resten av strekan som är 7,4 km. Tacksam för alla svar
 15. Anic75

  Ost

  Zepp- det gör jag nästan, tycker det är enkelt nu i början. Jag äter mycket ost som mellan mål och framför tv ibland på kvällen. Blir lätt trött på ägg så jag försöker hitta annat. Bra att få lära sig detta om mejeri produkter, ska värkligen följa denna tråden
 16. Så är pofibrer bättre än mandelmjöl och kokosmjöl? Vilka märken är dom bästa mandelmjöl och kokosmjöl? Att jag även undrar över detta är för att det finns så mycket gott som jag vill baka som har just mandel- o kokosmjöl i recepten. Sen finns det en uppsjö av olika märken av dessa sorter och alla säljs inte på min ica och då gör det svårt att hitta det som är bäst. Jag börjar dock ändra uppfattning om pofiber. För mig nu i början är det viktigast att bli av med så mycket socker som möjligt. Kolhydrater försöker jag självklart också undvika men där kan jag, nu till att börja med, vara lite mer flexibel.
 17. Tack för era svar då fortsätter jag med det, en sak mindre att tänka på hihihi
 18. Hej alla sköna människor där ute Jag undrar om kostdoktorn finns som app till iphon5, och om inte, varför? Skulle inte det vara en bra grej att utveckla? Helt ärligt så har jag än inte hittat någon app med lchf som är värd att ladda ner, dom som är gratis tycker jag personligen bara är skit. Ha en underbar dag alla
 19. Hej alla LCHFare. Hoppas ni inte tröttnat på mig haha. Jag tycker bacon är saltare i smaken än fläsk, så jag undrar om jag kan byta ut baconet mot fläsk i min mat. Gillar även att äta kall fläsk, tex på kvällen framför tv eller som mellan mål. Jag äter bacon tycker bara det salta tar över för mycket och jag tröttnar jätte fort på det.
 20. Tack så mycket för det goda rådet. Just nu styr plånboken en del av mina inköp då jag är arbetslös och inte har så mycket. Ska titta efter det nästa gång jag köper kokosmjöl
 21. Hej igen Blir bara fler och fler frågor känns det som haha Läste på förpackningen av pofiber och som jag förstod det så innehåller denna väldigt mycket kolhydrater, är den då bra? Tyckte faktiskt den innehöll väldigt mycket kolhydrater per 100g. Om så är fallet varför är det så många som har det i sinna lchf recept? Klart den sista frågan är svår men jag tycker det är konstigt.
 22. Hej igen alla lchfare Nu kommer ännu en dum fråga hahaha Är kokosmjöl samma som kokosnötmjöl? Jag undrar för i vissa recept står den ena och i vissa står den andra. Tacksam för svar.
 23. Så roligt och intressant med alla olika svar, ideer och egna uppleverser ni har. Det ger mig som ny otroligt mycket intressant läsning och information. Tja kan bara hålla med flera av er att stevia inte va något bra köp, tycker inte heller om smaken. Ja det där med mens är inget roligt, jag mår alltid dåligt och har en tendens att äta lite för mycket pga ont i magen. Där hjälper det ibland med att äta något sött. Ska försöka baka bröd och andra saker som är mer lchf. KARLA- vad heter det chokladet du köper? Jag bor nere i Skåne. Ska googla på vivanis så får jag se vad jag hittar.
 24. Tack alla för era svar Jag kommer i fortsätningen endast använda ren kakao, inget mer choklad för min del. Är ingen choklad människa ville bara ha bästa allternativet till min choklad dricka då jag inte dricker kaffe. Vanilj sockret där emot stört älskar jag men som tur är burken slut hihi , och jag ska än inte köpa något nytt. Jag förstår dig så väl Antonius, jag vill inte ersätta dåligt socker med annat dåligt socker även om det sist nämnda är något bättre än det första. Jag föredrar dock ditt andra inlägg där du faktiskt talade om varför, jag som är helt ny på lchf behöver denna infon väldigt mycket. Jag har stevia hemma, kommer dock försöka dricka och äta utan, vill bli av med allt mitt socker behov. Jag kan ta en eller två potatisar exempel vis men jag vill inte ha socker i min kropp. Är lite orolig för hur det kommer gå med mitt socker behov och i värsta fall får jag ta en gnutta stevia i. Jag är hemsk glad för att ni svarar på oss som inte är så kunniga och många gånger kanske kommer med riktigt dumma frågor.
 25. Ska kanske också berätta att jag använder just nu choklad, kakao till min varmchoklad bomb på morgonen. Ca 3dl vanlig mjölk, 1,5 tsk kakao eller en ruta choklad, 3-4 stora matskedar vispat grädde med vaniljsocker i, (vaniljsockret ska jag ändra till stevia eller sukrin). Jag dricker inte kaffe, så där av att jag väljer choklad mjölk .
×
×
 • Create New...